Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AQo

8 Posty
5 Użytkownicy
2 Reakcje
334 Wyświetlenia
Heissenbberg

PokerStars Zoom, Hold'em No Limit - $0.01/$0.02 - 6 players
Hand delivered by Upswing Poker

UTG: $2.59 (130 bb)
MP (Hero): $2.00 (100 bb)
CO: $2.04 (102 bb)
BU: $6.42 (321 bb)
SB: $2.09 (105 bb)
BB: $0.93 (47 bb)

Pre-Flop: ($0.03) Hero is MP with A Q
UTG raises to $0.05, Hero calls $0.05, 1 fold, BTN calls $0.05, 2 players fold

Flop: ($0.18) 8 T A (3 players)
UTG checks, Hero checks, BTN bets $0.13, UTG folds, Hero calls $0.13

Turn: ($0.44) 7 (2 players)
Hero checks, BTN bets $0.28, (Hero) ???????????

Przeciwnik potencjalny reg. Mam mało rąk,raz widziałem jak w multiwayu przejmował inicjatywę z setem i ogólnie gra raczej fit or fold.

Co na tym turnie? Ludzie w multiwayach czasem betują z pozycją na flopie one and done,jednak na turnie z blefem już raczej się poddają. Z racji Ah na flopie przeciwnik ma poblokowanych wiele FD,może tam już mieć jakieś 2 parki,sety. Z niskim AXem chyba drugi raz by tutaj nie uderzał na turnie? Więc jedyne co mogę tu bić to ewentualnie jakieś FD na KXh,może jakiś AJ. Gracie tu jeszcze jeden call na turnie,czy odpuszczacie? Co jeśli gram na totalnego unka?

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
aleasy77

Ja chyba jednak wolałbym sam zabetować na tym flopie, bo częściej przeciwnik tam zaczeka (patrząc co się dzieje na stołach przy takich rozdaniach to stwierdzam), a na turn może coś niekorzystnego dla Ciebie. Jeśli grałeś check-call flop, to grałbym też check-call turn, jedyne co się uzupełnia możliwie to strit z J9, 96 wątpię by tam miał po tej akcji, choć na tych stawkach możliwe, czy A7 (77 też raczej nie widzę, żeby tam betował). I decyzja na river w zależności co spadnie.

Odpowiedz
Cytat
kk43506

Jeśli nie betujesz asa to on może tam cbetować dwa razy z QQ/KK potencjalnie for value. Możesz grać 3b/f na turnie albo co jest chyba lepszym wyjściem x/c turn i x/f jeśli bet na river będzie jakiś podejrzany. Masz dobrego bluffcatchera, a on często jednak nie będzie walił trzeciej beczki.

Odpowiedz
Cytat
aleasy77

Zakładając, że to gracz nieznany, to myślę, że jednak będzie 3betował QQ+ preflop, bo może dorzucić jeszcze BB bardzo często i mamy 4way w single raise pocie. Dlatego ja nie uwzględniam tam, że on ma QQ/KK na buttonie gracz.

Odpowiedz
Cytat
kk43506

Na zanitowanym nl2 nie zdziwiłbym się, gdyby właśnie gracz na buttonie slowplayował tu QQ+, bo squeeze wygląda tu bardzo mocno i izoluje się na top range'u.

Odpowiedz
Cytat
aleasy77

Bardziej zanitowane wydaje mi się nl5 od nl2, chociaż tu i tu lubią takie akcje zrobić jak mówisz, ale ogólnie zakładam na nieznanego gracza, że będzie to jednak 3betował.

Odpowiedz
Cytat
johnybravo80

A ja jednak wole call na Turn. On tam może całkiem sporo c-betować (myślę, że wszystkie Ax+, może i QQ+). Board mokry i może nie chcieć dawać tanio dobierać. A na river, często w taką toppair już zagra pasywnie (jeśli to jakiś gracz co coś kuma), więc dla mnie call turn i decyzja na river. W przypadku ryby to możesz zobaczyć 3xb bo ma parę asów i nie patrzy na to, że 3-way czy cokolwiek innego.

Odpowiedz
Cytat
aghiri

3bet pre flop.
A na flopie as played jak już UTG czeka to na co Ty czekasz? Musisz to betować sam.

Odpowiedz
Cytat