Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AQ nl25

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
138 Wyświetlenia
MiroKey
PokerStrategist

$0.1/$0.25 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]BB$18.00:///////;UTG1$25.00:///////;UTG2$25.35:///////;MP1 (Hero)$24.65:///////;MP2$11.25:///////;MP3$24.75:///////;CO$8.05:///////;BU$25.00:///////;SB$25.10:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP1 with A:h, Q:c.
UTG1 posts deadblind, UTG1 checks, UTG2 folds, Hero raises to $1.25, 4 folds, SB calls $1.15, 2 folds.

Flop: ($3) A:d, 5:d, A:s (2 players)
SB checks, Hero bets $1.80, SB calls $1.80.

Turn: ($6.6) 4:h (2 players)
SB checks, Hero checks.

River: ($6.6) Q:d (2 players)
SB checks, Hero bets $3.00, SB calls $3.00.

Final Pot: $12.6.

Results follow:

Hero shows a full-house, aces full of queens(Ah Qc).
SB shows two pairs, aces and tens(Th Td).

Hero wins with a full-house, aces full of queens(Ah Qc).

Jak w takich sytuacjach wycisnąć max? Bo wydaje mi się że się dało.. Nie chciałem go wystraszyć swoimi zakładami i starałem się rozegrać ostrożnie. Proszę o spostrzeżenia.

5 odpowiedzi
shovi
Oldschool Grinder

Wystraszyć nie wystraszyć - chcesz się tu na flopie mimo wszystko bronić przed flushem, więc CBet przynajmniej za te 2$. Poza tym on może Ci tu nie uwierzyć w asa! Poza tym jak chcesz z niego wycisnąć maxa grając check Behind turn i dając mu możliwośc obejrzenia darmowego :diamond: na river? _confused:
2$ cbet flop --> (pot 7) 2nd barrel za 4.5 - 5$ --> (pot 16) 10-12$ river
Imo zagrałeś to najgorzej jak się dało.

pankarek
Oldschool Grinder

A ja się nie zgodzę :)

Brak statystyk utrudnia przypisanie zakresu. Pamiętajmy, że gracz unknown jest graczem solidnym, co pozwala przypisać mu na blindach pockety plus czasami zaplączę się tam Ax.

Na flopie masz tripsa i tutaj cbet powinien wynosić 2$. Dlaczego nie 1.8$? Ponieważ w ten sposób nie okazujesz słabości tylko moc swojej ręki. Please CALL ME!
FD nie wydaje mi się tutaj problemem w żaden sposób. A :diamond: leży na stole. dlatego indukcja na turnie jest okej. Większość upewni się, że nie trafiłeś tego A. Oczywiście zależy od przeciwnika czasami 2nd barrel będzie opłacalny, ale tutaj jest UNKNOWN.
as played River wyżej ~4$. Pockety jak mają callnąć to callną 1$ nie zrobi myślę tu różnicy a od uzupełnionego flusha pewnie i tak byś raise dostał.

MiroKey Autor wątku
MiroKey
PokerStrategist

Że nie zagrałem tego najlepiej to sobie zdaję sprawę, ale żeby od razu najgorzej jak się dało :( Teraz dopiero mi poszło w pięty :) To była moja trzecia sesja na nl25, po przejściu z nl10 jest to krok milowy (jeśli nie większy) w przód, te dwa limity dzieli prawdziwa przepaść. Duuużo się muszę uczyć i mam tego świadomość, bo nawyki graczy z nl10 w znikomym stopniu się powtarzają na nl25. At last dzięki za uwagi, na przyszłość postaram się nie popełniać temu podobnych błędów i grać raczej standard, bo taki wniosek wyciagnąłem.

shovi
Oldschool Grinder

No dobra, sorry z tym że najgorzej;)
Na turnie trochę posypałeś i stąd moje zdanie takie było;) bo własnie dajesz kolesiowi darmową kartę + uciekają Ci $$$. Dlatego raz jeszcze napiszę:
2$ cbet flop --> (pot 7) 2nd barrel za 4.5 - 5$ --> (pot 16) 10-12$ river :)

muckinfella
PokerStrategist

Siema,

Na flopie cbet jest lepszy od braku cbeta moze byc to odebrane w jego oczach jako slabosc (mozesz wg niego nie cbetowac tu Ax czesto). Sizing powinien byc troche wiekszy, ale pamietaj zeby cbetowac na tych flopach tez tak air.

Na turnie bet > check. 4 nic nie zmienia i dalej w jego oczach mozesz czasami blefowac + on faktycznie moze miec tego Ax/flushdraw, a wyrzuca tylko czesc pocketow (nie wszystkie).

As played, na river wiecej (!!!)- jesli ma z czyms callnac, callnie tez za $4.2-$5.

Pozdraiwam