Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Aq

9 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
356 Wyświetlenia

Party, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $10.34 (103.4 bb)
UTG: $10.86 (108.6 bb)
Hero (BTN): $10.15 (101.5 bb)
BB: $10 (100 bb)
MP: $9.48 (94.8 bb)
CO: $9.30 (93 bb)

Preflop: Hero is BTN with A♠ Q♣
3 folds, Hero raises to $0.30, SB folds, BB raises to $1, Hero calls $0.70

Flop: ($2.05) J♦ Q♠ 3♦ (2 players)
BB bets $1.20, Hero calls $1.20

Turn: ($4.45) J♥ (2 players)
BB checks, Hero bets $2.40, BB raises to $7.80 and is all-in, Hero folds

Results:

Spoiler

$9.25 pot ($0.46 rake)
Final Board: J♦ Q♠ 3♦ J♥
Hero mucked A♠ Q♣ and lost (-$4.60 net)
BB mucked and won $8.79 ($4.19 net)

villain abc:

pf jestem w miarę pewien tego calla.

Na F nie ma mowy, żeby wyrzucać TPTK.

Natomiast na T mam mindfucka, ale ostatecznie zrzucam, bo villain po prostu nie wygląda na tak chętnie blefującego, na co wskazują jego staty showdownowe.

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
gburekk

Problem w tym rozdaniu jest taki, że jeśli villain to naprawdę myślący gracz to mógł zagrać perfekcyjnie pod Ciebie. Bo co Ty niby tym betem na turnie reprezentujesz poza floatami? Na pewno nie trzymasz tam full housa, bo co go betować skoro villain się poddaję, 3 walety sa malo prawdopodobne, bo musialbys sprawdzic 3beta z reka AJ/KJ i jeszcze sprawdzic cbeta z druga parka. Trzymasz albo drawa albo jakies srednie made hand i imo villain może tak zagrać wiedząc, że nie masz prawa tego sprawdzic. Ale nie wiem jak dobry jest tutaj Twój przeciwnik. Imo lepszym zagraniem jest check behind Turn.

Odpowiedz
Cytat
lol19899

...

że jeśli villain to naprawdę myślący gracz to mógł zagrać perfekcyjnie pod Ciebie

Mimo wszystko sadze, że to nie te stawki aby az tak myslec i grac bet: bo on wie ze ja wiem ... Jak czyms sie kierowal to raczej sila swojej reki jego staty sa mega nitowate 15/12 w dodatku 3bet nie wskazujacy na jego blefy. Pomimo wiekszego % udzialu na blindach to i tak nie jest wiele 5%. Rasczej kieruje sie tu w strone nutsow overpockets niz levelowania.

PF jak dla mnie jest bardzo close poniewaz jego staty nie sa zbyt optyminstyczne w pozniejszej grze. Ja osobiscie wolabym 4bet aczkolwiek najszybciej bym sie zrzucil PF, call raczej odpada.

F sadze ze powinienes zrobic ty bet nie check behind poniewaz nic nie wiesz na temat przeciwnika czy cos trafil czy nie. Dostajesz call zastanawiasz wtf, dostajesz raise skladasz sie z predkoscia swiatla.

T tutaj na jakakolwiek agresje sie skladam sam nie jestem sklonny betowac sparowany board przy jego callu. Zagralbym x/f. Board do tego mnie nie zacheca w dodatku jego agresja tez nie jest na wysokim poziomie i sam udzial w grze jest strasznie niski i ma bardzo waski range, ktorym czesto gesto miazdzy Cie w takich spotach. Przewaznie widze u niego potezny uklad, minimum wyzsze pp.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ale przecież ja tutaj nie robię żadnego chb na Flopie tylko calluję jego CBet :D

Odpowiedz
Cytat
lol19899

Ale przecież ja tutaj nie robię żadnego chb na Flopie tylko calluję jego CBet

wiem ze slownictwo u mnie szwnkuje. Mam nadzieje ze domysliles sie o co mi chodzilo, a jak nie to swietnie to ujales;)

Odpowiedz
Cytat

No nie levelując się, dostać ch/r od nita na takim turnie to chyba fold ;)
Jeżeli już chcielibyśmy się zlewelować, to możemy usprawiedliwić call nawet z 99 tam, a ja jestem ostatnio mistrzem w usprawiedliwianiu swoich zagrań, więc jak coś, to służę pomocą :challenge

Odpowiedz
Cytat
boxer82

Myślę, że range z którym on mnie 3betuje może wyglądać mniej-więcej tak:

Ewentualnie może on tam dodawać jakieś TT-JJ czy niskie PP.

Więc pf jestem w miarę pewien tego calla.

Na F nie ma mowy, żeby wyrzucać TPTK.

Natomiast na T mam mindfucka, ale ostatecznie zrzucam, bo villain po prostu nie wygląda na tak chętnie blefującego, na co wskazują jego staty showdownowe.

Dlaczego uważasz że on tam 3-betuje Aqs a nie 3-betuje AQo ?

Ja pewnei grałbym 4-bet/fold na takiego nita albo poprostu fold. Gracz ten ma 3-bet 4,5% ale 4-bet ma tylko 1,2%. Zakładam że 5-bet jest na podobnym poziomie. 1,2/4,5 daje mi ok 25% , czy 25% rak które gra jako 3-bet robi to for value pozostałe robi jako bluff
Więc mamy sytuacje że w 75% wygrywamy 1,45 a w 25 % przegrywamy 2,2 => 0,75*1,45-0,25*2,2 = +0,54$ = +5,4 bb = > taki mamy wynik jak gramy 4-bet / fold (możeszsobie jeszcze policzyc jakby to wygladało jkbyśmy grali 4-bet/call, ja nie mam equilaba po ręką

As played gram check turn

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez boxer82
Dlaczego uważasz że on tam 3-betuje Aqs a nie 3-betuje AQo ?

38 gorączki jak to pisałem, dopiero teraz spojrzałem na to, że ten range jest po prostu bez sensu ;x

Co do pozostałej części posta to z matematyką nie mam co się kłócić. Zapiszę sobie jak przeprowadziłeś te obliczenia.

Odpowiedz
Cytat
Jeeex

Siema

gość jest mega tight i ja tutaj az tak bardzo nie potrzebuje AQo w moim calling range. Wiadomo, ze na blindach wyglada to troche luzniej, ale 7% to nie jest range ktory bedzie zawieral mase zdominowanych Ax. To nie jest gracz na ktorego musze to defendowac i fold nie bedzie tutaj strasznie weak wg mnie. Duzo bardziej wole to 4betowac niz callowac, bo villain nie wyglada na mega agresywnego postflop, nie bedzie spazzowal przez co nasze implied oddsy nie beda jakies super fajne.

Jak dla mnie fold>4b>call - nie wiem jaki ma ft4b, wiec mozliwe ze troche sie to zmieni, jesli ma 55%+.

As played call flop std. Turn check back bedzie spoko + decyzja na river.

Odpowiedz
Cytat