Napisane przez EmiyaKiritsugu
Zauważ,że to jest spot BTN vs SB, calling range do 3betu każdego 'regowatego' gracza będzie najszerszy z możliwych i pisanie o tym,że villain jest 'pocket pair heavy' jest całkowicie błędne. Gdybym był w takiej sytuacji, ale villain byłby na EP, a nie BTN to byłbym dużo bliższy x/foldowaniu jeśli nie chce barelować. Ale no nie możesz brać poprawki na szeroki range przeciwnika i board w który mało co trafia. Jeśl grasz tutaj x/f z AK to przeciwnik może na każdy twój check grać bez zastanowienia bet i będzie to dla niego ultra-profitowe.
+ pierdylion
Po pierwsze pisanie, że typ jest NITem po 250h to naciągana teoria - oczywiście widać tendencję ale moim zdaniem to dalej żadna próbka.
Druga sprawa jest taka, że to są staty ogólne a nie pozycyjne. Może otwierać 22/25% z BTN a jak z UTG/HJ/CO otwiera np 12/15/19 to dostaniemy właśnie taki ogólny wynik w okolicach 17% overall.
Nie wiem jaki masz 3bet vs steal ale typ grając z pozycją i stealując spokojnie może na Twój resteal callować coś takiego moim zdaniem:
22+,ATs+,A5s-A2s,KJs+,QTs+,JTs,T9s,98s,AJo+,KQo
Niskie pp to nadużycie ale ze względu na ten flop przyjmijmy na potrzeby dyskusji że gra z tym call.
To jest 144 kombosów i mamy 50% Eq
Z tych 144 bije nas 64 (22+).
Jeżeli nie gramy na tym flopie call to nie wiem, gdzie go gramy.
Możemy poddać na turn w zależności od karty ale z takim rangem nie widzę tu miejsca na fold na flopie.
Jak pisałem wyżej na x ogarnięty gracz, na takim flopie uderzy z dwiema over, które ZAWSZE są gorsze od naszej ręki a my pozwalamy mu się wyrzucić.
Zwolennikiem cbetu tutaj nie jestem bo moim zdaniem lepiej zagrać x/c i realizować eqiuty niż zamieniać rękę w blef vs PP.
@arthur0093
Zauważyłem, że to już kolejne rozdanie, w którym zrzucasz mocniejszą rękę i argumentujesz to "bo pewnie miał i wiedział, że ja mam a ja wiedziałem...".
Też miałem z tym problem i mogę Ci powiedzieć jedno - nie leveluj się na tym limicie.
Masz to napierdalaj, nie wiesz jak grać w 3betowanej puli obejryzj chociażby "Zacznij walczyć o big blinda".
Też miałem z tym kłopot i pomogło.
Dość często wrzucasz ręce do oceny i mam nadzieję oglądasz jakieś produkcje więc podejrzewam, że masz większą wiedzę teoretyczną niż 70% fieldu na tych stawkach. Wykorzystaj to.
Na NL2 /4 trzeba jebać i się nie bać