Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AQs

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
170 Wyświetlenia

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]MP2$2.75:///////;MP3$2.00:///////;CO$1.33:///////;BU$2.28:///////;SB (Hero)$2.02:///////;BB$4.08:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with Q:s, A:s.
2 folds, CO calls $0.02, BU folds, Hero raises to $0.08, BB folds, CO calls $0.06.

Flop: ($0.18) 2:d, 5:h, Q:d (2 players)
Hero bets $0.14, CO raises to $0.56, Hero raises to $1.94, CO calls $0.69(All-In).

Turn: ($3.37) 3:c (2 players)

River: ($3.37) 4:h (2 players)

Final Pot: $3.37.
Results follow:

Spoiler

Hero shows a straight, five high(Q:s A:s).
CO shows a straight, six high(Q:h 6:d).

CO wins with a straight, six high(Q:h 6:d).

6 odpowiedzi
rafal123pl

Hej!

Staraj się jednak podawać staty. Jeżeli ich nie masz to będziemy oceniać według gry na unka a nie pod szczególny przypadek. A w tej styuacji grasz dobrze pre i zauważ, że villain gra tam limp/call. Flop spada średnio mokry z FD oczywiście możliwym. Cbetujemy jak to jest standardem i na raise składamy karty bo nie widzimy tam gorszych rąk które tak grają. Oczywiście jest tam pare opcji tak jak wyżej FD który MOŻE tak zagrać i często pasuje do lini fishów limp/call z AXs lub villain broni seta. Oczywiście jest tutaj również opcja grania tak TP. Ale to wszystko wynika z readów i statystyk. Standardem jest tutaj po prostu fold flop tak mi się wydaje.

Pozdro

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Vilian 24/11, Agrression: 3.8, hands: 117

Ogólnie dość ogarnięty gracz. Chociaż ten mini rise na pre ... hmm sam nie wiem.

Grając call do mini risu na pre liczę właśnie na taki board. Zaś grając 4bet, będzie to overplay i do jakiejkolwiek akcji składam się, co grając kontra niepełny stack nie jest opłacalne według mnie.

Jego bet za pulę mógł oznaczać według mnie dwie rzeczy: over parę jak w tym przypadku, bądź też ... no właśnie czy zagrałby tak z niższą parą, drawem, blefem? W tym przypadku zagrało TPTK i jego niepełny stack. Jednak tak jak napisałeś też mam wrażenie, że jednak fold do takiego betu byłby najlepszym rozwiązaniem

TehSimo

Napisane przez LostOutsider
Chociaż ten mini rise na pre ... hmm sam nie wiem.
Grając call do mini risu na pre liczę właśnie na taki board.

Chyba się pogubiłem, gdzie tam jest jakiś mini raise?
Ja bym tutaj trochę po polemizował.
Limp/call z CO wygląda weak. Skoro podbijasz z taką kartą to na jaki flop liczysz? Na to, że sfolduje po cbet? W takim wypadku równie dobrze mógłbyś tam mieć 27o; od razu chcesz poddać rękę jeśli ktoś pokazuje jakikolwiek przejaw siły.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Chyba się pogubiłem, gdzie tam jest jakiś mini raise?

Chyba za późno pisałem ten komentarz ;) i pomyliłem rozdania.

Vilian: 87/27, Agrression: 10 po małej próbce

TehSimo

Napisane przez LostOutsider
Vilian: 87/27, Agrression: 10 po małej próbce

Mimo, że mała próbka to wydaje mi się, że w takim wypadku Twoja linia jest jak najbardziej ok.

kNoq001

po pierwsze prosilbym abys zamieszczal statystyki zawsze pod rozdaniem aby mozna bylo je od razu ocenic

a po drugie dla mnie to jest wp na takiego gracza, zbyt czesto zobacze tutaj gorsze Qx/drawy abym mogl odpuscic taka reke na takim boardzie

pozdro