Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AQo NL10 SH zoom

10 Posty
7 Użytkownicy
1 Reakcje
1,101 Wyświetlenia
sycylek
Oldschool Grinder

IPoker No-Limit Hold'em, €0.10 BB (5 handed) - IPoker Converter Tool from http://flopturnriver.com

BB (€13.68)
UTG (€8.67)
MP (€11.15)
Button (€12.01)
Hero (SB) (€10.30)

Preflop: Hero is SB with A, Q
UTG raises €0.30, 2 folds, Hero calls €0.25, 1 fold

Flop: (€0.70) A, J, 5 (2 players)
Hero checks, UTG bets €0.90, Hero calls €0.90

Turn: (€2.50) 2 (2 players)
Hero checks, UTG bets €2, Hero calls €2

River: (€6.50) 8 (2 players)
Hero checks, UTG bets €5.47 (All-In), Hero folds

Total pot: €6.50

Results below:

Spoiler

UTG didn't show

Staty villaina: VPIP: 47, PFR: 31, 3B: 8, AF: 3,0, Hands: 32

Czy fold na R jest okej? bo mnie się wydaje, że nie ma ręki (poza blefami, których mało tu widzę) którą bije.

Stół: A♦J♣5♥ 2♠ 8♦
       Equity  Wygrana  Podział
MP2     0.00%    0.00%    0.00% { AcQd }
MP3   100.00%  100.00%    0.00% { AA, JJ, 55, AKs, AJs, A5s, AKo, AJo }
:nh: :nh:

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi
uche18
Oldschool Grinder

Czesc

Dlaczego nie 3-bet PF? Ciezko bedzie ci zagrac OOP vs gracz, na ktorego masz mala probke i poki co byl dosc aktywny.

Co do postflopu to x/c na F i T jak najbardziej ok. Stol jest w miare suchy i mozesz spokojnie grac x/c dajac mu bluffowac. Co do R to jest to w zasadzie zgadywanka i decyzje opieralbym na tym co on wyprawial wczesniej. Z pewnoscia nie jest to mistrz pokera widzac overbet na suchym F i jesli on jest tu wstanie overplayowac kazdego Ax czy bluffowac KQ, KT, QT to mozesz callowac. Jesli nie masz info na temat jego poprzednich rozdan to fold jest tu ok.

Odpowiedz
Cytat

primo to soczysty 3bet pre, secundo to bet bet bet.
ogólnie mam wrażenie, że nie myślałeś nad tym rozdaniem podczas gry i grałeś na zasadzie"pewnie blefuje betując potami, mam top pare na dryboardzie to ide do sd". no okey, ogólnie spoko jest bluffcatch ale jeżeli bluffcatcujesz to czemu foldujesz na river? zastanaów się następnym razem nad gameplanem. jeżeli typ wali ci pota na flopie, to zastanów się co zrobisz przy blanku na turnie czy znow callniesz pota jeśli tak to na blanku na river callniesz shipa?bo jeżeli nie masz game planu to palisz kase w takich spotach i tym podobnych.

Odpowiedz
Cytat
sycylek Autor wątku
sycylek
Oldschool Grinder

Napisane przez Dostojny
primo to soczysty 3bet pre, secundo to bet bet bet.
ogólnie mam wrażenie, że nie myślałeś nad tym rozdaniem podczas gry i grałeś na zasadzie"pewnie blefuje betując potami, mam top pare na dryboardzie to ide do sd". no okey, ogólnie spoko jest bluffcatch ale jeżeli bluffcatcujesz to czemu foldujesz na river? zastanaów się następnym razem nad gameplanem. jeżeli typ wali ci pota na flopie, to zastanów się co zrobisz przy blanku na turnie czy znow callniesz pota jeśli tak to na blanku na river callniesz shipa?bo jeżeli nie masz game planu to palisz kase w takich spotach i tym podobnych.

Hmm, no nie bardzo się zgadzam.

Jak dla mnie to mało rąk tu blefuje na R, raczej valuebetuje; oczywiście może się zdarzyć, że gość mnie tu wyblefował, ale jeżeli tak - to gratulacje dla niego. Po prostu nie widzę tutaj na R ręki, którą biję. x/c F i x/c T wydaje mi się standardowe, żeby łapać dwie strzałki, natomiast fishki (zakładam, że jest fishem po stacku i linii) rzadko blefują przez 3 streety i to jest raczej easy-fold jak dla mnie na R. Trzeba spojrzeć też z jego strony; jak on widzi mój range, ja tutaj repuje randomowe średnie Ax, mase broadwayów, czasem slowplayowane sety itp. itd. więc nie wydaje mi się, żeby tu blefował, tylko valuebetował AK, sety, AJ chcąc ściągnąć value od średnich asów; ewentualnie może mieć jeszcze AQ z którym czopuje. Natomiast jedyna sensowna ręka, którą on może tu betnąć for value(nie zapominaj, że gra z UTG, więc też będzie miał nieco węższy range), a którą bije to AT, których jest tak mało combo, że wydaje mi się, że call byłby strzałem w kolano. Z całą resztą range'u myślę, że idzie na showdawn lub give up'uje.

Jeżeli się mylę, to wyprowadź mnie z błędu.
Pozdro

Odpowiedz
Cytat

Koles to ryba i nie zastanawiam sie nad tym co on mysli o moim rangu.jezeli decydujesz sie na bluffcatch to rob to do konca.to prawda ze na river moze byc zgadywanka ale ja to biore pod uwage juz.od flopa gdy tworze sobie jako tali gameplan.rozumiem ze to normalny stolik wiec widziales jakies jego zagranie.typek tu ma tutaj swoje dwie pary lub seta waletow albo leci z zupelnym air czego moze miec o wiele wiecej.na dodatrl fish nie mysli o tym ze z utg powinien miec wezszy range anizeli z btn.

Odpowiedz
Cytat

Dostojny - hero popełnił błąd preflop zgadzam sie. ale nie przesadzaj ze postflop nie ma gameplanu ze ta linia jest bez sensu itp. wg mnie najczesciej na R leci xback a to wiąże sie z (przewaznie) naszym zwycięstwem. a jesli przeciwnik zagrywa na riverze to przewaznie jest lepszy i foldujemy. nie twierdze ze podoba mi sie jakos specjalnie ten spot, ale tez nie można isc w druga skrajnosc pochopnie wyciagajac daleko idące wnioski. prrr

bo skad Ty mozesz wiedziec, że sycylek nie miał gameplanu? moze jest a go nie widzisz

piszesz "Koles to ryba i nie zastanawiam sie nad tym co on mysli o moim rangu."

a jesli ta ryby myśli o Twoim rangu? to moze wtedy ty stajesz sie rybą?

Odpowiedz
Cytat
sycylek Autor wątku
sycylek
Oldschool Grinder

Napisane przez Dostojny
Koles to ryba i nie zastanawiam sie nad tym co on mysli o moim rangu.jezeli decydujesz sie na bluffcatch to rob to do konca.to prawda ze na river moze byc zgadywanka ale ja to biore pod uwage juz.od flopa gdy tworze sobie jako tali gameplan.rozumiem ze to normalny stolik wiec widziales jakies jego zagranie.typek tu ma tutaj swoje dwie pary lub seta waletow albo leci z zupelnym air czego moze miec o wiele wiecej.na dodatrl fish nie mysli o tym ze z utg powinien miec wezszy range anizeli z btn.

Heloł, chyba coś nie gra; ja gram x/c dla indukcji blefów na F i T, natomiast na R gdy dostaję trzecią strzałę na TAKIM suchym boardzie - to folduję, bo najzwyczajniej w świecie mało kto blefuje 3 streety z pure air na TAKIM suchym boardzie.
Czy to gracz myślący czy nie, mało istotne; mam na niego tylko 32 ręce, więc nic o nim nie wiem, dlatego gram w taki a nie inny sposób.

Odpowiedz
Cytat
tias1
PokerStrategist

Witam dlaczego 3 bet prf jest konieczny i niewykonanie jest błędem? 3bet utg co osiągniemy? 4betnie Aa, kk ak ok mamy fold a jak te ręce calnie? Trafiamy A na f i cb? T dalej Cb? i na R bet czy x/f czy może AI . zagralbym tak samo

Odpowiedz
Cytat

Panowie to jest standart 3bet preflop, pomyslcie jak bardzo upraszczacie sobie tego spota grajac go z inicjatywa, dodatkowo wasz 3bet pre jest strikte for VALUE poniewaz dalej calluje tutaj wiele gorszych rak, na 4bet macie najlatwiejszy fold pod sloncem chyba ze widzieliscie wczesniej od niego spazzy z A5o np preflop wtedy mozna myslec o wrzutce, kiedy gosc gra call postflop rzucam 3 strzalki dopoki nie dostaje od niego jakiejs agresji, nie betuje duzo poniewaz chce utrzymac w spocie jego A2 i KJ etc.

Grajac to OOP bez inicjatywy, samobojstwo, poniewaz Ty w tym momencie nie wiesz nic o jego range, zarowno moze tak grac JJ jak i A2s na tym riverze. Jezeli nie widziales wczesniej ze gra tak pure air nie obstawiaj go na blefy tylko lepiej daj mu kredyt i obserwuj tendencje goscia postflop, wystarczy jeden dobry read i masz jego staka, lepiej mu tego staka nie zabrac niz dac mu sie na sobie podwoic

Odpowiedz
Cytat
repoorTer
Oldschool Grinder

3bet for izo

Odpowiedz
Cytat