Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AKo

5 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
520 Wyświetlenia
Pavluchenko

http://hand2note.com/Hands/Hand/AC9qrAqO60CzlrpkTvn0FA%3D%3D
Czy popełniłem gdzieś błąd?
Czy mamy odds call?
polska.pokerstrategy.com
Stół: Kd7h4t, h9r, cJs
Equity Wygrana Podział
CO 37.89% 13.68% 24.21% { AKo }
BU 62.11% 37.89% 24.21% { KK+, AhKh, AhQh, KhQh, AKo }

Spoiler

A♣:A♥:

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
NegPL

On nie 4betuje z AQh i KQh, może to brzmi absurdalnie i mogę się mylić, ale wydaje mi się że są gracze przeciw którym najlepsze rozwiązanie to fold pre AKo, grać AKs, bo jeśli jego range to QQ+ i AK to chyba nie warto się angażować :why:

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Tak jak neg pisze na tych stawkach mając ready możesz pewnie foldować AKo pre bez problemu, ale bez readów,że typ jest nitem na pewno tego preflop nie odpuszczam. A jak już znalazłeś sie na takim flopie to nie ma już ucieczki. Jak pokaże KK+ to bywa, ale jesteś tu niejako 'więżniem oddsów' bo starczy by on tu pokazał się z 4 kombinacjami AKo byś grając pod splita lepiej wychodził niż foldując na turnie. Z tym,że kosmetycznie grałbym na turn shove, bo nie widzę żadnej szansy by foldować river na jakiejkolwiek karcie przy 9% equity.

Odpowiedz
Cytat
gandzia

Ja z reguły na 4bet pre folduje AKo na gościa z pełnym stackiem. Na nl2 4bet z reguły oznacza AA bądź KK bardzo rzadko QQ, a o AK już nie wspomnę

Odpowiedz
Cytat
lenrok1999

kwestia readow ale pamietaj to jest 6 max i gra jest agresywna 3 bety i 4 bety sa luzniejsze niz w 9 maxie

Odpowiedz
Cytat