Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AQo

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
176 Wyświetlenia
dziob
Oldschool Grinder

CO (11)
55/18

BU (829)
11/5

Chyba ten call był błędem.
1. Jestem bez pozycji.
2. Reg raczej nie ma tu nic mocnego, sqz mógłby wyrzucić rega z rozdania i był bym heads up z fiszem.
3. Ten sqz byłby for value, w końcu AQ to nie jest taka zła ręka na takiego fisza, caly czas zakładając że BU ma tutaj dość marginalną rękę.
4. Sqz mógłby wyrzucić obu z rozdania co i tak nie było by takim złym rozwiązaniem.

Ale z drugiej strony pomyślałem, że ja tego fisza prawdopodobnie nigdy nie wyrzucę z rozdania nie trafiając nic na flopie. Chciałem tanio trafić coś na flopie i cisnąć vbety na fisza, licząc że BU szybko się złoży.

Która opcja jest lepsza?

iPoker - $0.10 NL - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 3

MP: $10.00
CO: $45.07
BTN: $9.50
Hero (SB): $9.90
BB: $10.30
UTG: $3.65

Hero posts SB $0.05, BB posts BB $0.10

Pre Flop: ($0.15) Hero has A♥ Q♦

fold, fold, CO raises to $0.40, BTN calls $0.40, Hero calls $0.35, fold

Flop: ($1.30, 3 players) 2♣ K♥ T♦
Hero checks, CO bets $1.10, fold, fold

CO wins $1.22

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
preludiumm
PokerStrategist

Nie lubie tego grac w multiwayu bez pozyji i inicjatywy i dla mnie to jest izi squeeze.

Odpowiedz
Cytat
rusher88
PokerStrategist

Siema.

Squeez jest OK, o ile mamy zamiar cbetowac tego CO na suchych boardach. Jesli z zalozenia mamy zamiar grac squeez i check/fold any flop, o ile nie trafimy pary, to nie ma sensu grac squeez. BU to deadmoeny - on gra tylko z monsterami i jak sie odzywa, to trzeba uciekac, a wiec on nam nie przeszkadza praktycznie. Majac do wyboru fit or fold callujac, albo fir or fold 3betujac, to wole tylko callowac.

Odpowiedz
Cytat