Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AQo NL10

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
145 Wyświetlenia
siweq86
Oldschool Grinder

PartyGaming - $0.10 NL (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 3

BB: $10.00
UTG: $20.14
CO: $8.45
Hero (BTN): $16.27
SB: $4.47

SB posts SB $0.05, BB posts BB $0.10

Pre Flop: ($0.15) Hero has Q♥ A♠

UTG raises to $0.40, fold, Hero calls $0.40, fold, fold

Flop: ($0.95, 2 players) 9♦ 3♣ 6♥
UTG bets $0.45, Hero calls $0.45

Turn: ($1.85, 2 players) 8♥
UTG checks, Hero bets $1.10, UTG calls $1.10

River: ($4.05, 2 players) A♣
UTG checks, Hero bets $1.50, UTG calls $1.50

18/15
foldto3bet 59
AFq 48/43/38
cbet 60
sb 43
3rd barrel 48
foldtocbet 63
WTS 29
W$SD 59
h 8,8k

SB 28/14
BB 22/12

cc 3bet oop, spot: ATxs d75 - ch/f

l - limp
c - call
b - bet
bp - betpot
gb - gaybet
ch - check
chb - checkback
or - openraise
r - raise
s - ship
cc - coldcall
chb - checkback
b30 - bet30%pota
c30 - call30%pota
oop - out of position, ip - in position
minr - miniraise

Pre coldcall, ponieważ nie wydaje mi się, aby sprawdził z gorszymi rękoma. Zastanawiam się czy nie lepiej 3betować jako blef z AQ na takiego rywala i często wygrywać cbetami gdy sprawdzi i ogrywać go pozycją. Coldcalluje z zamiarem floatowania na wielu boardach takich jak ten. Po jego checku mając dwie over i brak showdown value wydaje mi się, że bet jest tutaj najlepszy, jednak powinien być trochę wyższy.
Na river na pewno mam vbeta tylko zastanawiam się jaki sizing. Ten as może być trochę scary i po tym turnie, który u niego wygląda mi na jakieś słabe 9x, pocket czy 78 gram za 35% pota.

3 odpowiedzi
sz3sz
Elite Grinder

well played

Lynx33
PokerStrategist

Podoba mi się. Pre na takiego nita call jest ok bo trzymasz cały jego wąski range w rozdaniu i biorąc pod uwagę ilość kombinacji i to, że masz pozycje to przeciwnik częściej niż Ty będzie się value ownował na A-high boardach a Ty jesteś w stanie zabrać wiele pul na niskich flopach. Powyższe jest o tyle ważne, że Twój przeciwnik w tym rozdaniu gra szczerze na turnach (barelluje tylko 43% turnów z 60% cbetowanych flopach czyli mniej niż 30% wszystkich rozdań a właśnie mniej więcej raz na 3 razy będzie miał made handa).

Na river spada dobra karta bo przeciwnik po cbecie i c/c na takim boardzie prawie zawsze ma jakieś pot-controllowane TT-JJ (AT+ poza tymi z FD raczej nie c/c), od którego pięknie wyciągnąłeś value prawda:)?

Pozdrawiam.

siweq86 Autor wątku
siweq86
Oldschool Grinder

Miał 77, więc pewnie więcej się nie dało.

Gdy teraz patrzę na to rozdanie to idealnie widać jaką on ma rękę po tym callu na turnie :) Na flopie niski cbet, czyli raczej odpada 99+ (chyba, że slowplay, ale to inna bajka). Na turnie check/call czyli jakieś showdown value musi mieć, ew. złapał flushdrawa z overcards tylko czy grałby to check/call? Tak więc na riverze teraz wydaje się jasne, że on tu ma 44-55, 77 i wyższego sizingu pewnie już nie sprawdzi. :)

Zastanawia mnie trochę river, czy nie powinienem betować wyżej? Przecież tą kartę często mogę używać, aby wyrzucić przeciwnika z puli, więc czy nie powinienem tego balansować i zachować zwykłego sizingu, czyli jakieś 2,5$ czy może jednak lepiej dać mu złudne oddsy do callowania z pocketem?