Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AKs NL25

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
281 Wyświetlenia
maesky87
Oldschool Grinder

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.25(BB) Replayer
SB ($41.10)
Hero ($8.75)
UTG ($25.79)
UTG+1 ($24.17)
UTG+2 ($25.44)
MP1 ($27.53)
MP2 ($9.10)
CO ($25.39)
BTN ($25)

Dealt to Hero A♦ K♦

fold, fold, UTG+2 raises to $0.75, fold, fold, fold, fold, fold, Hero raises to $1.85, UTG+2 calls $1.10

FLOP ($3.80) 3♦ T♦ Q♠

Hero bets $2.35, UTG+2 raises to $4.70, Hero raises to $6.90 (AI), UTG+2 calls $2.20

Villain: 12/6 220h
Raise 1st MP 6%
Fold to 3bet: 0% (1)
Raise cbet 25% (8)
AF 0.8/0.6/-

Sprawdziłem sobie w Equilatorze, przeciwko jego ręce byłem z przodu. Ale co zrobić gdyby on miał tu dwie pary lub seta? Bo na takiego wygląda...

4 odpowiedzi

Rozumiem, że grasz MSS patrząc na Twój stack.

Masz monster drawa, czyli draw do koloru i GS, czyli tutaj bet raise, a więc w rezultacie push (ze względu na stacka) po jego przebiciu twojego c-beta. IMHO dobra decyzja, reszta to karty na turn i river.

Ty masz więcej outów do układu, który wygrywa rozdanie, niż przeciwnik który ma overpair, seta lub dwie pary. A pewnie miał AQ / AJ ... :)

Aimboy
PokerStrategist

3bet preflop może być, ze względu na to, że nie mamy pozycji, ale raczej wolałbym tutaj callować i mimo tego, że nie mam pozycji - rozgrywać swoją rękę w raised pocie. Jeśli 3betujesz, robisz cbeta i dostajesz raise to łatwo możesz określić raise range przeciwnika, chociaż wcale tego nie musisz robić, bo z takim układem i tak idziesz na stacki.

Equity Win Tie Loss Hand
Player 1: 52,767% 51,702% 2,129% 46,169% AdKd
Player 2: 47,233% 46,169% 2,129% 51,702% QQ+, TT, AQs, AQo

Flop z takim monster drawem jest zawsze mega easy.

Sprawdziłem sobie w Equilatorze, przeciwko jego ręce byłem z przodu. Ale co zrobić gdyby on miał tu dwie pary lub seta? Bo na takiego wygląda...

2 pary powiadasz? Sugerujesz, że z QT gra raise/call 3bet na preflopie? Nie z taką ręką gra fold na preflopie. Poza tym od kiedy sprawdzamy nasze equity vs ręka przeciwnika? Zawsze gramy vs range!

Napisane przez nutamaretto
Ty masz więcej outów do układu, który wygrywa rozdanie, niż przeciwnik który ma overpair, seta lub dwie pary. A pewnie miał AQ / AJ ... :)

A w jaki sposób przeciwnik ma szukać outów z made hand? :D I dlaczego miałby cokolwiek tutaj próbować z AJ, jak dla mnie to on to folduje na 3bet pf.

maesky87 Autor wątku
maesky87
Oldschool Grinder

Napisane przez Aimboy

2 pary powiadasz? Sugerujesz, że z QT gra raise/call 3bet na preflopie? Nie z taką ręką gra fold na preflopie. Poza tym od kiedy sprawdzamy nasze equity vs ręka przeciwnika? Zawsze gramy vs range!
.

Nie, nie tutaj zakładam już czysto hipotetyczną sytuację w podobnych spotach w przyszłości, tak aby wiedzieć, co zrobić z monster drawem przeciwko jego dwóm parom lub setom. (?)

Napisane przez Aimboy

Napisane przez nutamaretto

A w jaki sposób przeciwnik ma szukać outów z made hand? :D I dlaczego miałby cokolwiek tutaj próbować z AJ, jak dla mnie to on to folduje na 3bet pf.

Absolutnie masz rację, ale jeżeli kolega trafi staright lub flusha na turn, to przeciwnik który ma dwie pary, ma jeszcze outy na full house i wcale nie musimy wygrać takiego spotu. Tylko o to mi chodziło.