Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AKo NL5 zoom

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
652 Wyświetlenia
krupoviesa10
Oldschool Grinder

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.02/$0.05 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]BU$4.65:///////;SB$5.10:///////;BB$6.07:///////;UTG1$5.05:///////;UTG2$6.79:///////;MP1$5.64:///////;MP2$5.44:///////;MP3 (Hero)$5.26:///////;CO$10.71:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP3 with A:c, K:s.
4 folds, Hero raises to $0.15, 2 folds, SB calls $0.13, BB calls $0.10.

Flop: ($0.45) 2:d, A:s, 8:h (3 players)
SB checks, BB checks, Hero bets $0.32, SB calls $0.32, BB calls $0.32.

Turn: ($1.41) 9:s (3 players)
SB checks, BB checks, Hero bets $0.60, SB folds, BB calls $0.60.

River: ($2.61) 7:h (2 players)
BB bets $1.50, Hero folds, BB gets uncalled bet back.

Final Pot: $2.61.

Bardzo cieżka dla mnie ręka.

FLOP:

otwarcie standard, dostaję 2 calle, spada suchy board, mam pozycję robię bet na flopie. 2 przeciwników zrobiło call.

TURN:

spada 9pik board robi się nieco bardziej skoordynowany pomimo to betuje nadal ( jezeli ten bet jest ok to czy sizing jest ok ?)

RIVER:

instant donk bet od rega, po 8,1k hands wts 25% VPIP/PFR 11/8, river agg 25%

Jak życ panie Premierze? a w zasadzie jak grać podobne ręce?

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
jarekhell1
PokerStrategist

Dla mnie sizig straszny, 1$ przynajmniej po value od AQ, AJ, otwierajacego sie fd na turnie. River sick, nie lubie takich zagran. Od rega czesto widze niestety sety, 2 pairs bo nie wie jak sciagnac z tego value to donkuje. Od fisha bym sprawdzal, ale od rega bym mial dylemat.

Odpowiedz
Cytat
rusher88
PokerStrategist

Siemanko.

Akurat river to masz easy muck, bo gośc 11/8 pokaże Ci tam absolutny top, szczególnie po tym, kiedy cbetujesz flop+turn w 3way na boardzie Ahigh. On się perzestraszył, że weźmiesz XB i po prostu valuebetował.

Musisz się zapytac, czy spodziewasz się na tyle kombinacji słabszych rąk w ich zakresach, że możesz vbetować turn? Chodzi mi o to, że jedyne realne słabsze tutaj, to po prostu AX, bo nikt tu nie ma drawów + prawdopodobnie nie masz 3streetów value, no chyba, że wiesz/możesz założyć, że przeciwnicy bardzo lubią SD. Runner drawami się w zasadzie nie przejmuje praktycznie w ogóle, bo to jest KILKA kombinacji rąk, szczególnie że A:s leży na boardzie, więc może często być nawet tak, że praktycznie nikt nie ma tu drawa do flusha. Ja myślę, że wybrałbym opcję check back turn i po prostu zdecydował co na river, szczególnie, że widziałbym całą akcje przede mną, co mega ułatwia decyzje.

Odpowiedz
Cytat
krupoviesa10 Autor wątku
krupoviesa10
Oldschool Grinder

Bardzo dziękuję za rzeczową odpowiedź!

Odpowiedz
Cytat