Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Aks

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
154 Wyświetlenia
jerry2008

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]CO$21.01:///////;BU$4.75:///////;SB$8.06:///////;BB$9.90:///////;MP2$9.28:///////;MP3 (Hero)$16.42:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP3 with K:c, A:c.
MP2 calls $0.10, Hero raises to $0.48, 3 folds, BB raises to $1.59, MP2 folds, Hero calls $1.11.

Flop: ($3.33) J:s, Q:c, 4:c (2 players)
BB bets $2.49, Hero raises to $14.83, BB calls $5.82.

Turn: ($26.47) 7:c (2 players)

River: ($26.47) Q:d (2 players)

Final Pot: $26.47.

staty 37/25 po 63H Af 2,8: 3-bet 8.3

Zastanawiałem się tutaj nad 4-betoem pf i wsunięciem Stacka ,ale stweirdzilem ,że cal na tego 3-beta jest lepszy bo mam pozycje i zobacze co flop przyniesie - gracz jest agresywny duzo 3-betuje ale w sumie to mała próbka mimo to sadze ze nie ma tu aż tak mocno stawiam go na AJo,Ajs,AQs;AQo mozliwe ze moze tak grac KQs;KQo i ewentualnie jakieś parki od TT+ do QQ--> KK ;AA wiadomo są możliwe ale ja ma blokery to tych rąk i sądzę ze AA mniej by podbił ,żeby nie wywalić gorszej reki wiec dlatego call . Flop jest bardzo dobry dla mnie niby nic nie mam poza over kartami ale moge sobie liczyc 9 outów na flusha;3 na strita ewentualnie A i K tez mogą mi pomóc czyli mysle ,że stacowanie jest tutaj dobre -jak wy myslicie dobrze to zagrałem?

1 odpowiedź
muckinfella

Witam Jerry,

W takch sytuacjach musisz znalesc kompromis pomiedzy umiejetym wykorzystaniem jego szerokiego 3betting range a nie-graniem fit-or-fold i poddawaniem wiekszosci missnietych boardow, poniewaz callujac flop/turn z Ahigh popelniasz blad Ty, a nie on.

Dlatego na tych stawkach 'maniakow', ktorzy duzo 3betuja/4betuja i sa ogolnie aggro gram tutaj akurat prawie zawsze dosc straightforward linie i 4bet/stackoff pre. Na jego range jestes w super sytuacji i to jest podrecznikowy przyklad, kiedy nalezy wrzucac stacka preflop z AK.

As played, majac nut flushdraw, gutshota + dwie overkarty (nie wszystkie z tych outow sa czyste, ale wiekszosc tak) spokojnie mozesz tutaj grac shove majac ogromne FE + sporo equity, when called (mniej wiecej coinflip). As played pre, well played post :)