Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AKs NL25

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
152 Wyświetlenia
Sowiczek

Poker Stars, $0.10/$0.25 No Limit Hold'em Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

Hero (SB): $25.95 (103.8 bb)
BB: $25 (100 bb)
MP: $26.45 (105.8 bb)
CO: $29.40 (117.6 bb)
BTN: $25.25 (101 bb)

Preflop: Hero is SB with K A
MP raises to $0.75, 2 folds, Hero raises to $2.50, BB folds, MP calls $1.75

Flop: ($5.25) 9 6 J (2 players)
Hero bets $3, MP calls $3

Turn: ($11.25) 5 (2 players)
Hero bets $6.50, MP calls $6.50

River: ($24.25) 5 (2 players)
Hero ???

Gram na unk rega. Czy na unk regów lepiej tą rękę cbetować, czy jednak x/f po prostu, bo flop wpada w jego calling range? Jak już wybrałem cbet, to na tym turnie wydaje mi się muszę poprawić. Jakby nie patrzeć nic nie wyrzucam na turnie co sprawdziło flopa, może TT od biedy, więc czy jest sens nie betować rivera? Może uzależnić to od karty na river? Na przykład barrel na 7,8,Q no i :spade: for value oczywiście. A może x/decide turn. Teraz bym wybrał x/f flop, ale co jeśli jednak zacbetowałem i trafiam taki runout?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
zdrojek24

siemasz.
Biorąc pod uwagę wasze pozycje i to że gość Ciebie nie zna - to ma tam zapewne dość wąski calling range w postaci AQ+,99-QQ. Nie sądzę żeby wiele więcej posiadał, a jeśli go poszerza to o AJs ktore trafia TP. Ogółem z takiego rangu jesteśmy w stanie wywalić jakieś 60% jego rąk (nie zakładam aby był on w stanie callować AQ czy AK na tym boardzie). Dlatego aby nie dać się wyblefować mozemy tutaj zabetować.
Na turnie nie widzę FE, gdyż to co miało foldować już to zrobiło. Z tego względu gramy tu zwykle x/c. Zakładam że TT nie betnie, a zrobią to tylko sety i QQ, więc mamy fajne implied oddsy jak trafimy naszego backdoora na river.

Tak jak tutaj zagrałeś to x/f river. Spada totalny blank i nie znając rywala nie ma sensu uderzać , szczególnie że ma on tu jednak sety.
Także do turna spoko. Na turnie nie betujemy gdyż nie ma FE i tylko narażasz się na raise.
pozdro

Odpowiedz
Cytat
Sowiczek Autor wątku
Sowiczek

A uderzałbyś river na lepszej karcie? Przychodzi mi tu do głowy tylko 7,8 i Q z tych lepszych. A,K, gram pewnie x/f, a reszta to blanki.

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24

Tak, na :spade: :D

A tak na poważnie, to nie widzę już blefu na river też. Połowa kombinacji to już są sety(fulle) IMO. Zostaje QQ i TT. Więc na jakiej karcie mielibyśmy uderzać? A i K trafiamy, dalej jest Q które robi kolejne sety. Nie w tym rozdaniu zdecydowanie betujemy raz, a skoro zagrałeś 2 razy, to już o trzecim zapomnij.

Odpowiedz
Cytat
repoorTer

nie trzeba tego 3betowac preflop, ale na unka moze byc ciezko grac. Ja wole troche nizszy 3b zeby dostac call od zdominowanych rak.
Tego flopa nie cbetuje, na tym boardzie nie dojdziemy do sd nigdy, trafiajac nasze outy czesto jemu daja 2 pary itd ..

Odpowiedz
Cytat