Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AKo nl100

9 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
420 Wyświetlenia
HELLutek
Elite Grinder

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;BB$56,45:57/30/26/-/14/50/50/0;Hero$101,50:///////;[/tg]
0,5/1 No-Limit Hold'em (8 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.67 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is MP1 with A♦, K♣
UTG2 folds, Hero raises to $4,00, 5 folds, BB raises to $12,00, Hero calls $8,00.

Flop: ($24,50) 8♣, T♦, K♠ (2 players)
BB bets $10,00, Hero calls $10,00.

Turn: ($44,50) Q♦ (2 players)
BB bets $34,45 (All-In), Hero folds, BB gets uncalled bet back.

Final Pot: $44,50

Kolejny missplay z mojej strony, prosze o pomoc :D

8 odpowiedzi
Thorek
Oldschool Grinder

Z racji tego, ze to Lagowaty polstack zdecydowalbym sie na 4beta. Call byl tu najgorsza opcja. Natomiast jesli chodzi o postflop, to jesli w tej sytuacji sprawdziles flopa, to powinienes juz konsekwentnie sprawdzic rowniez turna. Z racji jego stacka i puli jaka sie uzbierala na preflopie, nie bedzie innej opcji jak wrzucic te 56BB, bo nawet jesli na turnie zagralbym za 1/3 to dolozylby resztke na riverze. Malo prawdopodobne zeby zwolnil. Tak jak jednak mowie powinienes rozegrac to rozdanie na preflopie.

HELLutek Autor wątku
HELLutek
Elite Grinder

Z tym 4betem racja, a na turnie zdecydowalem sie spasowac, bo nawet z jego szerokiego zakresu 3beta bilem raptem JJ, AQ, ta dama byla bardzo zla karta dla mnie.

reav
Oldschool Grinder

fold na turnie to musiał być missclick, bez jaj

wystarczyło ci 30%, żeby wyjść na czysto, koleś był luźny i skomitowany z potem c-betem

HELLutek Autor wątku
HELLutek
Elite Grinder

reav napisał
fold na turnie to musiał być missclick, bez jaj

wystarczyło ci 30%, żeby wyjść na czysto, koleś był luźny i skomitowany z potem c-betem

To poprosze podaj mi zakres rak ktore mogl 3betowac, z ktorym na turnie mialem 30%.

reav
Oldschool Grinder

to jaki ty pomysł miałeś na tę rękę?
skoro miałeś ją zamiar zrzucić na tp/tk to było to zrobić przed flopem, na co liczyłeś na strita z flopa?
na flopie pula była 24,5bb, efektywny pozostały stack to 44,5bb

weźmy zakres implikowany z twoich słów AQ+ TT+
węższy zakres 3betu przy graczu 30/26 w sytuacji kiedy na stole brakowało 1 czy 2 graczy jest raczej mało p-dobny, sprawdzenie pierwdzego raisera na preflopie wchodzi wszak jedynie w vpip,
on jak grał to reraisował a grał często

daje to:
3xAA 1xKK 3xQQ 6XJJ 3XTT 6XAK 9XAQ
bijesz 15 kombinacji kart z tego zakresu: AQ JJ
przegrywasz z 10 kombinacjami: TT QQ KK AA
splitujesz z 6 kombinacjami: AK
więcej jest zestawów kart z którymi wygrasz, matematyka jest zabawna, prawda?

masz z takim zakresem equity:
wygrywasz 44%, splitujesz 23%, przegrywasz 33%
łączne equity masz 55%
a do wpłacenia 30%, zrezygnowałeś z 25% z puli 110$(odliczyłem rake) czyli 27,5$,

było mu je przelać na konto, przekazywanie sobie pieniędzy w czasie gry jest nieuczciwe!

HELLutek Autor wątku
HELLutek
Elite Grinder

reav napisał
to jaki ty pomysł miałeś na tę rękę?
skoro miałeś ją zamiar zrzucić na tp/tk to było to zrobić przed flopem, na co liczyłeś na strita z flopa?
na flopie pula była 24,5bb, efektywny pozostały stack to 44,5bb

weźmy zakres implikowany z twoich słów AQ+ TT+
węższy zakres 3betu przy graczu 30/26 w sytuacji kiedy na stole brakowało 1 czy 2 graczy jest raczej mało p-dobny, sprawdzenie pierwdzego raisera na preflopie wchodzi wszak jedynie w vpip,
on jak grał to reraisował a grał często

daje to:
3xAA 1xKK 3xQQ 6XJJ 3XTT 6XAK 9XAQ
bijesz 15 kombinacji kart z tego zakresu: AQ JJ
przegrywasz z 10 kombinacjami: TT QQ KK AA
splitujesz z 6 kombinacjami: AK
więcej jest zestawów kart z którymi wygrasz, matematyka jest zabawna, prawda?

masz z takim zakresem equity:
wygrywasz 44%, splitujesz 23%, przegrywasz 33%
łączne equity masz 55%
a do wpłacenia 30%, zrezygnowałeś z 25% z puli 110$(odliczyłem rake) czyli 27,5$,

było mu je przelać na konto, przekazywanie sobie pieniędzy w czasie gry jest nieuczciwe!

Po co sie tak wywyzszasz? Nie chcesz, nie pomagaj. Chcesz podyskutowac, to na rownym poziomie. Nie po to ludzie tu wklejaja rece, zeby ich besztac. Mimo wszystko ja odpowiem.

Ja ta reke widzialem tak: Trafiam TPTK na polstacka i mam zamiar sie stackowac. Flop moim zdaniem na jego zakres z drawow dawal maksymalnie gutshota, wiec moglem spokojnie sprawdzic i wciagac go w rozdanie. Na turnie jednak spadla dama, po ktorej ocenilem sytuacje na nowo. Gracz 30/26 to z duzym prawdopodobienstwem niedzielny pokerzysta, ktory nie gra za dobrze. W przypadku zakresu ktory podales, to oczywiscie masz racje, a co jesli do tego dodam KQ i AJ? W tym momencie na turnie mam equity 37%. Jezeli do tego przyjme, ze nie pushuje on tutaj JJ to equity wynosi 31%. Caly czas moja decyzja byla zla, ale w takim swietle byla to decyzja ciezka, a nie moge niestety pokusic sie o taka analize podczas rozgrywki.
Gdybym mial pewnosc, ze rozegralem to rozdanie dobrze, to bym go tutaj nie wkleil. W tym przypadku mialem pewnosc, ze popelnilem tu bledy i dlatego chcialem dowiedziec sie, jak powinienem to rozegrac poprawie.
Takie szykany raczej nie przysporza ci sympatii rozmowcy i o tyle jak zdaje sobie sprawe, ze nie zalezy ci na mojej sympatii, to mimo wszystko wydaje mi sie, ze i tak zachowales sie brzydko i niestosownie.

reav
Oldschool Grinder

ej sorry, 2 powody: 1.rzucam palenie i mnie wszystko wkurza,
2.zareagowałem tak, bo czasem jak komentowałem rękę w dobrej wierze ktoś opowiadał atakiem i chiałem uprzedzić atak

JJ z open endem też jest łatwe do spushowania

z najgorszym zakresem jakim mógł 3betować (i nie możliwym w praktyce przy jego stylu gry AA KK QQ AK) miałeś 28% i nawet tu należało by sprawdzić z uwagi na to, że nawet taki ultraTAG musiałby czasem zablefować - takie jest pokerowe prawo)

co Ci chciałbym podpowiedzieć to PLANOWANIE RĘKI,
w momencie kiedy cię przebił na preflopie i ty go sprawdziłeś pot wynosił 24.5BB, a tobie pozostawało 44,5BB czyli 1(pot):1.8(stack)
Ed Miller pisze, żeby stackować się na top pair przy spokojnie przy 1:4 a przy luźnym graczu nawet więcej

jeśli sprawdziłbym 3bet w tej stytuacji to miałbym plan, że jeśli złapie jedną parę muszę resztę wpłacić (on miał półstack)

aha i jeszcze jedna zasada, jak pot wynosi więcej niż ci zostało w stacku (w sensie efektywnym) do foldu musisz mieć niezwykle pewny powód
on też to czuł, że się z potem skomitował i tak naprawdę nie zdziwiłbym się gdyby pokazał 99 AT czy nawet totalne blotki sprawy zaszły za daleko żeby nawet to zagrać check-fold, mógł liczyć wszak na fold equity jesli czytał twój call weakbetu jako słabość a pozostały mu stack miał mniejszy niż pula

HELLutek Autor wątku
HELLutek
Elite Grinder

Racja, z JJ tez by pushowal.
W planach mialem wlasnie, zeby sie stackowac. Tak jak mowilem ta dama mnie wziela z zaskoczenia i przestraszyla, to przez nia podjalem zla decyzje. Ale tak naprawde to powinien to byc 4bet pf, tak jak mowi Thorek. Im prostsza gra tym mniej bledow do popelnienia :)