Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AQs

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
120 Wyświetlenia
insanepro

W tym rozdaniu również nie specjalnie wiedziałem co zrobić.
Nie wiem czy call pre flop był dobry.

Co do post flopa, liczyłem na to, że jednak mało rąk na tym flopie coś złapie i mam jakieś Folding Equity. Spadł K, który może być kartą agresora a po drugie pojawiła się opcja runer runer flusha więc zagrałem second barrel dając sobie w miarę niezłą cenę.

Ogólnie rzecz biorąc mam wrażenie, że rozegranie tego było słabe dla tego prosiłbym o nakreślenie jakiejś linii na ten spot.

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (5 handed)

Known players:
[tg]MP3$1.96:///////;CO$5.00:///////;BU$3.14:///////;SB (Hero)$1.66:///////;BB$2.01:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with A:d, Q:d.
2 folds, BU calls $0.02, Hero raises to $0.08, BB folds, BU calls $0.06.

Flop: ($0.18) 8:h, 9:d, 4:c (2 players)
Hero bets $0.12, BU calls $0.12.

Turn: ($0.42) K:d (2 players)
Hero bets $0.20, BU calls $0.20.

River: ($0.82) 3:s (2 players)
Hero checks, BU bets $0.28, Hero folds, BU gets uncalled bet back.

Final Pot: $0.82.

2 odpowiedzi
JuelzWicco

Hej

Pre do 10c ze względu na limpera

Flop nie jest wymarzony do c-beta ale też nie najgorszy , fajnie gdybyś miał już jakieś statystyki na niego czy folduje czy to zupełny CS ale mając Dwie over nie jest to raczej błąd

Na turnie jak najbardziej second barrel uzasadniony , spada scarry karta dla niego która pasuje bardzo w twój range i dodatkowo otwiera Ci się Nutflush draw zdecydowanie zwiększając Equity , tylko sizing trochę wyżej tak do 28 bym grał

Jak dla mnie Well played

kNoq001

Napisane przez JuelzWicco
Hej

Pre do 10c ze względu na limpera

Flop nie jest wymarzony do c-beta ale też nie najgorszy , fajnie gdybyś miał już jakieś statystyki na niego czy folduje czy to zupełny CS ale mając Dwie over nie jest to raczej błąd

Na turnie jak najbardziej second barrel uzasadniony , spada scarry karta dla niego która pasuje bardzo w twój range i dodatkowo otwiera Ci się Nutflush draw zdecydowanie zwiększając Equity , tylko sizing trochę wyżej tak do 28 bym grał

Jak dla mnie Well played

zdecydowanie to _thumbsup:

jednak uwaga - dopelniaj stacka zawsze gdy spadniesz ponizej 100bb

pozdro