Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AQ błąd

8 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
251 Wyświetlenia
ablazer

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.1/$0.25 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]BU$24.26:///////;SB$8.75:///////;BB$25.00:///////;UTG2$25.00:///////;MP1$14.71:///////;MP2$6.79:///////;MP3 (Hero)$25.50:///////;CO$39.24:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP3 with A:d, Q:h.
3 folds, Hero raises to $1.00, CO folds, BU raises to $1.75, 2 folds, Hero raises to $4.25, BU calls $2.50.

Flop: ($8.85) J:h, 5:s, 5:d (2 players)
Hero bets $6.60, BU calls $6.60.

Turn: ($22.05) T:s (2 players)
Hero checks, BU bets $13.41, Hero folds, BU gets uncalled bet back.

Final Pot: $22.05.

Ręka trochę wyszła mi spod kontroli. Gram na irytującego fisha 52/11 3bet 7, WTSD 30, cbet 100% po 126 rękach. Mały reraise mnie pogubił zagrałem 3bet/fold - teraz myślę, że call lepszy. Jak to grać później po callu, zrzucać na taki wysoki 3bet nie chcę.

7 odpowiedzi
babel92

Na jego statystykę 3betu w ogóle nie patrz - masz za małą próbkę. Dobrze by było wiedzieć, co on tak rozgrywa. Opcje masz 2: albo on ta 3betuje bardzo mocne ręce, żeby Cię wciągnąć w rozdanie, albo on tak 3betuje zawsze/zazwyczaj, chce Cię po prostu zrzucić. Jeśli pierwszy raz widzisz taką sytuację to dla mnie jest fold. Może to trochę weak, ale to w zasadzie jedyna rozsądna opcja. Gdy to się będzie powtarzać możesz grać tu call w poszukiwaniu top pair i grania ch/c na wszystkich streetach (chyba, że zagra check back turn - możesz pokusić się o donka na river). Ja tak to widzę :)
Pozdro =)

ablazer Autor wątku
ablazer

Cześć, pisząc irytującego chodziło mi, że już mnie z 3 razy 3betował z pozycją. Zawsze się gubię na taką agresję z pozycją.

Wiem, można odejść od stolika co zrobiłem po tym rozdaniu, ale fajnie by było jakby było jakieś bardziej EV+ rozwiązanie.

szok38

Easy call prf a zrzucać to możemy dopiero przy readach na tego fisha.Bez pozycji pózniej na flopie raczej check/fold .

ablazer Autor wątku
ablazer
ablazer Autor wątku
ablazer

halo, nie wiem gdzie to spadło, ale nie dostałem jeszcze odpowiedzi.

muckinfella

Siema,

Sorry, ze musiales tak dlugo czekac na odpowiedz :)

Preflop nie 3bet/foldujesz, tylko 4bet/foldujesz a to jest _ogromna_ roznica. Generalnie AQo to jest ręka, z ktora w sytuacji otrzymania 3betu wszystko zalezy od przeciwnika. Na tight przeciwnika/unka na tych stawkach najlepszy bedzie fold, na loose-3bettora call i re-evaluate postflop albo 4bet/call, natomiast na nita/rocka dosc latwy fold.

W tej sytuacji nie znasz tendencji przeciwnika po tak malej probce i jest to generalnie close pomiedzy callem a foldem, poniewaz grajac 4bet grasz 4bet-bluff i grasz zawsze 4b/fold.

Osobiscie bedac oop i bez deepstackow fold > call >> 4b/fold.

ablazer Autor wątku
ablazer

Ok, dzięki za uwagi, opis pisałem będąc chyba mocno zmęczony. Oczywiście chodziło mi tam o 4b/fold. Uważasz, że 4b/call jest w tej sytuacji > 4b/fold?

Co do foldu na ten minraise - w sumie faktycznie gram bez pozycji dlatego call moim zdaniem nie bardzo wchodził w grę. Bez informacji nie podejmuje się grać na agresywnego przeciwnika takiego AQ. Stąd call w ogóle nie brałem po uwagę. Na 4bet/call w mojej opinii mam za słabą rękę i nie wiem z czym on się stackuje. Wiem jedynie, że przebija mnie już tutaj przynajmniej 2-3 raz, stąd chciałem zobaczyć jak zareaguje na odwinięcie się.