Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AKo Squeeze/Call

11 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
360 Wyświetlenia
ObywatelSzarak

IPoker, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $2 (100 bb)
BB: $1.51 (75.5 bb)
UTG: $1.96 (98 bb)
MP: $0.97 (48.5 bb)
CO: $2.29 (114.5 bb)
Hero (BTN): $2 (100 bb)

Preflop: Hero is BTN with A♦: K♣:
UTG raises to $0.06, MP calls $0.06, CO folds, Hero raises to $0.24, 2 folds, UTG raises to $0.66, MP folds, Hero calls $0.42

Flop: ($1.41) 9♥: 7♦: 7♣: (2 players)
UTG bets $0.98, Hero folds
O przeciwniku wiemy b. niewiele. Startuje z niepełnym stackiem, limp 0.

VPIP/PFR/3bet ; RFI Pozycyjny ; flop CB IP i OOP/Agresja pozycyjna ; WTSD/Fold to 3bet/Limp/Fold to flop cbet/Hands

Preflop: Squeeze - standardowe zagranie. Dostajemy przebicie, nawet w przypadku zakresu takiego jak QQ+,AK mam 38% equity czyli w zasadzie dokładnie tyle ile potrzebuję na sprawdzenie.

Flop: Dostaję bet za ok 2/3 puli. Myślę raczej będą to over pary, nie trafione Ax w większości raczej rozegrają to poprzez x/c. W takim wypadku nie mam implied pot odds na sprawdzenie, ponieważ żadna overpara na A lub K na turnie nie sprawdzi więcej betów by pokryć dodatkowe koszty sprawdzenia na flopie. Gitarka?

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
Varrancomando

nie bardzo ogarniam tego huda bo jest nieczytelny (na przyszłość radzę zamiast używać średnika po prostu ułożyć opis w liniach odpowiadających statystykom z huda) ale koleś wygląda na loose/weak
nie calluj 4betów z AK żeby nie rozkminiać postflopu gdy zainwestowałeś 1/3 stacka
na tym flopie mogło cię wyrzucić nawet A4o
jeśli uważasz, że grasz squeez i chcesz calle OOP od gorszych rąk albo foldy a na 4bet jesteś behind = squeeze/fold
jeśli myślisz, że może odwijać się z blefem = shove

Odpowiedz
Cytat
Prostyczlek

Po 3-becie musisz to stakować, a jak nie chcesz to flat preflop.

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando

Napisane przez Prostyczlek
Po 3-becie musisz to stakować, a jak nie chcesz to flat preflop.

ja bym powiedział, że na tym limicie bez info, że przeciwnik to jakiś nit to AK po 3becie zawsze stackoff nawet vs UTG
kminienie postflopu na takim SPR na unka z nl2 to debilizm

Odpowiedz
Cytat
ObywatelSzarak Autor wątku
ObywatelSzarak

Napisane przez Varrancomando
nie bardzo ogarniam tego huda bo jest nieczytelny (na przyszłość radzę zamiast używać średnika po prostu ułożyć opis w liniach odpowiadających statystykom z huda) ale koleś wygląda na loose/weak
nie calluj 4betów z AK żeby nie rozkminiać postflopu gdy zainwestowałeś 1/3 stacka
na tym flopie mogło cię wyrzucić nawet A4o
jeśli uważasz, że grasz squeez i chcesz calle OOP od gorszych rąk albo foldy a na 4bet jesteś behind = squeeze/fold
jeśli myślisz, że może odwijać się z blefem = shove

Następnym razem opis HUDa będzie perfekcyjnie przejrzysty. Dzięki za wypowiedź! :)

Nawet jeżeli mam oddsy na call preflop?

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando

Napisane przez ObywatelSzarak

Nawet jeżeli mam oddsy na call preflop?

żeby callować 4bety z ręką którą chcesz trafić to musisz mieć rozłożonego przeciwnika na 'części pierwsze' a tutaj grasz nl2 vs jakiś potencjalnie słabszy gracz który może odwalać randomowe akcje i wcale nie musi trzymać tutaj nutsów. Grając shove po prostu ułatwiasz sobie życie

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

All-in preflop, bo po co komplikować sobie grę?

Odpowiedz
Cytat
ObywatelSzarak

Czyli rozumiem ze po prostu polecacie stackowac preflop AK na NL2 na każdego gracza oprócz nitów?

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

zawsze kiedy sie oplaca

Odpowiedz
Cytat
ObywatelSzarak

Napisane przez DzikiHenry
zawsze kiedy sie oplaca

AutystycznyAndrzej proponuje stackować AKo preflop w tym spocie vs gracz na którego nie mamy prawie żadnej informacji (wiemy że raczej nie jest graczem rekreacyjnym, limp = 0). W takim razie jeżeli ten spot się nadaje to chyba nadaje się każdy inny. Chyba, że gramy z kimś 10/2. Dlatego napisałem by potwierdzić czy dobrze rozumiem tę informację ;)

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

Masz unka który do tej pory gra luźno, więc 3bet/stackoff jest najlepszym rozwiązaniem. W jakimś procencie czasu okaże się, że to reg który ma AK/QQ+ i jesteś EV0, ale czasami będzie to fiszak który wrzuci pieniądze preflop z AJ lub T9s.

Jak masz ready, że jest to nit który gra 4beta tylko z KK+, to masz fold na jego 4beta. Call nie pomaga, a może przeszkodzić. Wyobraź sobie, że faktycznie trafiłeś na tego fiszaka który gra bardzo luźno i np. zagra Ci 4beta z AQ, to wtedy na flopie dalej masz oddsy na stackoffa, a robisz fold...

Ponadto spójrz na statystyki tego gracza, ma staty 47/47, a już zdążył zrobić 3beta i teraz robi 4beta. Jest spora szansa, że to jest spazztard który lubi flipować preflop i na niego stackując się z AK zarobisz bardzo wiele.

Odpowiedz
Cytat