Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AQ - stackoff flop?

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
477 Wyświetlenia
FelekAA

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]BU$2.02:///////;SB$1.98:///////;BB$4.82:///////;MP2 (Hero)$2.00:///////;MP3$2.50:///////;CO$2.52:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP2 with Q:c , A:h .
Hero raises to $0.06, MP3 folds, CO raises to $0.18, 3 folds, Hero calls $0.12.

Flop: ($0.39) 2:h , K:h , 8:h (2 players)
Hero bets $0.26, CO raises to $0.72, Hero raises to $1.82, CO calls $1.10.

Turn: ($4.03) 7:s (2 players)

River: ($4.03) Q:d (2 players)

Pytania: Czy na flopie stackoff był poprawny?
PF chyba AQo lepszy call? na gracza unka 4 handy ?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
uche18

Czesc

Na unka PF jest to fold. Nie wiesz ile przeciwnik 3-betuje, jak zachowuje sie po flopie i bedzie ci ta reke mega ciezko zagrac OOP. Co do F to po co donkbet? Od jakiej slabszej reki chcesz dostac tu value? ewentualnie jaka lepsza reke chcesz zrzucic? Kiedy dostajesz raise F to po co wrzucasz stacka? Tu znow pytanie od czego slabszego chcesz value lub co mocniejszego wyrzucasz grajacego w ten sposob? Odpowiedz brzmi nic i ladujesz zetony z niegotowa reka co jest wielkim bledem.

Odpowiedz
Cytat
Endurx

Na total unka fold pre flop będzie najleprzy, zakładam że gość nie 3betuje tu UTG słabiej jak z JJ+ i AQ+, to co zrobiłeś post flop to wrzucenie staka na siłę, gdzie popełniłeś tyle błędów że mogłeś już sobie przy ostatecznym shove powiedzieć mam już odsy, zagrane od początku do końca tragicznie.

Odpowiedz
Cytat

ja zgadzam sie calkowicie z przedmowcami. ale wpadl mi do glowy taski pomysl, ze skoro juz znalazles sie na flopie, i chciales go zrzucic (tak?) to moze lepszym rozwiazaniem byloby overbetowac i od razu postawic stack, windujac foldeq

to tylko taki luzny pomysl :)

Odpowiedz
Cytat
FelekAA Autor wątku
FelekAA

Kurcze właśnie zastanawia mnie dlaczego ja to tylko callowałem pre . Flop wrzuciłem stacka bo miałem FD do nutsowego flusha ,i nie potrafiłem tego odpuścić. Na flopie leżały 3 heartsy ,i ja miałem 1 czyli to blokowało dużą ilość.
Albo 4bet/fold lub poprostu fold byłby napewno najlepszy bo nie dość ,że bez pozycji to jeszcze zero info. Dramat! Postaram się już nie popełniać tak oczywistych błędów.
uche18 Nie chciałem tutaj niczego zrzucać czy od słabszego dostać call. Ja poprostu chciałem trafić heartsa na jednej z uliczek ;) Co napewno mądre nie było.
Dzięki za wytłumaczenie.
Pozdro

Odpowiedz
Cytat