Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AQo vs loose utg 3-way

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
226 Wyświetlenia
Krzych113
Oldschool Grinder

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($15.46)
BB ($5.05)
UTG ($7.99)
UTG+1 ($10.27)
Hero ($9.58)
BTN ($13.35)

Dealt to Hero A♠ Q♣

UTG raises to $0.30, fold, Hero calls $0.30, fold, fold, BB calls $0.20

FLOP ($0.95) 9♣ 7♦ 6♥

BB checks, UTG checks, Hero checks

TURN ($0.95) 9♣ 7♦ 6♥ A♦

BB checks, UTG checks, Hero bets $0.70, BB raises to $1.90, UTG folds, Hero ???

Przeciwnik z utg to 37/18 po 29 rękach, prawdopodobnie ( w szczególności patrząc na jego stack'a ) to prawdopodobnie jakiś gracz rekreacyjny.
Drugi przeciwnik który gra call na trzeciego to 14/10 AF 2.3 i wts 29, zawodnik raczej grający tight. po 390 rękach

Na flopie trafiam tak naprawdę air i pula zostaje przeczekana do turna. Tutaj, trafiam top parę z dobrym kickerem, betuję bo sprawdzają mnie słabsze asy, które ewentualnie mogły zahaczyć się o tego turna i postanowiły zagrać check/call, jak również jakieś ewentualne 8x.
Dostaję jednak check raise, myślę, że przyzwoicie duży, około 2.5x ? który na pewno commituje mnie do call all-in river w przypadku sprawdzenia, vs ten stack.
Dlatego też myślę, że choć pula jest duża w porównaniu do efektywnych stacków, to i tak myślę, że przeciwnik bardzo rzadko będzie miał tu coś słabszego od mojej ręki ( pula jest 3-way, flop 976 istnieje szansa na slowplayowane sety lub dwie pary, albo nawet strity ), więc myślę że chyba naprawdę tight fold byłby tu chyba najlepszym rozwiązaniem. Pozdr

do osób życzliwie komentujących

Spoiler

Prośba: jestem wdzięczny za całkowite unikanie komentowania od innych osób niż osoba sędziego. Uważam, że ze względu na pełnioną funkcję jest to osoba wystarczająco doświadczona i nie bez powodu upoważniona tutaj do tej oceny i oceniania, Z poważaniem i na moją odpowiedzialność, Krzychu, dzięki. I dlatego mówię z góry, że cała reszta postów będzie przeze mnie ignorowana lub lekceważona więc jeśli już to robisz to tylko chyba, z mojego punktu widzenia, dla własnej przyjemności zamiast również i mojej. Pozdr

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
muckinfella
PokerStrategist

Hey

Sprawe komplikuje fakt, ze on jest halfstackiem i nie masz specjalnie miejsca na call-> na R pula wyniesie ~$4 pozostawiajac Wam behind $3 i jedyne co spowodujesz, to ryzyko pojawienia sie scare cards dla Ciebie.

Ja lubie tutaj b/f

- nie masz info na przeciwnika (29 hands)
- nie masz za mocnej made hand (jest to rodzaj bottom Twojego valuerange w tym spocie, AJ-AT bylyby jedynymi gorszymi rękoma, z ktorymi rozwazalbys bet/ship w tym spocie)
- nie wrzuciles do puli za wiele
- w jego range zawsze beda sety, 2pairs (A9 type of hands) oraz kilka combo straightow- board jest niebezpieczny

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
kaneda69
PokerStrategist

Heh. A co do spoilera, nie pomyslales o tym ze ludzie nie tylko komentuja rozdania dla ciebie ale tez dla samych siebie ? Zeby sie upewnic ze rozumuja tak samo jak trener ? No i ty tez korzystasz bo moze sie wywiazac ciekawa dyskusja na temat roznych pomyslow na rozegranie reki.
Whatever :D

Odpowiedz
Cytat
Krzych113 Autor wątku
Krzych113
Oldschool Grinder

Napisane przez kaneda69
Heh. A co do spoilera, nie pomyslales o tym ze ludzie nie tylko komentuja rozdania dla ciebie ale tez dla samych siebie ?

Nie obchodzi mnie to. Na tym forum jest trylion innych osób oprócz mnie, których rozdania mogą komentować prawda? Z mojej strony, skończyłem dyskusję.

Odpowiedz
Cytat