Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AQo

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
219 Wyświetlenia
snipereye2

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;MP2$10,26:46/41/24/1,6/54/29/100/29;Hero$12,32:///////;[/tg]
0,05/0,1 No-Limit Hold'em (6 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy.com Elephant 0.102 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is CO with A♠, Q♣
MP2 raises to $0,30, MP3 folds, Hero raises to $1,05, 3 folds, MP2 raises to $2,00, Hero calls $0,95.

Flop: ($4,15) J♠, T♥, 5♠ (2 players)
MP2 bets $2,5, Hero raises to $10,32 (All-In), MP2 calls $5,76 (All-In), Hero gets uncalled bet back (All-In).

Turn: ($20,67) 5♣
River: ($20,67) 9♣ (2 players)

Final Pot: $20,67

Gram standard raise z AQ otrzymuje 4-bet od gracza, który już 4-betował z dwiema fancy rękami K7 i niska para. WTS na poziomie 54%, mała próbka ale dobrze świadczy o graczu. Na Flopie już chyba popełniłem błąd stackując się z drawującą ręką z ok. 7-10 outów i niewielkim fold equity. Czy Preflop to jest AI?

2 odpowiedzi
LICHYMAX

Cześć

Wegług mnie dobrze oceniłeś sytuacje preflop.
Z tą różnicą że nie 3betujesz preflop AQo jako standard tylko dlatego że jak sam widziałeś możesz dostać call lub 4bet od słabszej ręki.
Dlatego call będąc IP i shove będzie w tym spocie OK. Osobiście bardziej podoba mi sie call.

Co do flopa to jak sam stwierdziłeś stakowanie sie jest overplayem.
Jesteś z vs. jego mocne i średnie made hands oraz każdy FD.

Pozdro

Lynx33

A ja tutaj wolę 5bet zdecydowanie bo villain nie wygląda na rega ze spolaryzowanym range tylko na fisza, który jest maniakiem preflop. Jeśli villain jest agresywny postflop to ten spot po callu pre może się zrbić zwyczajnie -EV. Rzadko trafisz mocną rękę a ciężko będzie Ci grać na nietrafionych boardach (w większości przypadków).

As played stackoff na flopie to jednak overplay. Vs. taki gracz chcesz mieć z podobnych sytuacji dobre EV by kompensować częste sytuacje, w których musisz foldować do jego agresji preflop a nie marginalnego być może +EV spota.

Pozdrawiam.