Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Aq

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
81 Wyświetlenia
xiaoshuai

Poker Stars, $0.50/$1 No Limit Hold'em Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

BB: $46.68 (46.7 bb)
MP: $97 (97 bb)
Hero (CO): $195.45 (195.5 bb)
BTN: $112.76 (112.8 bb)
SB: $108.32 (108.3 bb)

Preflop: Hero is CO with Q A
MP folds, Hero raises to $2.52, BTN raises to $7.50, 2 folds, Hero calls $4.98

Flop: ($16.50) 9 9 A (2 players)
Hero checks, BTN bets $7, Hero calls $7

Turn: ($30.50) 7 (2 players)
Hero bets $22, BTN calls $22

River: ($74.50) Q (2 players)
Hero bets $22, BTN raises to $76.26 and is all-in, Hero??

jakis reg, niestety mala probka tylko 600 rak.
kilka rak wczesniej 3betowal mnie z A2s na podobnych pozycjach i z A7 w BW.
dlatego call OOP zeby dominowac jego Axy. spada dobry flop, ch/call jest chyba standardem tutaj.

T leaduje zeby on nie przeczekal z jakims drawem albo nie dal sobie jakies fajnej ceny za drawowanie boboard sie zagescil i zeby sciagac value od jego gorszych Ax.

problem mam na river- zastanawialem sie czy grac ch/f czy bet/fold.
nie wiem moze sie za bardzo leveluje i mysle, ze ci redzy potrafia myslec a tak naprawde nie dostrzegaja takich rzeczy, ale uznalem ze grajac ch/f pokazuje, ze na pewno nie mam tu flasha i on moze mnie latwo wyblefowac z missnietym FD na clubsach np czy T8, a z kolei grajac bet/fold i betujac tak malo tez pokazuje ze nie mam flasha bo bym betowal z nim wiecej i wygladam tym betem dokladnie na to co mam, i on cokolwiek by nie mial moze wrzucic i mnie z tego wyrzucic na spadajacym flashu.

teraz mi wydaje, ze moze takie myslenei wyzej mialo by sens, ale na NL100 bo pewnie ten gosc za bardzo nie kuma co i jak i tak.
w kazdym razie sam nie wiem, ktore rozegranie byloby tu lepsze.

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
yac
Trener
yac

Cześć

Pre wszystko jak należy, flop też x/c najlepsza opcja imo. Na turnie ten donkbet też jest spoko, bo on ma sporo fd, sporo słabych Ax'ów, które czekaja, a sprawdzą beta i na pewno jest w tym sporo value.

River jest ciekawy, bo tutaj możesz często wyglądać na splita, który chce tanio kupić showdown, on spodziewałbym się pewnie wyższego beta od Ciebie z 2 pairsem i wyglądasz na coś typu AT/AJ. Niemniej blefy w takich spotach są bardzo rzadkie bo Ty wyglądasz jakbyś się scommitował i zazwyczaj nie chcesz foldować. Ja tutaj wolę trochę bardziej bet/fold albo samemu shipnąć czasem, bo gdy grasz x/c to często widzisz xback od A2-A5, z którego możnaby jeszcze coś wyciągnąć.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat