Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AK'o nl4

3 Posty
3 Użytkownicy
1 Reakcje
354 Wyświetlenia
asd636

Party No-Limit Hold'em, $0.04 BB (6 handed) - Party Converter Tool from http://flopturnriver.com/

CO ($4.45)
MP ($6.53)
SB ($5)
UTG ($5)
Button ($0.96)
Hero (BB) ($5.27)

Preflop: Hero is BB with K, A
UTG raises $0.12, MP raises $0.28, 2 folds, SB calls $0.26, Hero raises $1.14, 1 fold, MP calls $0.90, 1 fold

Flop: ($2.76) 4, K, Q (2 players)
Hero bets $1.38, MP raises $3.96, Hero raises $2.71 (All-In), MP calls $0.13

Turn: ($10.94) J (2 players, 1 all-in)

River: ($10.94) 9 (2 players, 1 all-in)

Total pot: $10.94

Results below:

Spoiler

Hero had K, A (one pair, Kings).
MP had Q, Q (three of a kind, Queens).
Outcome: MP won $10.40

Przeciwnik 25 handsow 17 limp stąd wnioskuje, że raczej rekreacyjny.
Preflop: Zastanawiałem się chwile co grać ostatecznie zdecydowałem się na 4bet jestem na lekkim deepie i mega nie lubię sytuacyji UTG, MP vs blind z AK, bo ciężko się taką rekę rozgrywa. Myślę, że przeciwnik stackuje KK,AA stąd typuje go na jakieś AK, AQ, może AJ, QQ, JJ, TT, JTs, KJs

Flop: Tutaj pytanie jaki sizing ? Z reguły często uderzam 1/2 pota, ale z drugiej strony to raczej błąd vs gość, który jest trochę słabszym graczem raise wygląda mocno i pewnie na każdego regsa bym zrzucał, ale właściwie bije mnie KQ, QQ i powiedzmy 44, ale wątpię, że gra je przez 3bet MP vs UTG i następnie call do 4beta.

Jak widzicie jego range na flopie ? Myślę, że jednak trochę zbyt mocno sugerowałem się tymi limpami i tym, że gość wygląda na rekreacyjnego (na rega easy fold). Cięzko mi określić jego range i może lepszy byłby jednak fold też biorąc pod uwagę stacki, gdybym był na 100 bb sytuacja byłaby łatwiejsza ?

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
trzasku

Preflop: Bardzo dobrze rozpoznajesz rybkę, robię to dokładnie tak samo - reg ma limp maksymalnie 1-2% wszystko powyżej to praktycznie zawsze ryba. :f_thumbsup: Tak samo jak ty gram tutaj cold 4-bet ponieważ nie chcę grać we 3-wau z rybą OOP a na rybka dalej może sprawdzić sporo gorszych rąk (nawet myślę więcej niż napisałeś), na 5-bet ryby oczywiście bym stackował. Sizing idealny według mnie. Jeżeli chodzi o AA i KK to u rybek ich nie wykluczam w callu ponieważ czasami potrafię je sobie tylko callnąć na 4-bet.

Flop: Bardzo dobry c-bet, na rybkę o której nie mam info raczej zawsze chcę to robić. Ściągamy value od Kx, Qx, FD, SD. Sizing dobieram pod najgorszą rękę z tych co wymieniłem, czyli Qx, 1/2 tak jak Ty tutaj postawiłeś jest bardo dobrze wycelowana w ten range. :f_drink: Jak dostajesz raise bardzo fajnie jest zadać sobie pytanie które podałem Ci w radach. W tej sytuacji niestety na raise (nawet ryby) nie wyglądamy za dobrze i według mnie jesteśmy behind więc nie możemy tego stackować. Warto też zauważyć, że rybki mimo tego, że są słabe i luźne to często też pasywne. Ja bym tutaj prawdopodobnie zdecydował na call i rozważał dalej na turnie. Myślę, że tight fold też ma tutaj jakieś prawo bycia. Ja bym mu tutaj dał taki range:

Stół: 4♣K♥Q♣
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    36.52%   23.29%   13.23% { AsKd }
MP3    63.48%   50.25%   13.23% { QQ, AKs, KJs+, JTs, AsQs, AsJs, AKo, KQo }

Rady: Gdy przeciwnik betuje lub raisuje i chcesz callować zadaj sobie pytanie "co gorszego przeciwnik betuje?" i jeżeli nie ma wystarczająco gorszych rąk na equity call po prostu spasuj. Gdy sam chcesz betować lub raisować zadaj sobie pytanie "ile gorszych rąk mnie calluje?" i upewnij się, że na pewno jest więcej gorszych niż lepszych rąk (jesteś ahead - wymieniaj poszczególne ręce/kickery).

17 marca pojawi się wątek na forum w którym można głosować na osoby oceniające rozdania dzięki czemu mogą one wygrać bilet na turniej w Wiedniu więc zachęcam do wpadnięcia i zagłosowania na kogoś (nie koniecznie muszę być to ja :f_thumbsup: nie jestem najszybszy :f_mad: ).

Odpowiedz
Cytat
kukipio

Gdybym wiedział że przeciwnikiem jest jakiś agrodonk, to spokojnie gram 4bet/allin dla Value. Jeśli widzę pasywną rybkę, a ten mi na razie na takiego wygląda, to gram to ostrożnie i calluje, lub folduje w zależnośi od tego jak widzę resztę graczy przy stole.

Odpowiedz
Cytat