Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AKo NL2

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
146 Wyświetlenia
D4rio87

PokerStars - $0.02 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 3

CO: $6.62
BTN: $5.02
Hero (SB): $4.98
BB: $1.90
UTG: $3.73
MP: $3.18

Hero posts SB $0.01, BB posts BB $0.02

Pre Flop: ($0.03) Hero has A♣ K♦

fold, fold, fold, fold, Hero raises to $0.07, BB raises to $0.30, Hero raises to $0.53, BB raises to $1.90 and is all-in, Hero calls $1.37

Flop: ($3.80, 2 players) J♥ 5♠ 6♥

Turn: ($3.80, 2 players) 5♣

River: ($3.80, 2 players) Q♥
No wiec koles mi nie znany, gral na 2 stolach, grajac ze sb nie chcialem tego calowac i liczyc ze trafie cos na flopie wiec postanowilem wsadzic mu 4 beta i stackowac się pre. Czy oplacalne jest stackowanie się preflop na blindach z unkiem majac ak? bije mnie wlasciwie tylko aa/kk, w innych przypadkach mam w najgorszym wypadku flipa.

1 odpowiedź
Lynx33

Na unknowna call byłby na pewno bardzo słaby więc zostajesz z dwiema opcjami fold lub 4bet. 4bet/fold na unknowna (czytaj bez dobrego powodu) nie ma sensu dlatego grając 4bet powinieneś się stackować. Jeśli nie masz informacji o przeciwniku to powinieneś grać vs. najczęściej spotykany typ graczy na Twoich stawkach. Na mikro większość graczy to słabi gracze loose-passive a tacy 3betuja i stackują sie wyłącznie z absolutnym top range + nie różnicują dobrze swojego range ze względu na pozycję ergo to, że jesteście na blindach nie ma zbyt wielkiego znaczenia.

Na Twoim miejscu wolałbym grać tutaj fold vs. 3bet. Może się to wydawać bardzo weak i byłoby bardzo weak na wyższych stawkach ale tak jak napisałem wcześniej. Większość graczy na mikro to gracze loose-passive i stackoff w tym spocie często nie będzie +EV.

Pozdrawiam.