Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AQo

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
87 Wyświetlenia
xiaoshuai

Poker Stars, $0.50/$1 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

BB: $104.50 (104.5 bb)
UTG: $36.22 (36.2 bb)
MP: $125.69 (125.7 bb)
CO: $100 (100 bb)
BTN: $119.95 (120 bb)
Hero (SB): $100 (100 bb)

Preflop: Hero is SB with Q A
UTG folds, MP raises to $3, CO folds, BTN calls $3, Hero calls $2.50, BB folds

Flop: ($10) 4 3 Q (3 players)
Hero checks, MP checks, BTN bets $6.40, Hero calls $6.40, MP folds

Turn: ($22.80) 7 (2 players)
Hero checks, BTN bets $19.26, Hero calls $19.26

River: ($61.32) 3 (2 players)
Hero checks, BTN bets $40.41, Hero calls $40.41

vs wygrywajacy reg.
flop nie betuje ofc bo chce CB blefy od MP lub bet vs missed od BTN ktory jest dosc aggro i wiem ze tam zawsze betuje z air - betvs missed 60/65/43, agg 56/50/40, WWSF 55.
turn to samo, gram ch/call, repuje tu slabe Qx, 88-JJ.

problemem na R jest to, ze trafia backdoor flash, na turnie wchodzi 56 a on damy chyba nie betuje tam az tak duzo (40$ do 61$) bo boi sie lepszej damy u mnie i chce calle od moich nizszych parek.
z drugiej strony ja tam repuje slabo i mam slabo 88-JJ i Qx ktore on moze chciec targetowac (lub mam trapowane FH czasem) - czy jego agresja i profil uzasadnia moj call tam? wydaje mi sie ze mam najlepszy mozliwy bluffcatcher bo okazjonalnie on tam moze betowac gorsze Qx.

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
yac
Trener
yac

Call na SB z AQo? Nie podoba mi się. Gram tutaj po prostu squeeze preflop, aby przejąć inicjatywę bez pozycji z ręką, która musi się ulepszyć.

Spodziewam się 1 cbeta od rąk typu pp częściowo dla protekcji i częściowo dla rozeznania w sytuacji i oszacowaniu siły ręki, dlatego donkbet i przerwanie tej inicjatywy raczej nie za bardzo ma sens na takim sucharze.

Turn to karta, która otwiera mu trochę drawów, więc kolejny bet z jego strony będzie ukierunkowany na fd (niestety Ty to blokujesz, więc zostają tylko suited connectory). KQ na pewno betuje, QJ pewnie tez, pockety raczej czekaja.

River jest nasty, bo wbija backdoor, on betuje dalej, na pewno nie spodziewa się foldów od dam. Mnie to wygląda na overpare/kolor/fh i nie sądze, aby betował tak z gorszą ręką. Co mógłby blefować? Na pewno A2/A5 z gutshotem z turna, 65 tez mu weszło na turnie. Ja bym to raczej umiał sfoldować.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat