Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AKs

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
187 Wyświetlenia
xiaoshuai

Poker Stars, $0.50/$1 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

Hero (SB): $105.25 (105.3 bb)
BB: $144.49 (144.5 bb)
UTG: $42.92 (42.9 bb)
MP: $107.60 (107.6 bb)
CO: $94 (94 bb)
BTN: $110.46 (110.5 bb)

Preflop: Hero is SB with K A
UTG calls $1, MP raises to $5, 2 folds, Hero raises to $15, 2 folds, MP calls $10

Flop: ($32) 5 2 2 (2 players)
Hero checks, MP checks

Turn: ($32) Q (2 players)
Hero bets $18, MP calls $18

River: ($68) T (2 players)
Hero??

zerowa probka (300 rak) ale wiem o nim ze jest to nowy reg na stawkach. mial 20% fold to 3b ogolny w tym momencie i 3% 3beta (gral 31/22).

jedna opcja to bet/bet/shove bo dobry board do tego i gosc moze miec duzo slabego rangu ale z drugiej strony nic lepszego nie wyrzucam na flopie i nie znam jego tendencji czy moze z pocket parka mnie nie bedzie call downowal szczegolnie jak spadna jakies nie-scary cardsy wiec chcialem zagrac ch/call flop.

turn na takiej karcie wydaje mi sie ze obowiazkowy bet chociaz pocketow moze nie miec bo pewnie by betowal na flopie, a AQ to bardzo duza czesc jego rangu p checku na flopie (+AK ew.) wiec tez nie wiem czy moze ch/call nie bylby lepszy i donk na river na flushu lub K.

i co na river przy roznych scenariuszach? jezeli betuje T i on calluje, to czy bet R ma sens na tej karcie? jezeli tak, to pewnie podobaloby mi sie ~40$, ale zastanawiam sie czy moze ch/fold nie lepszy biorac pod uwage to co napisalem wczesniej.

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
yac
Trener
yac

Cześć

Z racji posiadania AKs i bd flushdrawa ja bardziej optuje za tym, aby betować flopa (masz jeszcze bd straightdrawa do wheela, co daje Ci sumarycznie b. dobre equity na wszystkie pockety). Prawdopodobne jest też, że AQ sprawdza flopa, więc dostajesz calle od gorszych rąk.

As played turn betem repujesz tylko AQ (a to byś czasem blefował flopa) i ciężko stwierdzić co lepsze. Na moje oko on również betuje mało na flopie z para, więc albo ma AK albo AQ i FE = 0. Jeśli już betowac to 1/2p, czyli 16$, aby wymusić oglądanie R po swojej cenie, wyższy bet nie ma sensu.

Na R bym się poddawał. Scappowałeś swój range już na flopie, nie możesz mieć overpary, rywal najprawdopodobniej ma tutaj TP i nie będzie jej foldował.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat