Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AKs

4 Posty
4 Użytkownicy
2 Reakcje
547 Wyświetlenia
aleasy77

Kłopotliwy trochę spot, na flopie w czteroosobowym spocie trafiam top parę z top kickerem + nut flush draw. C-betuję z myślą dostania calli od słabszych asów bądź gorszych flush draw. Dostaję sprawdzenie od buttona, pozostali pasują. Na turnie ponownie uderzam i dostaję trzykrotny raise. Bardzo możliwe, że przeciwnik zagrał tak z setem bądź aces up(gracz nieznany). Na sety mam małą szansę na wygraną, nieco lepsza sytuacja byłaby w starciu z aces up. Callem praktycznie commituje się z potem, więc musiałbym wrzucić all in na river niezależnie co tam spadnie. Jak sądzicie czy fold w tej sytuacji jest ok czy lepiej to sprawdzać?
https://www.boomplayer.com/pl/24035987_44A773092E

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
Dadramel

Potrzebujesz 27%, masz około 25% (załóżmy że wygraną daje ci tylko flush), dodaj do tego duże implied oddsy na nl2, spazzy i masz calla

Odpowiedz
Cytat
HandSmither

Jak na to patrzę to jedynie co Cię tam bije to set dziesiątek. Otwierasz z EP, calluje CO i później BTN. Czy callowałby AA vs 2 wcześniejsze pozycje? Raczej wolałby budować pulę od preflopa w szczególności że na EP masz mocny range więc mógłby liczyć na call od cb a jeśli nie to przynajmniej na call od CO które pewnie ma jakąś parkę. AT na pre nie callowałby bo byłby tak zdominowany na flopie że auto fold, A6 to samo, 66 mógłby zaryzykować ale jego deep stack wskazuje że zna się na range i wątpie że ryzykowałby niższe parki niż 77 po dwóch wcześniejszych openach. Trójek wgl nie powinien mieć. Za to mógł callować AK które raisuje na turnie bo nie chce żeby na boardzie był możliwy flush, TT for value albo coś gorszego co wie że przegra i jedynie może wygrać poprzez agresję (ale na taką tezę musiałbyś mieć ready).

Z TPTK i nuts flush draw ja bym callował.

Odpowiedz
Cytat
gandzia

Ja też bym sprawdził

Odpowiedz
Cytat