Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AKs nl5

7 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
376 Wyświetlenia
Makssym

Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $4.45 (89 bb)
Hero (BB): $6.87 (137.4 bb)
UTG: $5.35 (107 bb)
MP: $12.90 (258 bb)
CO: $5.05 (101 bb)
BTN: $6.06 (121.2 bb)

Preflop: Hero is BB with K Q
UTG folds, MP raises to $0.15, 2 folds, SB calls $0.13, Hero calls $0.10

Flop: ($0.45) 4 6 8 (3 players)
SB checks, Hero checks, MP checks

Turn: ($0.45) K (3 players)
SB checks, Hero bets $0.30, MP folds, SB raises to $0.65, Hero calls $0.35

River: ($1.75) 8 (2 players)
SB bets $1.31, Hero calls $1.31

Results: $4.37 pot ($0.18 rake)

Spoiler

Final Board: 4 6 8 K 8
SB showed 6 6 and won $4.19 ($2.08 net)
Hero mucked K Q and lost (-$2.11 net)

MP fish , SB reg
PF: Offsuit raczej sqz ale jako iż suited to callnąłem.
F: Donk jako blef z fishem w puli w 3wayu to chyba nie jest zbyt dobra opcja
T: Callujemy tego raisa ?
R: Tutaj to już raczej fold na ten sizing ?

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
Dadramel

Wyizolowałbym sobie tego fisha preflop (SB). Nie spodziewałem się niczego innego od niego, mógł raisować drawy na flopie, ale jeśli jest "regiem" jak piszesz to fold na riverze wydaje się jedyną opcją pomimo card removal z ósemki.

Odpowiedz
Cytat
Tyb3r

Cześć,

To że jest suited nie jest argumentem, żeby nie 3betować. Pewnie, dzięki temu gra się łatwiej, ale na fisha i rega, który też jest słaby liczą się raczej wysokie karty, suited to tutaj super dodatkowe equity. Też bym grał sqz (zresztą jesteś deep, mniejszy stack/pot ratio ułatwia grę).

As played, callnąłbym turn, bo cena jest świetna, ale tylko dlatego. Jest bardzo, bardzo mało rąk, które bijesz z wyjątkiem spazów, więc nawet to jest close.
Na river nigdy bym tego nie sprawdzał. Nie bijesz niczego (każdy Kx donkowałby turn).

Pozdro!

Odpowiedz
Cytat
tapczandzwo

to z ta reka jest suited to dla mnie bardziej argument zeby to sqzowac for value i dac szanse fiszowi na gre w 3bet pocie oop

Odpowiedz
Cytat
nikoro309

Dlaczego chcesz grać większą pule z fiszem z KQo niż z KQs, przecież ręka KQs jest lepsza niż KQo.

Odpowiedz
Cytat
Tyb3r

Jeśli to do mnie, to nie zrozumieliśmy się. Warto grać większą pulę z fiszem z KQ, bo K i Q to wysokie karty i robią dobre top pairs, które często pozwalają vbetować fisza. Cieszę się, że jest suited, bo daje to dodatkowe equity, ale to tylko powód drugorzędny. To wszystko co miałem na myśli.

Odpowiedz
Cytat
Out69RNMD

Zarowno call i 3bet pre jest ok. Na turnie gram x/b. Czesto spodziewam się u nich setow tutaj. Na river gram call lub bet chyba, ze wpada :spade: to fold. To jest 3way i nasza para nie jest mocnym ukladem. Jezeli zagralbym bet turn to na raise zrzucam bo co mogloby tu zagrac x/r? Nawet jak poprawi sie nam uklad to i tak przewaznie jestesmy z tylu.

Odpowiedz
Cytat