Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AKs

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
149 Wyświetlenia
ruuds

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]CO (Hero)$18.29:///////;BU$6.41:///////;SB$19.76:///////;BB$10.00:///////;UTG2$11.42:///////;MP1$10.64:///////;MP2$14.68:///////;MP3$3.85:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with K:c, A:c.
4 folds, Hero raises to $0.40, BU folds, SB raises to $1.20, BB folds, Hero calls $0.80.

Flop: ($2.5) 7:d, A:d, J:c (2 players)
SB bets $1.50, Hero calls $1.50.

Turn: ($5.5) 6:c (2 players)
SB bets $2.00, Hero raises to $5.90, SB folds, Hero gets uncalled bet back.

Final Pot: $7.5.

Witam.
Długo zastanawiałem się nad foldem pre, ale jego range tutaj widzę QQ+ i AQ+ a że jesteśmy deep a ja mam suited to postanowiłem jednak callnać. Jak trafimy A to można raisować go i wtedy podda najpewniej swoje gorsze układy.
I tutaj właśnie nie wiem czy ten raise dobry czy nie lepiej grać call 3x. Te sizingi wydają mi się być 'bojaźliwe' i uważam, że na turnie mam najlepszą rękę. Na turnie callować dalej czy może już na flopie raise? Jak to gracie?
Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
rusher88

Siema.

Na tego gracza mozesz po prostu foldujac prawie zawsze, kiedy on gra 3bet. Ciebie po prostu jego 3bety nie bola, bo on nawet vs steal robi je super tight.

Kiedy juz callujesz, bo jestescie na deepach, widzisz perspektywe szerszego range u niego itd. to mimo wszystko nie overplayuj swojej reki.

Nie do konca lubie raise turn, bo Ty bedac 200bb deep, nie chcesz sie tak na prawde tutaj stackowac vs 14/10! On na deepach wrzuci tylko rece, ktore Cie bija. Generlanie jego sizing raczej nie jest zbyt mocny, co przemawia za valueraise, wtedy wtedy nie mozesz tego robic mocno. On majac srednia/slaba reka, po prostu nie sprawdzi tutaj wiekszego raise, o ile w ogole to zrobi.

Odpowiedz
Cytat