Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AKo NL10

6 Posty
5 Użytkownicy
9 Reakcje
478 Wyświetlenia
adifanstal
PokerStrategist

Party, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

Hero (SB): $14.63 (146.3 bb)
BB: $10.66 (106.6 bb)
UTG: $25.89 (258.9 bb)
MP: $19.30 (193 bb)
CO: $9.14 (91.4 bb)
BTN: $11.46 (114.6 bb)

Preflop: Hero is SB with A♠: K♦:
UTG folds, MP raises to $0.30, 2 folds, Hero raises to $1, BB folds, MP calls $0.70

Flop: ($2.10) 2♥: 8♦: 4♦: (2 players)
Hero bets $1.20, MP calls $1.20

Turn: ($4.50) 6♦: (2 players)
Hero bets $3.20, MP calls $3.20

River: ($10.90) T♥: (2 players)
Hero bets $9.23 and is all-in, MP calls $9.23

Results:

Spoiler

$29.36 pot ($1.00 rake)
Final Board: 2♥: 8♦: 4♦: 6♦: T♥:
Hero showed A♠: K♦: and lost (-$14.63 net)
MP showed Q♦: Q♥: and won $28.36 ($13.73 net)

Przeciwnik to bliżej nieznany gracz, który multi-tabluje (weak reg).
Na flopie gram cbet budując historię. AKo na tym etapie jest zbyt mocny na pas i wolę blefować niż grać x/c. Są to jedne z najlepszych kart do blefu w tym spocie, mam blokery na KK, AA, inicjatywę, historię i backdoor do 2nd nut flusha.
Na turnie spada kolejny diamond i kontynuuje historię o sile mojej ręki, podejmując decyzję o graniu triple barrel. Moj range w tym spocie jest bardzo silny i przeciwnik będzie musiał pasować dużą porcję range'u na turn i river.
River to blank w tej sytuacji. Gram wrzutką za mniej niż psb, tak jak zaplanowałem na turnie. Oboje byliśmy trochę deep, 140bb.
Przeciwnik wykonuje beznadziejny call z QQ, którego absolutnie nie powinien wykonać. Ma do tego lepsze ręce jak gotowe flush'e, a jego obecna ręka jest crushowana w tym spocie i 90% jest z tyłu.' Tracę pieniądze na błędzie przeciwnika.
Poproszę o podwójną analizę tego spotu. Z perspektywy 3bet'ora (hero) i cold call'era (MP).

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

Masz chyba nieco klapki na oczach bo narzekasz ,że tracisz pieniądze na błędzie przeciwnika a nawet nie starasz sie spojrzeć na rozdanie z jego perspektywy.
Kluczowe jest to,że wsuwając tutaj na river polaryzujesz się na flusha albo air. Nie daje Ci wysokich pocketów które są na takim runoucie wystraszone bo MP ma zarówno każdego seta jak i pare flushów. W tej sytuacji call z QdQx myśle,że jest ok - to jego topowy bluffcatcher.

Co do twojej linii - ja z Kd tutaj giveupuje na river, bo to jest overblefowanie biorąc pod uwagę twój wąski zakres vbeta.

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad
PokerStrategist

polaryzujesz się swoją historią którą chcesz mu opowiedzieć bardzo często na air i nutsy TOTALNE których masz tak mało, flushy też znikomą część AKs , AJs może przez przypadek , chyba że masz suited gappery w 3-betting range , więc jak przeciwnik ma ci uwierzyć w tym spocie że masz lepiej .
nie próbujemy na siłę udowadniać multitablerom z w miarę normalnymi statami dziwnych historii .

2 beczki i odpuść , turn niżej trochę , po co tyle sadzisz . jeśli chcesz wiedzieć ja już dawno oduczyłem się tego leaku , bo jest to bardzo poważny błąd i masę kasy traciłem przez nadmiene blefowanie i overlay .
natomiast świetnie nadaje się jako bluffcatcher ta łapa .

widzę koledze Emiya Kiritsugu przypadło do gustu stwierdzenie klapki na oczach :D

Odpowiedz
Cytat
Coach
weirdcreep
PokerStrategist

skoro to rywal popełnił błąd to czym się martwisz, skoro masz dobrze skonstruowane range?

Repujesz kilka combo flushów na krzyż. Jesli grasz tak z AA-KK, to je overplayujesz.
Ten blef miałby duzo wikeszy sens z AdKx, bo możesz być dead na turnie.

Odpowiedz
Cytat
KrzNow
PokerStrategist

A co myślicie aby zagrać w tym spocie na flopie x/call ?
Możemy coś wyindukować od całej części zakresu, która nie jest parą

Odpowiedz
Cytat
adifanstal Autor wątku
adifanstal
PokerStrategist

Jak nie pisałem swojego toku rozumienia to zwracali mi uwagę na to. Kiedy postaram się go przedstawić to ludzie poza standardową krytyką stosują niezdrowy i niesympatyczny sarkazm. Gdybym był 100% pewien tego zagrania, to bym go nie wrzucał. Na NL2 i NL5 nie blefowałem, wiec to wciąż dla mnie nowy temat, dlatego mam tak dużo wątpliwości. Dzięki za "pomoc".

Odpowiedz
Cytat