Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AQo 3bet pot

10 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
476 Wyświetlenia
DXJ07
PokerStrategist

https://www.boomplayer.com/22698747_2F7E494B00
400 rąk na typka
Vpip:15 Pfr:13 3Bet:9,3 Fold3Bet:71% po 7hand
AF:11,5 Ogólnie po flopie Agresywny
Steal from CO:17(48)
Niewidziałem sensu w graniu w ten sosób żadnych nutsów.
Teraz jak na te staty preflop patrze to w sumie jego range jest dosyc wąski. (Niezwróciłem uwagi na staty preflop :facepalm: )
Wogóle widzicie tu kiedykolwiek calla? Na tego gracza to raczej bezproblemowy fold.(Spazz)
Na jakiegoś gracza wogóle jest tu kiedykolwiek call?(fisha,uka) :thinking:

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi
sheckin
PokerStrategist

Czemu nie cbet flop? Według mnie jest trochę lepszy, bo jak dostaniesz raise od takiego nita, to masz easy zrzutę. Gdyby to był fisz, to akurat call rozumiem, bo fisz mógłby tak zagrać każdego Ad, ale na kolesia 15/13 to tego turna nie sprawdzam.

Odpowiedz
Cytat
trzasku
PokerStrategist

Preflop: Gram tak samo :f_thumbsup:

Flop: Gram value c-bet od JJ-88, KQ, FD. As played check/call.

Turn: As played easy check/fold. Jak ktoś jest tight to z reguł idzie to w parą, że jest szczery. Jego wysoki AF wynika z tego, że on po prostu przez to, że gra tight ma same dobre ręce i może je agresywnie rozgrywać. Więc tak na prawdę on nie jest aż tak agresywny ale przez wąski range ma częściej mocniejsze ręce. Poza tym sizing na mikrolimitach najczęściej oznacza to na co wygląda, w tym przypadku nutsa.

Ja tutaj gram call tylko na maniaka typu 80/70 Agg% 40, na unka też łatwy fold.

Odpowiedz
Cytat
kielonus
Poker Player

Cbet flop for value, na wrzutke gram fold u takiego typka.

Odpowiedz
Cytat
kprzemo
PokerStrategist

@Trzasku
ten value c-bet od JJ-88, KQ to jak dla mnie trochę naciągany. Nie za duża próbka, ale 15/13 z Fold3Bet 71% raczej nie callnie tutaj 3betu od SB z 88-JJ czy KQ. Ja byłbym bardzo unhappy na taki call i pomimo TP widziałbym się z tyłu już na flopie.

Odpowiedz
Cytat
luffykind
Poker Player

PRE: 3B na tej pozycji spoko, chociaż z racji na nl10 rozwazylbym call na takiego nita.
F: Podoba mi się tutaj X, nie chcesz dostać rasia i mieć trikcy spota, X/C wydaje się optymalny.
T: ja gram tutaj X/C jestem na top swojego rangu, jego linia to NUTS/DRAW, wiec spokojnie widze tutaj EV+ call.

Korekta:
Po analizie jego statow to wyglada tak
PRE: Kiedy on otwiera tak 17 i folduje 70% do 3b to jego calling range to 88-QQ, AK-AJ, KQs, JTs bardzo, bardzo tight.
F: Kiedy grasz CB teraz ma wiecej sensu, bo to nit i da ci akcje z rangem ktory cie curshuje, X/C co on tutaj moze betowac caly swoj zakres, wiec easy X/C
T: mysle ze easy x/F
V: QQ, 55-44(nie daje mu), KK, AQ, Flushe AKdd, AJdd, ATdd, JTdd
B: AdK, AdQ, AdJ,
XB: wg mnie on gra XB lub VB normalnie z KQ, JJ--88

wiec jak dla mnie masz tutaj easy x/F turn

Odpowiedz
Cytat
trzasku
PokerStrategist

@kprzemo Po 7 handach nie powinieneś się nawet sugerować tą statystyką. Jeżeli tak robisz to według mnie jest to leak - ten koleś po prostu mógł dostać 6 razy coś śmieciowego. W jego 3-bet calling rangu unka określam na coś w tym stylu:

Range który daje nam akcje (call/raise) na c-bet:

Stół: Q♦5♦4♦
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    56.49%   43.02%   13.48% { AhQc }
MP3    43.51%   30.03%   13.48% { JdJh, JdJs, JdJc, AQs, KQs, AdJd, AdTd, AQo, KQo, AhJd, AsJd, AcJd }

Odpowiedz
Cytat
kprzemo
PokerStrategist

Tylko ty mu dałeś tutaj 5,73% range którym on calluje nasz 3bet. Jeśli drugie tyle raisuje, to broniłby on swojego OR z CO przeciwko SB ponad 10% zakresem. Zakładając, że bronimy 50% zakresu OR to musiałby mieć OR z CO w okolicach 20% - czy jest to możliwe przy statach 15/13? Dlatego twierdzę, że range calla jaki mu dajesz jest za szeroki - nie tylko patrząc na statystykę Fold3Bet.

Odpowiedz
Cytat
trzasku
PokerStrategist

Masz rację, trochę za szeroki jest. Jednak ja tutaj wolę dalej c-bet bo zupełnie nie wiedziałbym jak grać po checku. W ten sposób możemy wygrać od razu gdy przeciwnik zrzuci nietrafione ręce, ułatwiamy sobie grę. Aczkolwiek nie uważam, żeby check/call był błędem, po prostu ja bym nie wiedział co dalej robić.

Odpowiedz
Cytat
kprzemo
PokerStrategist

Ja nie wiem co zrobić już na flopie :)

Odpowiedz
Cytat