Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AQs 2.

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
141 Wyświetlenia
nickunknow
PokerStrategist

villain już kilka razy mnie callował i grał fit or fold właściwie pod rząd

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;SB$24,38:52/29/19/2,5/29/44/67/0;Hero$13,33:///////;[/tg]
0,05/0,1 No-Limit Hold'em (6 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy.com Elephant 0.106 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is MP3 with A♥, Q♥
MP2 folds, Hero raises to $0,40, 2 folds, SB calls $0,35, BB folds.

Flop: ($0,90) J♦, J♣, 7♣ (2 players)
SB checks, Hero bets $0,5, SB calls $0,50.

Turn: ($1,90) 6♣ (2 players)
SB checks, Hero checks.

River: ($1,90) A♠ (2 players)
SB bets $1,1, Hero calls $1,10.

Final Pot: $4,10

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
olczykandre
PokerStrategist

bet flop bet turn i bet taki river

Odpowiedz
Cytat

ja tutaj czesto gram checkback na tego rywala, on wyglada na loosepassiv, wiec nie widze za wiele foldequity na tym flopie, drugim problemem jest FD na bordzie ktory stanowi duża częsc jego calling rangu na flopie i przez to nie będziesz mógł komfortowo wielu turnow barrelowac, natomiast c-bet i giveup na tego oppoenteta to palenia kasy.

Odpowiedz
Cytat
olczykandre
PokerStrategist

problem jest w tym ze on tam ma mase shitu a nie wiemy jak duzo betuje vs missed cbet i możemy dostać bet na turn i zrzucać lepszą rękę co nie bardzo mi się podoba, a nie będziemy mogli go 2x komfortowo callować z A high

Odpowiedz
Cytat
toony122
Oldschool Grinder

Witam

Ja tutaj nie c-betuję. Gracz nie spasuje żadnej lepszej reki, co prawda sprawdzi sporo gorszych, ale twoja nie jest wystarczajco mocna na c-bet for value, bo potem będzie ciężko dojść do showdownu w większosci wypadków.

Zagrałbym check back i na dobrych kartach na turnie callował i zobaczył co się zdarzy na river. Ciekawym ćwiczeniem może być wrzucenie rangu jaki dajemy SB na callowanie pre flopu do Equilaba, potem wpisanie swojej reki i boardu i wlaczenie Scenario Analizera, to da nam jakieś pojęcie jakie karty na turnie będa dla nas dobre, jakie złe.

pozdrawiam
Toony

Odpowiedz
Cytat