Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AKo NL25

8 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
171 Wyświetlenia
Kulu89
Oldschool Grinder

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.1/$0.25 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]SB$38.49:///////;BB$12.51:///////;UTG1$24.91:///////;UTG2$15.00:///////;MP1$24.75:///////;MP2$24.22:///////;MP3$38.63:///////;CO (Hero)$25.00:///////;BU$28.09:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with K:c, A:s.
UTG1 raises to $0.75, 4 folds, Hero raises to $2.75, 3 folds, UTG1 calls $2.00.

Flop: ($5.85) 5:d, K:s, A:h (2 players)
UTG1 bets $2.60, Hero calls $2.60.

Turn: ($11.05) 9:c (2 players)
UTG1 checks, Hero bets $6.00, UTG1 raises to $19.56(All-In), Hero calls $13.56.

River: ($50.17) 6:s (2 players)

Final Pot: $50.17.

UTG1: 21/4 po 28h

Preflop zagrywam 3bet do podbicia od unka. Na flopie mam top2, tylko sprawdzam ten donkbet od przeciwnika. Nie chciałem go wyrzucać z gorszych Ax, a za bardzo nie widzę tu value w przebiciu. Turn o raczej blank, przeciwnika zaczekał a po moim zakładzie wrzuca stack. Sety chyba odpadają. Jest jedna kombinacja AA, jedna kombinacja KK a nie sądzę żeby sprawdzał 3bet z 55 OOP + trochę dziwna linia na trafionego seta. Często może tak zagrać z AK z którym mam splita. Tylko tak naprawdę co ja tu biję? Nie znam go za bardzo więc nie wiem czy może tu blefować, raczej nie. Dlatego czy nie powinienem tu zrzucać na jego all-in na turnie? Nie widzę za bardzo rąk które biję na showdownie.

7 odpowiedzi
preludiumm
PokerStrategist

Jak on zaczyna grać 21/4 to nic z niego nie będzie. Może tu zespazzować z AQ, AJ, może trafił 9 (A9) może ma A5. Równie dobrze może mieć sety, bo zdziwiłbyś się, z czym ludzie potrafią callować 3bety.

Moja linia:
PF: 3bet
F: call
T: b/c

babel92
Oldschool Grinder

Napisane przez preludiumm
Jak on zaczyna grać 21/4 to nic z niego nie będzie. Może tu zespazzować z AQ, AJ, może trafił 9 (A9) może ma A5

Jak on otwiera 4%, czyli otwarł 2 ręce na 30 to on tu zazwyczaj rąk, które podajesz w ogóle nie ma w range!

Koleś wygląda na typa, który dużo sprawdza, ale podbija tylko naprawdę mocen ręce, dlatego ja tutaj nie widzę value w 3betowaniu pre flop i to tylko flat calluje. Wtedy mamy zupełnie inne rozdanie ;)

As played nie pozostaje nic innego jak zagrać to dokładnie tak, jak zagrałeś, ale jestem niemal pewien, że nadziałeś się na K :diamond: K :heart: lub A :diamond: A :club: :)

Pozdro _thumbsup:

preludiumm
PokerStrategist

na 30 rąk to on tam mógł dostać 29 razy ragsy :P

na pewno widzę, że gość rysuje się na fisza, ale nie byłbym skłonny na razie oceniać, czy otwiera AJ czy tylko premiumy :)

babel92
Oldschool Grinder

Co to ragsy, bo już któryś raz to słysze, a nie wiem o czym mowa ;)

Jasne, że to może być przypadek, ale jego VPIP 21 to też może być przypadek i to dla nas jest prawie unk po 30 rękach, a ja na unka nie chcę 3betować AK, gdy on podbija z UTG, a ja mam pozycję :)

Pozdro _thumbsup:

preludiumm
PokerStrategist

ragsy = blotki

No może i masz rację, lepiej go to na szerokim range'u zostawić, jak gram SH to na unka wolę przejąć inicjatywę preflop, tym bardziej, że jak rysuje się na fisza, to będzie często callował zdominowane ręce preflop.

Pozdro

babel92
Oldschool Grinder

Na SH to jest easy 3bet, ale na FR już niekoniecznie :P No i dzięki za wyjaśnienie _thumbsup:

Pozdro :)

Hi !

Zarówno 3bet jak i flat pre jest opcjonalny z uwagi na małą próbką, ja tu lubię raczej call i spokojne flatowanie do R/ broke na takiej strukturze boardu. As played linia mi się podoba, na F nie masz co raise'ować zamieniając rękę w bluff, na ch/jam T nie możesz graczowi na którego masz 30 handów odpuścić top2 premium.

pzdr