Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AKo NL10 - Dostaje call 4bet BUvsSB

5 Posty
4 Użytkownicy
7 Reakcje
382 Wyświetlenia
trzasku
PokerStrategist

$0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 6 Players

SB: $10 (100 bb)
BB: $14.33 (143.3 bb)
UTG: $13.76 (137.6 bb)
MP: $10.79 (107.9 bb)
CO: $9.80 (98 bb)
Hero (BTN): $10.55 (105.5 bb)

Preflop: Hero is BTN with K♣: A♥:
3 folds, Hero raises to $0.25, SB raises to $0.80, BB folds, Hero raises to $1.60, SB calls $0.80

Flop: ($3.30) T♥: 7♦: 2♥: (2 players)
SB checks, Hero checks

Turn: ($3.30) K♥: (2 players)
SB checks, Hero bets $1.57, SB calls $1.57

River: ($6.44) 9♦: (2 players)
SB checks, Hero bets $3.06, SB calls $3.06

Preflop: Standard 4bet/stackoff. Sizing 2x żeby 4bet blefy IP były tańsze. Nie wiem za bardzo co się calluje na 4bet, daje mu coś w stylu QQ-TT, AQs, KQs. Nie widzę w jego calling rangu KK+ oraz AK na tych pozycjach łatwiej by wyciągnął value stackując to.

Flop: Check, nie wyrzucę go z lepszych rąk.

Turn: Valuebet od wspomnianych QQ-JJ, KQs.

River: Valuebet od wspomnianych QQ-JJ, KQs. Mogłem niżej bo przeciwnik może foldnąć wspomniane ręce z racji 4bet puli.

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
Moderator
retrograde87
PokerStrategist

Preflop za mało ten 4 bet podciągam wyżej. Flop hmm myślę że spokojnie barrel oc+bdfd+bdsd masa autow to poprawienia na turnie. Turn easy juz tptk i myślę że więcej trzeba grać. Wspominałem Trzasku o postflopie wg filmów Governa. Po to się to robi żeby właśnie wiedzieć co defendowac.

Odpowiedz
Cytat
rusher88
PokerStrategist

Siema.

Bez dynamiki, wolę call. Z dynamiką, może być 4bet, no zalezy jaka ta dynamika ;)

Powód? Prosty - żebys miał tu super 4bet/call, to on musi mocno przeginać w jakąś stronę: a) mało foldowac do 4betów, b) wrzucać jakieś AQ/AJ for "value", albo jakieś A5 type of hands dla bluffu.
Dominujesz jego range, bo on tu jest pewnie bardziej zdepolaryzowany i masz stacki na wielu trafionych boardach po callu pre.

As played, gram flop tak samo, ze splita zrzucisz go kiedy chcesz pewnie, a PP i monsterów nie zrzucisz. tzw. dobre karty do barrelu, to jego outy w tym spocie, więc nie są takie dobre.

Od turna pomyśl nad sizingami, żeby być bardziej tricky xD Ludzie lubia levelować takie spoty, szczególnie jak trzyma JJ/KQ/itp.

Odpowiedz
Cytat
halunoman
Oldschool Grinder

Napisane przez rusher88

Bez dynamiki, wolę call. Z dynamiką, może być 4bet, no zalezy jaka ta dynamika ;)

Powód? Prosty - żebys miał tu super 4bet/call, to on musi mocno przeginać w jakąś stronę: a) foldowac do 4betów,...

?( ?( ?(

Odpowiedz
Cytat
rusher88
PokerStrategist