Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AKs nl2

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
145 Wyświetlenia
kadabrraa

Poker Stars, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $5.24 (262 bb)
BB: $2.21 (110.5 bb)
UTG: $1.94 (97 bb)
MP: $1.08 (54 bb)
Hero (CO): $2.69 (134.5 bb)
BTN: $2 (100 bb) 20/15 158h

Preflop: Hero is CO with K A
2 folds, Hero raises to $0.08, BTN calls $0.08, 2 folds

Flop: ($0.19) 3 K 6 (2 players)
Hero bets $0.12, BTN raises to $0.34, Hero calls $0.22

Turn: ($0.87) 9 (2 players)
Hero bets $0.60, BTN folds

Results:

Spoiler

$0.87 pot ($0.03 rake)
Final Board: 3 K 6 9
Hero mucked K A and won $0.84 ($0.42 net)
BTN mucked and lost (-$0.42 net)

pf: standard
f: Głównie tutaj chciałbym się upewnić. Nie ma sensu raisować tego flopa, gdyż nie chcę zbytnio zawężać range'u villaina, który nie rysuje się na fisha. Is that right?
t: Na turn mogą tworzyć się kolejne fd, dlatego tutaj już obowiązkowo betuję.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
jarrekz

Heja,

Pre std,
Na flopie ofc cb z TPTK, mamy value od FD, slabszych Kx oraz srednich pp. Na raise robi sie nie milo, ale skoro mowisz ze to fish to mozna zagrac call, mozna tez nawet grac 3b, kwestia tego co sadzisz o jego rangeu, poniewaz jak sadzisz ze on calluje na Twoj 3b lub nawet shipuje KJ-KQ, mocne FD to ja gram cheteni 3b/stack off. Jezeli natomiast obstawiasz ze czesto ma AIR lub dobry range, ale taki ktory Cie bije czyli sety lub po prostu taki ktory jest dobry ,ale spasuje na Twoj 3b to wole callowac.
Ostatnia opcja jest ofc fold na flopie, gdy wiesz ze grasz na nita.
Na turnie fajnie wymysliles, to jest swietny pomysl zeby leadowac ten board, gdyz masz huge value od jego drawow, ktore mogl grac agresywnie na flopie + Kx, jak zagra raise znow to ja bym sie juz raczej poddal i obstawil go na tego seta.

Odpowiedz
Cytat
kadabrraa Autor wątku
kadabrraa

Napisane przez jarrekz
Na raise robi sie nie milo, ale skoro mowisz ze to fish to mozna zagrac call, mozna tez nawet grac 3b, kwestia tego co sadzisz o jego rangeu, poniewaz jak sadzisz ze on calluje na Twoj 3b lub nawet shipuje KJ-KQ, mocne FD to ja gram cheteni 3b/stack off.

Pisałem, że raczej nie wygląda na fisha i uważam, że raisem wyrzuciłbym jego spory range praktycznie izolując się na seta. Takim myśleniem kierowałem się grając b/c flop.

Odpowiedz
Cytat
jarrekz

OK, ale tak jak mowie wszystko zalezy od tego co sadzisz o jego rangeu i co zrobi jak zagrasz x sytuacje i co wydarzy sie dalej.

Odpowiedz
Cytat