Gracz wydawał się być solidnym po tym jak grał wcześniej, ale po tym rozdaniu zmieniam o nim zdanie. Na buttonie otwieram, potem dostaje 3bet od SB, po czym sprawdzam, flop sparowany, mam nut flush draw, sprawdzam jego nieduży bet, na turnie ponownie betuje i tutaj chyba powinienem jednak odpuścić tak mi się wydaje, jednak sprawdziłem znowu, na river spadł as, calluje trzeci bet i się zdziwiłem tym co pokazał przeciwnik. Jak myślicie pasować to gdzieś po drodze, czy takie rozegranie nie jest takie złe?
https://www.boomplayer.com/22441242_A6FCA26D7F
Zdecydowałem się na tylko call, bo ten gracz rozgrywał tylko mocniejsze ręce w ten sposób i nie spodziewałbym się, że tak zagra z A6 tym bardziej na SB, ale przynajmniej notatkę na niego zrobiłem.
Gracz wydawał się być solidnym po tym jak grał wcześniej, ale po tym rozdaniu zmieniam o nim zdanie
dlaczego ?
przecież resteal z A6s w spocie SB vs BTN to snadard nad standardy
zmieniłbym raczej zdanie o graczu gdyby to callował a nie daj los foldował
Gość zagrał perfekcyjnie.
Akurat trafiłeś lekkiego coolera.
Ogólnie też nie rozumiem just calla na tych pozycjach. Na tych pozycjach to jest absolute no brainer 4bet 5bet 6bet 7bet
a jak już calluję to i tak stackuję flopa
Jedno czego mi tutaj zabrakło u Ciebie to agresja. Mogłeś 4bet-stack off pre-flop zagrać i tak samo na flopie. Boisz się tak naprawdę tylko top top AA, na KK masz 12 outow wiec coin. Na resztę parę jesteś faworytem, wiec silny raise na flopie robi tutaj robotę.
PRE: 4B/jam AKs to reka stworzona do tego.
F: AS played a wg mnie to jest easy call, masz pozyje korzystaj z niej, rasie w tym spocie jest totalnie bez sensu wyrzucamy bluffy idziemy na flipa super :D, a powod bo tak gra mi sie latwej
T: easy call masz NFD+2OC nawet jesli on ma tutaj JJ+ only masz no bariner call bo jak trafisz flush to wygrasz prawdopodobnie reszte jego pieniedzy.
R: no tutaj to nie jest fajne, bo teraz JJ-KK zaczynaja sie bac i na river w zasadzie jedyna reka jaka bijesz to no wlasnie tylko KK-JJ ktore graja blockbet, a tak 6x,flush,AA. Jednak mysle ze call jest okey musisz wygrac raptem 28%