Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AKo NL4

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
139 Wyświetlenia
iamnotheretojudge

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.04(BB) Replayer
Hero ($4)
BB ($8.28)
UTG ($5.33)
UTG+1 ($5.85)
CO ($6.59)
BTN ($5.26)

Dealt to Hero A♥ K♣

fold, fold, CO raises to $0.12, fold, Hero raises to $0.40, fold, CO calls $0.28

FLOP ($0.84) Q♥ T♥ Q♠

Hero bets $0.68, CO raises to $1.96, Hero folds

pf: gram mu 3bet, więc raczej wszystko w standardzie
f: spada średni board, co prawda mam dwie OC, ale nie sądzę, że są one jakkolwiek miarodajne, więc zostaje mi tylko gutshot w postaci J, po za tym mogę być już całkowicie drawing dead gdy on trzyma tutaj TT albo QQ.

ogólnie przypisałem mu taki range:

Stół: Q♥T♥Q♠
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    11.16%   10.80%    0.36% { AhKc }
MP3    88.84%   88.47%    0.36% { QQ, TT, AQs, AQo }

wydaję mi sie, że nie będzie miał w zasięgu tutaj AK, chociaż to możliwe, ale po jego raisie na mój cbet jego zasięg moim zdaniem wygląda jak powyżej (dopiero teraz w sumie odjąłem mu te kombinacje AK, bez których odpada mi 19% eq) więc rozumiem, że to jest jednak standard fold, chyba nic nadzwyczajnego tak?

Ale czy on z ręką typu AKs/o nie mógłby grać takiego raise cbet for bluff?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
ransoft500

A jakieś statystyki?
Ogólnie na takim flopie on imo może luźno sprawdzać więc Cbet mi się tutaj nie podoba TT+,AQo,KQo,FD jakieś J9s.
PS jeśli już grasz ten Cbet to wolę zdecydowanie bardziej 1/2pot niż grać semi-blefa sizingiem vbeta.

Odpowiedz
Cytat
iamnotheretojudge Autor wątku
iamnotheretojudge

Nie zauważyłem, że nie wkleiłem popup'a :)

staty:

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
ransoft500

Biorąc pod uwagę jego wysoką agresję na flopie + to że te QQT super trafia w jego range,ponieważ taki przeciwnik sprawdza z KQ,QJ,AQ,KJ,KT itd.. wszystko to co na stack-off jest za słabe,ja odpuszczam w tym spocie Cbet.
On potrafi zagrać raise na CB,jedyne co wywalimy to wszystkie niskie i średnie PP.Jeśli miałem informacje że potrafi to sprawdzać OOP to tylko wtedy gram Cbet.

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

czesc

blokujemy tutaj kombinacje nut fd + on jest na razie szczery na postflopie (wysoki fold to cbet)
imo bet i c/f maja tutaj zblizone ev, wszystko zalezy od tego czy on calluje pp pre bo jesli nie to nie mamy tutaj za wiele foldequity i lepiej bedzie to c/f

moim zdaniem nie majac wiekszych informacji o jego zasiegach, obojetnie co tutaj zagrasz to bedzie ok

pozdro

Odpowiedz
Cytat