Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AKs nl2

5 Posty
2 Użytkownicy
1 Reakcje
372 Wyświetlenia
puziol1

Poker Stars, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $2.08 (104 bb)
BB: $2 (100 bb)
UTG: $2.11 (105.5 bb)
MP: $2.07 (103.5 bb)
Hero (CO): $2.52 (126 bb)
BTN: $2.10 (105 bb)

Preflop: Hero is CO with K♥: A♥:
2 folds, Hero raises to $0.06, BTN folds, SB calls $0.05, BB folds

Flop: ($0.14) 3♦: 8♥: 8♠: (2 players)
SB checks, Hero checks

Turn: ($0.14) A♦: (2 players)
SB bets $0.07, Hero calls $0.07

River: ($0.28) 4♠: (2 players)
SB bets $0.18, Hero raises to $0.38, SB raises to $0.90, Hero calls $0.52

Results:

Spoiler

$2.08 pot ($0.07 rake)
Final Board: 3♦: 8♥: 8♠: A♦: 4♠:
SB showed 4♣: 4♥: and won $2.01 ($0.98 net)
Hero mucked K♥: A♥: and lost (-$1.03 net)

Jak to gracie? chciałem na turn pozwolić mu zabetować, złapać jego blefa jakieś niższe asy czy pockety, a river wyciągnąc jeszcze value...

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
HandSmither

Ja to gram zupełnie inaczej. Jeśli gracz calluje z SB to wiem że jest słabszy, albo ma jakieś pocket parki. Flop wychodzi ekstremalnie suchy. Taki flop light c-betuje niemal zawsze z pewnie 90% rangu. W momencie kiedy gość calluje to jestem niemal pewien że ma pocket parkę do TT albo jakiegoś Ah, dlatego czekam Turna jeśli nic mnie nie polepsza. Na każdym A betuję albo raisuję brutalnie. Piszesz że na Turnie chciałeś łapać jego blefa. Z czym chciałeś łapać jego blefa? Z Ah? Na Turnie nie pozwalasz mu betować, on sam betuje bo scappowałeś range na flopie. A właściwie floatuje. Całe szczęście trafiłeś TPTK. Na takim Riverze sam bym tak zagrał. Choć osobiście od początku grałbym: c-bet flop, bet Turn po trafieniu i bet/shove River. Ktoś ma jakieś inne propozycje?

Odpowiedz
Cytat
puziol1 Autor wątku
puziol1

no tak, wcześniej myślałem, żeby pozwolić mu zagrać float na flop z air, które moje AK dominuje i traktować jako SV . A w momencie gdybym zagrał c-bet flop to czy
przeciwnik odpuściłby swoje PP, z którymi przegrywam? Chociaż z drugiej strony w momencie, w którym trafiam TPTK, po zagraniu c-bet flop miałbym już jakąś pulę

Odpowiedz
Cytat
puziol1 Autor wątku
puziol1

no tak, wcześniej myślałem, żeby pozwolić mu zagrać float na flop z air, które moje AK dominuje i traktować jako SV . A w momencie gdybym zagrał c-bet flop to czy
przeciwnik odpuściłby swoje PP, z którymi przegrywam? Chociaż z drugiej strony w momencie, w którym trafiam TPTK, po zagraniu c-bet flop miałbym już jakąś pulę
EDIT : sory za duplikat, nie wiem jak to usunąć

Odpowiedz
Cytat
HandSmither

No właśnie linia w stylu bet Flop jest ciekawsza. Jeśli Cię callnie i spada A czy K to na twój bet możesz oczekiwać ze będzie pasował, więc wtedy możesz zagrać check pozwalając mu betować na River i raisując go. Jak ty będziesz OOP na takich boardach widzę taką linię: bet flop, check Turn i jeśli on też czekał Turna to niski bet na River za 1/3 może 1/4 żeby dostać jeszcze jakiekolwiek value od airu czy jakichś pocketów. W innym przypadku mógłby przeczekać.

Odpowiedz
Cytat