Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AQo

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
312 Wyświetlenia
Tyb3r
PokerStrategist

0,05/0,10 No-Limit Hold'em (10 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Texas Grabem 1.9 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is BB with A♦, Q♠
3 folds, MP1 raises to $0,20, MP2 calls $0,20, MP3 calls $0,20, 2 folds, SB calls $0,15, Hero raises to $2,00 (All-In), MP1 folds, MP2 calls $1,80, 2 folds.

Flop: ($4,60) 4♥, J♣, 3♥
Turn: ($4,60) K♣
River: ($4,60) Q♣

Final Pot: $4,60

Co sądzicie o takim rozegraniu ? Podbicie o BB zignorowałem, zagrałem all-in mając na myśli dwie rzeczy:
-izolację
-ew. przejęcie puli bez oglądania flopa.

3 odpowiedzi
Gomez224
PokerStrategist

Witam

Na filmikach bodajże IngolPokera miałem okazje widziec isolation raise i wszystko było by super gdybyś dysponował statami. Bo tak to nie wiesz czy ten bet 2BB w wykonaniu MP to standardowe podbicie AJ+, 99+ czy trashu. Generalnie im lużniejszy oponent tym lepiej bo nasze AQ często będzie na prowadzeniu. Taki isolation raise ma swoje uzasadnienie bo maksymalizujemy fold equity przez co możemy sobie zgarnac dead mony już na pre-flopie a przede wszystkim chcemy konfrontacji z MP1 (powinien byc loose wtedy najczęściej dominujemy jego rękę).

Podsumowując na NL10 bez statów nie rób takich numerów, poza tym z mojego doświadczenia wynika że granie ABC sss wystarczy ;)

Pozdrawiam

Tyb3r Autor wątku
Tyb3r
PokerStrategist

Hmmm... Dzięki - staty już niedługo.

Btw: miał 85 w pikach ^^

Gomez224
PokerStrategist

No widzisz to już masz cenną informację że 2BB tego loose zawodnika to trash hand. Wykonałeś isolation raise zmuszając pozostałych graczy do spasowania a w starciu z MP jesteś na prowadzeniu. Takie zagranie jest dobre ale jak się dysponuje statami ;)

Pozdrawiam