reav napisał
to jaki ty pomysł miałeś na tę rękę?
skoro miałeś ją zamiar zrzucić na tp/tk to było to zrobić przed flopem, na co liczyłeś na strita z flopa?
na flopie pula była 24,5bb, efektywny pozostały stack to 44,5bb
weźmy zakres implikowany z twoich słów AQ+ TT+
węższy zakres 3betu przy graczu 30/26 w sytuacji kiedy na stole brakowało 1 czy 2 graczy jest raczej mało p-dobny, sprawdzenie pierwdzego raisera na preflopie wchodzi wszak jedynie w vpip,
on jak grał to reraisował a grał często
daje to:
3xAA 1xKK 3xQQ 6XJJ 3XTT 6XAK 9XAQ
bijesz 15 kombinacji kart z tego zakresu: AQ JJ
przegrywasz z 10 kombinacjami: TT QQ KK AA
splitujesz z 6 kombinacjami: AK
więcej jest zestawów kart z którymi wygrasz, matematyka jest zabawna, prawda?
masz z takim zakresem equity:
wygrywasz 44%, splitujesz 23%, przegrywasz 33%
łączne equity masz 55%
a do wpłacenia 30%, zrezygnowałeś z 25% z puli 110$(odliczyłem rake) czyli 27,5$,
było mu je przelać na konto, przekazywanie sobie pieniędzy w czasie gry jest nieuczciwe!
Po co sie tak wywyzszasz? Nie chcesz, nie pomagaj. Chcesz podyskutowac, to na rownym poziomie. Nie po to ludzie tu wklejaja rece, zeby ich besztac. Mimo wszystko ja odpowiem.
Ja ta reke widzialem tak: Trafiam TPTK na polstacka i mam zamiar sie stackowac. Flop moim zdaniem na jego zakres z drawow dawal maksymalnie gutshota, wiec moglem spokojnie sprawdzic i wciagac go w rozdanie. Na turnie jednak spadla dama, po ktorej ocenilem sytuacje na nowo. Gracz 30/26 to z duzym prawdopodobienstwem niedzielny pokerzysta, ktory nie gra za dobrze. W przypadku zakresu ktory podales, to oczywiscie masz racje, a co jesli do tego dodam KQ i AJ? W tym momencie na turnie mam equity 37%. Jezeli do tego przyjme, ze nie pushuje on tutaj JJ to equity wynosi 31%. Caly czas moja decyzja byla zla, ale w takim swietle byla to decyzja ciezka, a nie moge niestety pokusic sie o taka analize podczas rozgrywki.
Gdybym mial pewnosc, ze rozegralem to rozdanie dobrze, to bym go tutaj nie wkleil. W tym przypadku mialem pewnosc, ze popelnilem tu bledy i dlatego chcialem dowiedziec sie, jak powinienem to rozegrac poprawie.
Takie szykany raczej nie przysporza ci sympatii rozmowcy i o tyle jak zdaje sobie sprawe, ze nie zalezy ci na mojej sympatii, to mimo wszystko wydaje mi sie, ze i tak zachowales sie brzydko i niestosownie.