Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AKs NL5

5 Posty
4 Użytkownicy
3 Reakcje
385 Wyświetlenia
zendera

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.05(BB) Replayer
SB ($5)
Hero ($5)
UTG ($8.75)
CO ($5.68)
BTN ($5)

Dealt to Hero K♣ A♣

fold, CO raises to $0.12, fold, fold, Hero raises to $0.45, CO calls $0.33

FLOP ($0.92) A♠ J♦ 4♠

Hero bets $0.66, CO calls $0.66

TURN ($2.24) A♠ J♦ 4♠ 5♠

Hero bets $1.50, CO calls $1.50

RIVER ($5.24) A♠ J♦ 4♠ 5♠ 2♦

Hero bets $2.39 (AI), CO calls $2.39

Gość 19/12 wyglądający na rega na tych stawkach.

W 3betowanych pulach z TPTK vs zasięg gościa z CO to będzie zawsze idziemy na stacki? Tu jest trochę niekorzystny stół, na którym uzupełnia się sporo drawów, ale na razie nie wydaje mi się, żeby poddawanie ręki było dobre w tym wypadku. Czy gralibyście inną linią, żeby wyindukować blefy, np. ch/c flop?

W przypadku nietrafionego flopa, powiedzmy Qxx cbet i potem ch/f na kolejnych streetach?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
aleasy77

Nie zawsze w 3-bet pocie z top parą i top kickerem będziesz szedł aż do all in, są sytuacje, w których trzeba też spasować taki układ. Bet na flopie jest ok, bo leży na stole flush draw, może mieć tutaj układ typu KQ w pikach (lub KJ, QJ), lub jakiś suited connector również w pikach (np. T9s czy 89s, bo też część osób sprawdza 3-bety z takim układem mając pozycję preflop). Na turnie spada trzeci pik. Ja bym dał nieco mniejszy bet, tak aby w przypadku raise all in od przeciwnika móc odpuścić, bo wtedy najprawdopodobniej ma tam kolor przeciwnik. Po tej akcji nie wiem czy przeciwnik ma gorszy układ od Ciebie (AQo czy ATo, możliwe jeśli ma damę lub dziesiątkę w pikach). JJ czy AJ myślę, że chciałby stackować na flopie licząc na sprawdzenie od przeciwnika z układem typu AK/AQ, choć mógł też wybrać wariant grając tylko poprzez call kolejne streety. W przypadku AJo czy JJ, jeśli ma waleta w pikach, mógłby zagrać w ten drugi sposób tego pota, bo przeciwnik nie ma wtedy zbyt wielu kombinacji do flusha. Gorsze ręce poza Ax, które bijesz (np. pockety średnie czy wysokie poza JJ, pasują na flopie, najpóźniej turn). Rivera generalnie już bym nie betował, bo po tym jego callu na turnie z gorszych rąk od Ciebie, które mogłyby sprawdzić river to AQ pozostaje (wcześniej nadmieniłem AT jeszcze, ale tu raczej odpuści myślę tą rękę).
Co do Twojego drugiego pytania, to c-bet w zależności od gracza, z jakim jestem w rozdaniu, są tacy, na których c-bet działa i tacy, na których niekonieczenie. Generalnie to nie zawsze się gra c-bet, później fold jak nic nie masz, bo tracisz kasę i gracze zaczną to wykorzystywać, z drugiej strony nie za rzadko, bo będą Ciebie wyrzucać na flopie z powiedzmy np. słabym asem, który nic nie traifł. Trochę się rozpisałem, mam nadzieję, że coś pomogłem.

Odpowiedz
Cytat
trzasku

Preflop: Standard.

Flop: Gram tak samo, czasami niżej (np 1/2) żeby dostać call od jakiś marginalnych układów.

Turn: Dalej valuebetuje od AQ, AT, A9s, KJs, JTs, FD.

River: Bardzo rzadko mamy tam valuebeta i według mnie nie powinniśmy betować. Jeżeli przeciwnik ma ręce typu AQ/AT to je poczeka, będzie betował tylko gotowe układy typu flushe, dwie pary, sety.

Stół: A♠J♦4♠ 5♠ 2♦
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    33.33%   33.33%    0.00% { AcKc }
MP3    66.67%   66.67%    0.00% { JJ, AQs-AJs, KsQs, KsJs, QsJs, AsTs, KsTs, QsTs, JsTs, As9s, Ts9s, AQo-AJo }

Co do alternatywnych linii ja żyję zasadą żeby nie komplikować sobie życia i grać standardowo. Jak nie trafimy c-bet flop i x/f unimproved turn river to mój wybór.

Odpowiedz
Cytat
Prowojeto

Napisane przez trzasku
Turn: Dalej valuebetuje od AQ, AT, A9s, KJs, JTs, FD.

A9s wątpię że ma w zasięgu
na Turnie chyba nie valuebetujesz od FD które akurat weszły na turnie?

Odpowiedz
Cytat
trzasku

@Prowojeto, pewnie A9s rzadko będzie callowanie ale nie można wykluczyć. Niektórzy callują drugi raz jak np. mieli na flopie BDFD i na turnie im wszedł. Mimo wszystko te dwie ręce dużo nie zmieniają w ogólnych założeniach.

Odpowiedz
Cytat