Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AQo SH

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
274 Wyświetlenia

Microgaming - €0.04 NL (6 max) - Holdem - 4 players
Hand converted by PokerTracker 4

SB: 100.5 BB
BB: 152.25 BB
CO: 249.75 BB
Hero (BTN): 100 BB

SB posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has A♠ Q♥

fold, Hero raises to 3 BB, fold, BB calls 2 BB

Flop: (6.5 BB, 2 players) K♦ 5♦ A♥
BB checks, Hero bets 4 BB, BB raises to 13 BB, Hero calls 9 BB

Turn: (32.5 BB, 2 players) 5♣
BB checks, Hero bets 17.5 BB, BB calls 17.5 BB

River: (67.5 BB, 2 players) 4♦
BB bets 67.5 BB, fold

[F] - wydaje mi się, że sizing kuleje. Board niezle trafia calling range z BB, villain łapie tu mase GS, w range ma gorsze Ax,Kx które mnie spłacają bez wzgledu na sizing . Uderzałbym w okolicach 0.22-0.24 targetujac GS, Ax ew Kx na jeden bet.
Jezeli chodzi o jego range który przyporządkowałem mu po x/raise c'bet : TT-99,55,A5s,K5s,AdQd,AdJd,QdJd,AdTd,QdTd,JdTd,Td9d,9d8d,A5o,K5o. TT-99 wrzuciłem jako jego blefy jeżeli tak owe w tym spocie posiada. Moje equity vs ten range nie jest jakieś powalające natomiast fold nie wchodzi w gre, 3betem wyizoluje sie na nutsy

[T] - co myślicie o jego zachowaniu na turn? Czy on tu moze slowplayowac nutsy k5,A5 ? Ja wyrzuciłem te kombosy z jego range i gram tu value bet od drawow. Poprawiacie sizing? chciałem utrzymac jego drawy stad bet w okolice pół pota
[R] - na river zagralem instant fold, macie jakies watpliwosci zrzucenia tego na river?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
chemikLO
Oldschool Grinder

Pre OK
Flop - nie beczałbym tak bardzo nad tym sizingiem, nie ma tragedii, ale faktycznie - trochę wyżej można. Ty też chcesz, żeby on Cię opłacił, a nie żeby sobie foldował.
Co do raise'u - call mi się podoba, on może mieć drawy, ale to wróżenie z fusów. Na pewno mając pozycję chcę to callnąć.
Turn - jeśli on tu nie betuje, to raczej ma słabiej niż mocniej i valuebet się należy. Nie ma co walić za wysoko, bo z każdym Ax splitujemy, Kx może nie sprawdzić, FD niech się cieszy że ma po oddsach, i tak mu sfoldujemy na donka i nie będziemy poprawiać na
River - easy fold

WP

Odpowiedz
Cytat
7WaysToWin
PokerStrategist

Co do raise'u - call mi się podoba, on może mieć drawy, ale to wróżenie z fusów. Na pewno mając pozycję chcę to callnąć.
Turn - jeśli on tu nie betuje, to raczej ma słabiej niż mocniej i valuebet się należy.

Hmm chemikLO, a mógłbyś podpowiedzieć, jaki tu masz gameplan? Co robisz, jeśli kontynuuje turna na takiej karcie? za 60%PSB / za 75%PSB / za 95%PSB? Pytam, bo wydaje mi się, że rzadko kiedy dostaniemy x/r -> x. Nawet jeśli to semiblef, to większość poprawia turn OOP.
Jak call -> to co z riverem ( :diamond: lub non- :diamond: )? Jeśli fold -> to po co call flopa?

Pytam, bo sam za bardzo nie wiem, co robić w takich sytuacjach. Nie lubię callować raisu na zasadzie 'call bo IP, zobaczymy, co dalej.' Raczej wolę uciec z takiego spota niż bawić się we wróżenie z fusów, czy calluję przez 3 strity jego monstery czy jednak semiblefy i missnięte FD na river. Jednak zazwyczaj, jak villain wykazuje agresję vs. mój open i cbet to ma mocniej niż TPTK (chyba, że mam na niego ready, że potrafi tak grać z gorszymi rękoma).

Odpowiedz
Cytat
chemikLO
Oldschool Grinder

W odpowiedzi na Twoje pytania:

Popatrzmy na to co my mamy+ na to co ma przeciwnik. Wykluczamy u niego AK i KK+, bo raczej by 3betował. Podobnież z rękoma typu mocniejsze Ax - też fajny jest 3bet pre, ale umówmy się, że AQ 3betuje, a AJ nie, bo się cyka.

FLOP:
Co nas bije: A5, K5 - przy czym K5 to jest kontrowersyjny call; 55. A5 to jest 6 kombo, 55 - trzy, dajmy jeszcze jedną K5s - bije nas 10 rąk.

Chciałbym zauważyć, że jak mamy w single raised pocie KK na fisza, a spada Q54 to bije nas dużo więcej rąk, włącznie z AA, a chyba nie gramy z tą ręką bet/folda tak od razu, bo dostaliśmy raise.

Patrząc na to, że mamy tu "mocniej niż overparę", a ściślej - jak mało rąk nas bije, pozwolę sobie stwierdzić, że siedzimy na topie i nie ma opcji fold.

Jeśli ktoś spyta - a co gorszego zagra raise? FD, FD+Ax, 5x, JT, QJ, KxX:d, random blefy, 22 - bo nie wygra calldownem, a mu się uwali, 34, 23:d i dalej. Ax może czasem strzelić raise, bo ma topparę, a jest FD, on musi chronić i nawalać. On tu ma masę rąk, które MOŻE zamienić w blef bądź może raisować for value, a są gorsze od naszej, bądź ovreplayować. Wiadomo że nie zagra z tymi rękoma w ten sposób zawsze, ale skoro musimy mieć 30% equity na call, to wystarczy że 5 kombo gorszych tak zagra i już mamy oddsy 5/15 i jest git majonez call flop.

Jakbyśmy vs słabszy, ale agresywniejszy gracz wpakowali stacka na flopie, to bym błędu w tym nie widział.

TURN

wydaje mi się, że rzadko kiedy dostaniemy x/r -> x.

I dobrze Ci się wydaje, barrel jest logiczny, tyle że gra na NL4 nie ma wiele wspólnego z logiką. Nawet jak nie dostaniemy checka za często, to i tak jakiś czas on zaczeka, co działa nam na korzyść.
Draw się wystraszy że mu nie doszło, TT stwierdzi, że raisowało, żeby "wiedzieć na czym stoi" i skończy się mu paliwo na turnie. Więc strzelimy soczystego vbeta.

Nawet jeśli dostaniemy bet, to NIE JEST TO TRAGEDIA, bo i tak - siedzimy na topie i MAMY POZYCJĘ. Spadnie karo, dostaniemy bet 2/3 - spadamy. Spadnie blank - callujemy. Ta karta co spadła jest lekko tricky i jeśli bym tu dostał grubego beta (koło PSB), to się zrzucam, bo fajna jest zamiana 5x w blef na flopie. Ale i tak większość ludzi 5x gra przez call flop. Do 75% calluję.

Odnośnie planu na river - generalnie przeciętny unk jak nie trafi tu flusza, to będzie miał w gaciach pełno i nie spodziewam się trzeciej beczki z blefem. Nie chce mi się liczyć ile będzemy mieć w stacku, jakie oddsy, bo opcji jest sporo. Ship rvr po barrelach rzadko jest blefem. Niski bet może sugerować słabszego Ax.
Do 1/2 PSB na blanku zawsze gram call.

to co z riverem ( Diamond lub non- Diamond )? Jeśli fold -> to po co call flopa?

No zdarzy się fold rvr czasem. Call flopa po to, że mam głębokie przekonanie o tym, że wystarczający % czasu pokażemy lepszą rękę na showdownie.

Pozdro ;)

Odpowiedz
Cytat
7WaysToWin
PokerStrategist

chemik :heart: :heart:

gdyby każda analiza tak wyglądała :happy:

dzięki wielkie! rozjaśniłeś mocno :sdrink

Odpowiedz
Cytat

Tak na marginesie...jak to jest fish to nie zrzuci FD na flope bez wzgledu na sizing.
A wobec powyzszego nie widze snesu betowac wiecej anizeli 2/3 pota, bo jest to bezsasadne budowanie puli....ktora foldujemy??

Odpowiedz
Cytat