Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AKo overcall

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
185 Wyświetlenia
imgoingtomirage
PokerStrategist

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($1.31)
BB ($21.06)
UTG ($13.34)
UTG+1 ($9.55)
CO ($13.99)
Hero ($10)

Dealt to Hero A♥ K♦

fold, fold, fold, Hero raises to $0.35, SB raises to $1.31 (AI), BB calls $1.21, Hero??

SB to fisz grający 52/19 po 53 handach, zresztą to nie istotne, chociaż może wpływać na akcję BB w tym wypadku.
BB to raczej unk, 20/13 po 54 handach, 5 razy doszedł do SD na 10 możliwych, także niewiele mam na niego statystyk dot. postflopu, raz 3betował pre.

Ciężko mi powiedzieć czy on tutaj tak gra bo chce mnie wciągnąć w rozdanie z monsterem, czy ma jakąś kartę z którą nie chce się rozstawać i chce obejrzeć flopa uważając, że poprzez dodatkowe dead money ma tutaj lepsze oddsy...

5 odpowiedzi
siweq86
Oldschool Grinder

Ja bym grał 4bet 3$/call, ponieważ stackowanie tutaj już powinno być opłacalne mając deadmoney od fisza. Jeśli masz jakiekolwiek podejrzenie, że on tutaj trapuje KK+ to wolałbym już foldować niż callować, ponieważ jesteśmy strasznie zdominowani, ale to tylko moje zdanie i raczej większość się z tym nie zgodzi ;)

imgoingtomirage Autor wątku
imgoingtomirage
PokerStrategist

Nie wiem jak ten call rozumieć, tak jak napisałem albo to fisz i lubi oglądać flopy, albo trap. Po za tym znam rezultat więc wolę się nie wypowiadać.

Są tutaj raczej dwie opcje tylko do wyboru 4bet/call lub fold. Bo dorzucać tutaj ~9BB by grać fof to raczej najgorsza z opcji.

siweq86
Oldschool Grinder

Spojrzałem jeszcze raz i sam nie wiem :) Tutaj żadna z opcji 4bet|call|fold nie jest zła.

W końcu callując zostawiamy mu w range słabsze asy jak AJ-AQ, mamy pozycję i rywal póki co lubi showdowny...

btw. przy 4becie jednak grałbym za jakieś 4$, bo trzeba uwzględnić dead money od SB i uzyskać max feq od BB jeśłi trzyma TT-JJ, AQ-AK

uche18
Oldschool Grinder

ja sie nie zgadzam ze 4bet/call albo fold mi sie tutaj call wydaje spoko bo masz pozycje i dobre oddsy. Po flopie grasz sobie fit or fold i powinno byc ok

Lynx33
PokerStrategist

Ja tutaj lubię 4bet/call ze względu na dead money. Ciężko dokładnie okreśłić range BB ale może on w tym spocie być dość szeroki a nie chcę grać fit or fold na postflopie bo najczęściej po prostu nie trafię.

Pozdrawiam.