Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AKo NL5 ZOOM

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
154 Wyświetlenia
krazen
PokerStrategist

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.05(BB) Replayer
SB ($17.19)
Hero ($13.89)
UTG ($6.05)
UTG+1 ($9.61)
CO ($5.42)
BTN ($5.24)

Dealt to Hero K♣ A♦

fold, UTG+1 raises to $0.15, fold, BTN calls $0.15, fold, Hero raises to $0.62, UTG+1 calls $0.47, BTN calls $0.47

FLOP ($1.88) T♦ T♠ K♥

Hero bets $1.25, UTG+1 calls $1.25, BTN folds

TURN ($4.38) T♦ T♠ K♥ J♥

Hero checks, UTG+1 checks

RIVER ($4.38) T♦ T♠ K♥ J♥ Q♠

Hero bets $2.94, UTG+1 raises to $7.74 (AI), Hero ?

Co tu robicie na taki raise? Przeciwnik po 40 rękach 13/8, AF 0.5 3bet 0 ale i fold to 3bet 0 i fold to cbet 0. Za mała próbka żeby na to patrzeć tak naprawdę, jedynie po tym 13/8 można powiedzieć że murkowaty.

Ja go widzę tak:

Stół: T♦T♠K♥ J♥ Q♠
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    40.54%    0.00%   40.54% { AdKc }
MP3    59.46%   18.92%   40.54% { QQ-TT, ATs+, ATo+ }

Pytanie tylko - czy on tu wrzuci w 3-betowanej puli gdzie często u mnie zobaczy KK, QQ albo JJ strita? Czy może obstawiać go już tylko na fulle + TT?

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi

preflop: zagrałbym 3bet za trochę ponad pulę np. do 70-75 centów. Po pierwsze jesteś w ręce bez pozycji, po drugie razem z UTG+1 jesteście bardzo deep i nie chcesz mu dać zbyt korzystnych oddsów do gry pod seta. Po trzecie przez większy 3bet zwiększamy nasze fold equity - wygranie puli od razu jest bardzo dobrym wynikiem.

flop: na tym limicie może to nieistotne, ale ja jeśli mam zamiar kiedykolwiek grać tutaj cbet bluff gram za max $1 - rezultat prawie taki sam, jak przy becie $1,25.

turn: Walet niedobra karta, ale nie wiem czy chcesz tu check/foldowac? Jesli nie to jaki cel ma ten check? W puli znajduje się już $4,38, a UTG+1 ma w stacku $7,74 więc niecałe 2x pula. Ja tutaj gram bet/broke i tyle :P

river: oddsy 3,13:1 więc potrzebujesz equity 24%. Problem jest taki, że przeciwnik bardzo rzadko tutaj blefuje jeśli w ogóle. Vs Ax masz tutaj splita, więc sprawdzasz za $4,8 i ew. wygrana wyniesie tylko $9,93 (profit $5,13). Dla przeciwnika nie ma sensu reraisować tam Ax, bo zostanie sprawdzony tylko przez równe lub lepsze układy, ale jak wiadomo na tym limicie ludzie często grają overplay.

Zakładając, że jego range na river z jakim mógł się tam znaleźć i wrzucić stack to: TT, JJ, QQ, KK, ATs, AJ, AQ, AK i gra overplay z Ax, to masz 38%, ale niewiadomo czy callowałby flopa z gutshotem (w dodatku na sparowanym stole) itd. Wg mnie bez wiekszego info o przeciwniku mozna to próbować spasowac ;s Imo ból głowy na river.

Odpowiedz
Cytat
kNoq001
PokerStrategist

hej

przede wszystkim warto sobie odpowiedziec ile mamy streetow value w tym spocie na takiego gracza
imo KQ za czesto nie ma wiec betami celujemy w jakies JJ-QQ i z sensownych rak to tyle, ofc ze wzgledu na deepy moze callowac KQ ale i tak nie sadze aby zrobil z nimi call call call wiec mozna gdzies zwolnic
ja bym sie zastanowil nad check flop i to juz jest pierwsza opcja do innego rozegrania tej reki
po pierwsze pokazujesz slabosc wiec automatycznie on moze luzniej sprawdzic turn i river a po drugie dajesz mu szanse zabetowania gorszego co pewnie raz na jakis czas sie przytrafi

jesli juz akcja tak przeszla to betujac river celujemy w jakies KQ i sie o nie modlimy bo praktycznie od niczego gorszego nie ma value
mozna zmniejszyc sizing a na raise jest to raczej fold bo my tam callujemy tylko i wylacznie na splita a nie wiadomo nawet czy on raisuje strita

pozdro

Odpowiedz
Cytat