Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AKo OOP

18 Posty
9 Użytkownicy
6 Reakcje
792 Wyświetlenia
arthur0093

Jak to powinienem rozegrać ? Betować flop ? Prawdopodobnie PP nie zrzucę, ale już betem na turnie przy scary card tak.

iPoker - €0.04 NL (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 4

BB: €1.49 (VPIP: 27.97, PFR: 9.09, 3Bet Preflop: 7.55, Hands: 147)
UTG: €6.13 (VPIP: 19.23, PFR: 11.65, 3Bet Preflop: 2.33, Hands: 112)
CO: €4.00 (VPIP: 17.84, PFR: 14.59, 3Bet Preflop: 3.70, Hands: 191)
BTN: €4.22 (VPIP: 17.67, PFR: 13.36, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 239)
Hero (SB): €4.02

Hero posts SB €0.02, BB posts BB €0.04

Pre Flop: (pot: €0.06) Hero has A♠ K♦

fold, fold, BTN raises to €0.08, Hero raises to €0.24, fold, BTN calls €0.16

Flop: (€0.52, 2 players) 4♦ 5♣ 5♥
Hero checks, BTN bets €0.36, fold

BTN wins €0.85

Odpowiedz
Cytat
17 odpowiedzi

Cbet zawsze spoko poza tym gość jest stosunkowo tight, więc ciężko w jego rangu znaleźć po Twoim 3becie 4 lub 5 jedyne co cię tu bije to jakiś parka na ręce, z drugiej strony ani razu nie zrobił 3 betu więc jego dwie karty mogą skrywać wszystko.

Odpowiedz
Cytat
arthur0093 Autor wątku
arthur0093

Problem jest taki, że betując sam flop nigdy raczej nie wyczucę OPs. Jedynie co to poniekąd zabezpieczam się przed jakimiś floatami na flopie. Ale znowu jeżeli po cbecie na flopie, nie będę cbetował na turnie to może mnie wyrzucić mając jakieś ręce w stylu KQs czy AQs. Nie lubię budować puli kiedy nie mam gotowej ręki i nie wiem czy ten gracz sfolduje flopa lub turna.

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Z 3 opcji które masz wybrałęś tą najgorszą :f_thumbsup:

Stół: 4D5C5H
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    47.60%   40.17%    7.43% { AsKd }
MP3    52.40%   44.97%    7.43% { JJ-44, ATs+, KQs, QJs, JTs, T9s, AQo+ }

Tak mniej więcej stoisz. Osobiście lubię grać w takim spocie x/c flop, x/decide turn i ewentualnie x/decide river.

Odpowiedz
Cytat
zbok

Masz dwie over.
Jeżeli nie Cbetujesz (choć board jest suchy jak pięty Cejrowskiego) to call flop jak dla mnie.
Ten fold zbyt weak na mój gust.

Napisane przez arthur0093
może mnie wyrzucić mając jakieś ręce w stylu KQs czy AQs.

Wyrzucił Cię już na flopie.

Odpowiedz
Cytat
arthur0093 Autor wątku
arthur0093

Ok, dzięki za wskazówki

Odpowiedz
Cytat
marcin22x

x/c x/f x/f realizujemy eqity

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando

x/c bo może betować cały nietrafiony range
na turnie x/f taki tight koleś nie będzie grał second barrel w tym spocie

Odpowiedz
Cytat
B3DNAR3K

koleś gra 17/13 tacy mają open 15/20 z btna więc czego się spodziewacie ??? w jego range'u na 44% % max Equity z Ak tutaj a difference może być 7 %nawet
nie jest to weak wcale ten fold można raz x/callować tylko co jak nie trafimynic na turnie ??? ja się nie spodziewam że na turnie on mi 2 raz nie uderzy , skoro ich c-bet flop to 50-60 %

c-bet lepszy jeżeli chodzi o game plan ale trzeba bedzie grać 2 beczki z jednym ale :
- ten board się nie nadaje do barrelowania , 2 beczki nie wyrzucą tu żadnego pocketa
- spada J,Q nie możemy barrelować bo to są zdominowane karty calling range przeciwnika
- A,K zabija nam akcję i mamy folda
- jedynie T lub 9 nadaje się do poprawki i też nie jestem pewien co do tych kart

EmiyaKiritsugu skąd wzięłaś u niego JTs w calling range T9s QJs???

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Pierwsza rzecz - nity mają tight range wynikający z tego, ,że coś tam poczytali o teorii gry, ale jednocześnie da się dostrzec u nich pozycyjnie zmieniające się rfi, z tym,że zazwyczaj nie wykorzystują do końca późnych pozycji. Dlatego też spodziewam się, że z buttona jego range to 25-30%, a nie 15%(?!) jak piszesz. I tu dochodzimy do pytania o te suited connectory w jego range - on je musi mieć bo inaczej ma fold na resteal w granicach 80%. Zresztą możemy nawet obciąć mu calling range do poziomu absurdalnego:
polska.pokerstrategy.com
Stół: 4d5c5h
Equity Wygrana Podział
MP2 32.49% 29.81% 2.68% { AsKd }
MP3 67.51% 64.83% 2.68% { 44+, ATs+, KQs }

To dalej jest call flop(ale już mocno na styku).

Czy cbet jest lepszy jeśli chodzi o gameplan? No, to juz zależy od przeciwnika, na nl2 spodziewałbym się raczej psywności przeciwnika i małej częstotliwości multibarell blefów dlatego linia x/c flop i prawdopodobnie x/f turn wydaje mi się lepsza niż wciskanie 2-3 beczek w ciemno. Co do kart na których możesz poprawiać - IMO każda dziesiątka i lepiej się nadaje bo jeśli na flopie blefowaliśmy zdaniem przeciwnika to taka karta bardzo fajnie wpada w nasz range.

Odpowiedz
Cytat
B3DNAR3K

ja nie powiedziałem że barrelowanie jest lepsze , jest gorsze niż x/call
i jest mało kart na których mogę profitowo poprawiać vs jego calling range
ręce suited u nita /taga to bedą co najwyżej KILKA AXs i KQs KJs QJs Innych nie widzę , RESZTA TO POCKETY , poza tym board możei suchy ale nadal pocket heavy

druga sprawa nit/tag rzadko blefuje bez jakiegokolwiek sdv nawet jak podda turn to i tak może być lepszy na river a my nie możemy nic zrobić

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Zauważ,że to jest spot BTN vs SB, calling range do 3betu każdego 'regowatego' gracza będzie najszerszy z możliwych i pisanie o tym,że villain jest 'pocket pair heavy' jest całkowicie błędne. Gdybym był w takiej sytuacji, ale villain byłby na EP, a nie BTN to byłbym dużo bliższy x/foldowaniu jeśli nie chce barelować. Ale no nie możesz nie brać poprawki na szeroki range przeciwnika i board w który mało co trafia. Jeśl grasz tutaj x/f z AK to przeciwnik może na każdy twój check grać bez zastanowienia bet i będzie to dla niego ultra-profitowe.

Odpowiedz
Cytat
zbok

Napisane przez EmiyaKiritsugu
Zauważ,że to jest spot BTN vs SB, calling range do 3betu każdego 'regowatego' gracza będzie najszerszy z możliwych i pisanie o tym,że villain jest 'pocket pair heavy' jest całkowicie błędne. Gdybym był w takiej sytuacji, ale villain byłby na EP, a nie BTN to byłbym dużo bliższy x/foldowaniu jeśli nie chce barelować. Ale no nie możesz brać poprawki na szeroki range przeciwnika i board w który mało co trafia. Jeśl grasz tutaj x/f z AK to przeciwnik może na każdy twój check grać bez zastanowienia bet i będzie to dla niego ultra-profitowe.

+ pierdylion

Po pierwsze pisanie, że typ jest NITem po 250h to naciągana teoria - oczywiście widać tendencję ale moim zdaniem to dalej żadna próbka.
Druga sprawa jest taka, że to są staty ogólne a nie pozycyjne. Może otwierać 22/25% z BTN a jak z UTG/HJ/CO otwiera np 12/15/19 to dostaniemy właśnie taki ogólny wynik w okolicach 17% overall.

Nie wiem jaki masz 3bet vs steal ale typ grając z pozycją i stealując spokojnie może na Twój resteal callować coś takiego moim zdaniem:
22+,ATs+,A5s-A2s,KJs+,QTs+,JTs,T9s,98s,AJo+,KQo
Niskie pp to nadużycie ale ze względu na ten flop przyjmijmy na potrzeby dyskusji że gra z tym call.
To jest 144 kombosów i mamy 50% Eq

Z tych 144 bije nas 64 (22+).

Jeżeli nie gramy na tym flopie call to nie wiem, gdzie go gramy.
Możemy poddać na turn w zależności od karty ale z takim rangem nie widzę tu miejsca na fold na flopie.

Jak pisałem wyżej na x ogarnięty gracz, na takim flopie uderzy z dwiema over, które ZAWSZE są gorsze od naszej ręki a my pozwalamy mu się wyrzucić.

Zwolennikiem cbetu tutaj nie jestem bo moim zdaniem lepiej zagrać x/c i realizować eqiuty niż zamieniać rękę w blef vs PP.

@arthur0093
Zauważyłem, że to już kolejne rozdanie, w którym zrzucasz mocniejszą rękę i argumentujesz to "bo pewnie miał i wiedział, że ja mam a ja wiedziałem...".
Też miałem z tym problem i mogę Ci powiedzieć jedno - nie leveluj się na tym limicie.
Masz to napierdalaj, nie wiesz jak grać w 3betowanej puli obejryzj chociażby "Zacznij walczyć o big blinda".
Też miałem z tym kłopot i pomogło.

Dość często wrzucasz ręce do oceny i mam nadzieję oglądasz jakieś produkcje więc podejrzewam, że masz większą wiedzę teoretyczną niż 70% fieldu na tych stawkach. Wykorzystaj to.

Na NL2 /4 trzeba jebać i się nie bać :)

Odpowiedz
Cytat
arthur0093 Autor wątku
arthur0093

Dzięki wielkie za dyskusje, staram się analizować swoje rozdania, niestety lub stety bardzo często po zakończeniu danego rozdania wyłapuje swoje błędy, lub znajduje lepsze rozwiązanie. Wydaje mi się, że znalazłem powód tego, mianowicie, zbyt pochopne podejmowanie decyzji, postaram się nad tym popracować :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Out69RNMD

Ja gram tutaj tylko i wyłącznie w jeden sposób.
Cbet flop. Jak wyrzucę = świetnie. Jak sprawdzi = jak trafię to cbet, jak nie to x/f.

Gram tak głównie dlatego, że nie mamy pozycji i po naszym checku on może z nami zrobić wszystko, a my nie będziemy mieli pojęcia z czym on tak gra. Jeżeli po x/c na turnie wpadnie A lub K to możliwe, że nic od niego nie wyciągniemy i nasz call jest EV-. Przeciwnik jest tight, ale to nie znaczy, że ma tylko bardzo mocne ręce. Na tych pozycjach możemy u niego zobaczyć jakieś SC lub AQ, AK. I cbetem (po 3becie pre pokazaliśmy siłę) możemy go z tych kart wyrzucić.

Odpowiedz
Cytat
arthur0093 Autor wątku
arthur0093

Out69RNMD nie za bardzo mi się podoba Twoja myśl co już było wyżej argumentowane, zamieniam rękę w blef, nie wyrzucam prawdopodobnie PP (daje im $), a jedyne co wyrzucam to gorsze ręce, zdominowane asy czy króle, które mogą dać mi trochę akcji licząc, że ich AQ na turnie gdzie wpada A jest najlepszą ręką.

Odpowiedz
Cytat
Out69RNMD

Bez pozycji przeciwko regowi jestem w stanie zamienić AK w blef. Innej opcji wygrania tego nie widzę. On prawdopodobnie ogarnia więc od razu wyczyta, że nasz x to coś nietrafionego. Na jednym barrelu się nie skończy, a nie będzie opłacalne grać call na drugi.

Jeżeli ma pp i zagramy x/c i wpadnie A lub K to możliwe, że nam nic nie zapłaci.
Jeżeli ma pp i zagramy bluff bet i wpadnie A lub K to możliwe, że nie uwierzy nam, że trafiliśmy i jeszcze wyciągniemy jeden street chociaż.
Jeżeli ma AQ/AJ i zagramy x/c to możliwe, że nas wyblefuje na turn.
Jeżeli ma AQ/AJ i zagramy bluff bet i wpadnie A to wyciągniemy więcej niz po x/c bo wtedy wyglądamy na AK.
Jeżeli ma 44 lub 5x to tak i tak jesteśmy w dupie więc warto chociaż spróbować go wyrzucić.

Ratuje nas tylko A lub K, na które jak trafimy to prawdopodobnie on zagra fold.
Ponadto on tutaj zawsze mógł zagrać x/b i darmowo dobierać do SD.

Odpowiedz
Cytat
Filipo91

Dobry fold moim zdaniem . Na flopie nic nie trafiamy nie ma sensu kontynuowac z ta reka na tym boardzie . Kazda parka nas bije

Odpowiedz
Cytat