Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Aq 100

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
143 Wyświetlenia
innocent2102

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.5/$1 No-Limit Hold'em (7 handed)

Known players:
[tg]MP3$100.00:///////;CO$42.55:///////;BU$137.16:///////;SB (Hero)$107.61:///////;BB$100.00:///////;MP1$173.06:///////;MP2$103.50:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with A:h, Q:s.
4 folds, BU raises to $3.00, Hero calls $2.50, BB folds.

Flop: ($7) J:s, Q:d, A:d (2 players)
Hero checks, BU bets $4.00, Hero raises to $13.00, BU calls $9.00.

Turn: ($33) 6:s (2 players)
Hero bets $21.00, BU calls $21.00.

River: ($75) T:h (2 players)
Hero bets $35.00, BU folds, Hero gets uncalled bet back.

Final Pot: $75.

Preflop

Spoiler

3bet

Spoiler

Steal

Spoiler

Witam,

PF wolicie resteal czy call? Gracz na BB ma SQZ - 3,1. 4bet też dość wąski jak na tą pozycję, więc resteal chyba byłby lepszy.
As played flop raisuję na tej strukturze przy jego sizingu, żeby nie dawać mu tanio drawować.

Turn wyżej?

River jest dla mnie straszną zagadką. X/C chyba mi się nie podoba, bo wątpie że przy tych statach będzie blefował albo betował z gorszym rangem. Zagrałem bet/fold z nadzieją, że słabsza układy mnie spłacą a lepsze zraisują, ale chyba jednak na tym boardzie najlepszą opcją będzie x/f, gdyż widzę często kx diamentyw jego rangu. Co o tym sądzicie?

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
yac
Trener
yac

Cześć

Preflop zdecydowanie 3bet 100% czasu. Masz tutaj pure value od każdego.

Flop: Nie masz tak naprawdę zbyt wielu rąk, które mógłbyś grać raise for value. Wszystkie sety odpadają, o AQ nikt Cie nie podejrzewa i zostaje tylko KTs, czyli 4 combo. Dochodzi też na takim boardzei do sytuacji, gdy rywal gra hero folda z groszym asem. Dlatego ja aby protectować słabszą porcję mojego zakresu (2 para + gutshota, słaba TP) gram tutaj call z AQ i raisuje dopiero na turnie gdy on poprawia po raz 2 (maxymaluje value od blefów, wyrzucam go z drawów, mogę część słabszych rąk zamienic w blef).

Na R on nie ma zbyt wiele straightów. Większość Kx gra check flop (KQ, KJ itd,). Check z AK na tym boardzie też jest solidny. Ewentualnie co tutaj betuje flopa i sprawdza raise to K9s czy KJs, wiec ekstremalnie mało. dlatego na R masz valuebeta i sizing jest całkiem spoko jesli chodzi o ściaganie value od gorszych 2 par.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat