Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AKs

7 Posty
6 Użytkownicy
1 Reakcje
448 Wyświetlenia
Moderator
baadnewz01
Oldschool Grinder

Party, $0.10/$0.25 No Limit Hold'em Cash, 8 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $27.21 (108.8 bb)
BB: $27.42 (109.7 bb)
UTG+2: $25 (100 bb)
MP1: $27.46 (109.8 bb)
MP2: $9.09 (36.4 bb)
MP3: $52.11 (208.4 bb)
CO: $54.44 (217.8 bb)
Hero (BTN): $49.75 (199 bb)

Preflop: Hero is BTN with K♦: A♦:
3 folds, MP3 raises to $0.75, CO calls $0.75, Hero raises to $3, 2 folds, MP3 calls $2.25, CO folds

Flop: ($7.10) A♠: 7♦: J♥: (2 players)
MP3 checks, Hero checks

Turn: ($7.10) 3♦: (2 players)
MP3 checks, Hero bets $3.75, MP3 calls $3.75

River: ($14.60) J♣: (2 players)
MP3 checks, Hero checks

Flop gram X, bo od AQ, or A5 czasem , QQ, nie mam 3 streetów value. AJ które może czasem mieć mnie bije, JJ mnie bije , KK+ myślę, że gra przez 4bet:f_confused:
Turn dobra karta dla mnie gram bet for value od słabszych AQ, Ax, czasem może callnie mnie tu jakieś QQ po moim X na Flopie, River nie dostanę tu calla od QQ, jedyne co słabsze mnie tu callnie to AQ. Generalnie mogłem tu wcisnąć jeszcze jakiś thin vbet za jakieś 6$ :f_confused: czy lepiej zagrać to przez X

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
wg123
PokerStrategist

Flop i turn grałbym tak samo, z tym, że imo można trochę wyżej ten turn.

jedyne co słabsze mnie tu callnie to AQ.

Tyle, że lepszych rąk on tu praktycznie nie ma. AJ betuje turna, tak samo 77 i JJ. Call z KJs albo JTs do squeeza OOP będąc na MP jest mocno naciągany, ale nawet jeśli to masz valuebeta.

Odpowiedz
Cytat
LAPA2000
PokerStrategist

Nie znam dynamiki na FR, ale spodziewasz się dużej ilości blefów od villaina na takim boardzie po xb? Z tego co z reguły widzę agresja na FR jest niska, dlatego xb dajesz tylko freerollować przeciwnikowi. Bet vs missed cbet T OOP 33% to niziutko. Miały być 2 streety value a wyszedł z tego tylko jeden. Ja wolę już b/b/ i xb R unimproved. Jesteście 200 bb deep, także jego calling range na F i T moze być poszerzony ze względu na lepsze Implied oddsy.

Odpowiedz
Cytat
baadnewz01 Autor wątku
Moderator
baadnewz01
Oldschool Grinder

Dokładnie macie rację, dzięki za pomoc:f_drink:

Odpowiedz
Cytat
MWaler
Poker Player

Wyżej turn bo trzymasz to ultra strong hand, ale nie przeginam sizingiem. River gram 33% pota
Jeżeli dostajesz raise river no to wiadomo smutna buzia foldzik chyba ze agf na river w stosunku do innych streetów ziomeczka jest na poziomie miliardowym :f_thumbsup: check behind imo to strata value. Gość spokojnie może miec AQ AT KK QQ TT. Nie mówię że każdy z tych handów callnie ale czasem goście nie mogą tego wyrzucić.

Odpowiedz
Cytat
djalbert182
Oldschool Grinder

Napisane przez MWaler
Wyżej turn bo trzymasz to ultra strong hand, ale nie przeginam sizingiem. River gram 33% pota
Jeżeli dostajesz raise river no to wiadomo smutna buzia foldzik chyba ze agf na river w stosunku do innych streetów ziomeczka jest na poziomie miliardowym :f_thumbsup: check behind imo to strata value. Gość spokojnie może miec AQ AT KK QQ TT. Nie mówię że każdy z tych handów callnie ale czasem goście nie mogą tego wyrzucić.

Też tak mysle, jedynie check na river to strata value dla mnie.

Odpowiedz
Cytat
arkhos
Oldschool Grinder

Napisane przez LAPA2000
Nie znam dynamiki na FR, ale spodziewasz się dużej ilości blefów od villaina na takim boardzie po xb? Z tego co z reguły widzę agresja na FR jest niska, dlatego xb dajesz tylko freerollować przeciwnikowi. Bet vs missed cbet T OOP 33% to niziutko. Miały być 2 streety value a wyszedł z tego tylko jeden. Ja wolę już b/b/ i xb R unimproved. Jesteście 200 bb deep, także jego calling range na F i T moze być poszerzony ze względu na lepsze Implied oddsy.

Dokładnie tak :f_drink: W dodatku przeciwnik nie przejawia po statystykach jakiś tendencji by x/raisować, więc as played ez bet na riverze.

Odpowiedz
Cytat