Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AKo NL16

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
86 Wyświetlenia
chemikLO
Oldschool Grinder

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.16(BB) Replayer
SB ($20.83)
BB ($30.51)
UTG ($16)
UTG+1 ($16.16)
UTG+2 ($16.24)
MP1 ($9.60)
CO ($21.68)
Hero ($16.16)

Dealt to Hero A♥ K♣

fold, fold, fold, fold, fold, Hero raises to $0.40, SB raises to $1.20, fold, Hero calls $0.80

FLOP ($2.56) 9♥ T♥ J♠

SB bets $1.29, Hero raises to $4.08, SB folds

Hero shows A♥ K♣

Gość po 200h

13/11/3bet 5.5
AF 6.7
cbet 83%
3bet vs steal 10%

Pre - postanawiam callnąć na agro gościa i trafić TP i zedrzeć hajs calldownem.
Flop - nie wiem czy nie za wysoko level poszedł. Gość cbetuje bardzo mokry board za 1/2 pota. Czy może mieć mocno? Nie.
Mam equity, blefuję. W zasadzie kiedy jak nie teraz? Wszystkie założenia odnośnie skutecznego blefowania spełnione:
1) podejrzewam, że ma słabo
2) mogę repować
3) mam equty
4) mam pozycję, więc on jej nie ma i ma gorzej callnąć.

Z powyższych rodzi się FEq.

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

Jak dla mnie ok też z innego powodu - ten board trafia bardzo mocno w twój perceived range i on tu powinien foldować nawet overpary. Poza tym masz trochę equity i w przypadku calla możesz często za free zobaczyć river.

Odpowiedz
Cytat
wma21
Elite Grinder

Cześć

Na myślącego gracza ten raise jest ok bo ty callując 3-bet często masz jakieś QQ-99, które tu świetnie trafia, tak samo jak broadwaye. Dodatkowo blokujesz mu nut FDa, z którym mógłby tu chcieć grać. Nawet jeśli ma tu OP to na twój raise wygląda słabo bo vs mocny draw ma w okolicy flipa, a jeśli masz seta, 2 pairs czy gotowego str8 to jest mocno z tyłu. Co do jego sizingu to rzeczywiście c-bet gra za nisko jak na tak drawowaty stół ale być może naczytał się artów, że w 3-betowanej puli grać w okolice pół pota ale nie doczytał w zależności od stołu.

Odpowiedz
Cytat