Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AKo NL50

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
180 Wyświetlenia
piotrj
Elite Grinder

Boss Media (IPN) No-Limit Hold'em, $0.50 BB (8 handed) - BossMedia Converter Tool from FlopTurnRiver.com

BB ($100.27)
Hero (MP2) ($50)
CO ($24.60)
SB ($57.60)
UTG ($50)
UTG+1 ($92.70)
MP1 ($55.55)
Button ($29.73)

Preflop: Hero is MP2 with K♥, A♦
1 fold, UTG+1 bets $1.75, 1 fold, Hero calls $1.75, 1 fold, Button calls $1.75, 2 folds

Flop: ($6) 10:club:, A♥, K♠ (3 players)
UTG+1 bets $4, Hero calls $4, Button calls $4

Turn: ($18) 5♠ (3 players)
UTG+1 checks, Hero bets $12, Button calls $12, UTG+1 calls $12

River: ($54) 9♣ (3 players)
UTG+1 checks,Hero bets $32.25 (AI), CO calls $11.98 (AI) 1 fold

Total pot: $54 | Rake: $3

UTG+1 16/10 Fto3bet 2/2 Cbet 75 - 175h
CO 42/6 - 38h

Flat wydaję mi się tu lesy niż 3bet, który mnie będzie izolował. Za mną raczej nie ma squeezerów, jedynie fish na CO ale vs jego calling range jestem bardzo ahead.
Spada flop marzenie i gram tylko call aby wciągnąć fisha, który będzie callował z każdym Ax, gutshotem.
Gdy pfr gra check na turnie prawdopodobnie poddaje rękę więc sam betuje for value od fisha.
River to blank i nie widzę innej opcji jak wsunięcie stacka. Trochę dziwi linia UTG+1, może to jakiś słabszy Ax lub coś w stylu JJ-QQ. Z innymi rękoma raczej by nie grał c/c na turnie.

4 odpowiedzi
yac
Coach
yac
BlackMember

Cześć

Jak dla mnie well played (jeśli open riser ma duży % fold to 3bet i chcemy wciągnąć fisha do puli będącego za nami).

Na turnie przy takiej strukturze boardu nie spodziewam się by open riser grał kiedykolwiek ch/c i ryzykował action killer na riverze, zwłaszcza z CO w puli, więc spodziewam się u niego AJ/AQ, które mogą grac w ten sposób.

River to blank, wiec mamy easy valuebeta w CO, który nie ma tutaj za bardzo opcji by mieć najlepszą rękę.

Pozdrawiam

A my tutaj nie musimy obawiać się action killera na turnie? Co robimy gdy spadnie Q lub J i mamy 2 oponentów w puli? Raise flop jest tutaj dużym błędem?

prostowtwarz
PokerStrategist

Chodzi o to że nasz raise jest tutaj strasznie mocny i jedyna gorsza ręka która nas sprawdzi do AT.

Natomiast grając sam call fishu będzie tutaj sprawdzał z Ax, KQ, KJ, JT, QT, więc zyskujemy value. Jeżeli spada Q lub J, możemy tutaj grać niskiego value beta na 2 parki u fisha, jeżeli ktoś będzie miał lepszą rękę to raczej nam to pokaże i mamy łatwy fold, bo na takim boardzie rzadko spodziewam się bluffów.

Rozumiem, dzięki za wyjaśnienie.