Czy dobrze tą ******* rękę rozegrałem vs maniak i fish preflop? No i co postflop w tej sytuacji?
https://www.boomplayer.com/pl/25413416_CD75E60A3F
postflop jak nic nie trafiasz to musisz fldować, SB może mieć już pp, a tak samo BTN może mieć pp. Akcja preflop była spora i przeciwnicy będą mieli raczej mocnejsze range niż zwykle.
No muszę foldować, właśnie z takimi rękami najwięcej tracę, ale nic nie poradzę na to, nie cierpię grać AK i pozostałych wysokich asów na fisha i maniaka jednocześnie, bo prawie nigdy nie mogę trafić boardu, a nic innego przy takim spocie w 3way jak fold nie wymyślę.
Ja mam dokaldnie to samo z AK, zawsze na fishy nic nie wchodzi,nawet przy x/b flop IP turn nie pomaga i idzie zazwyczaj give up niestety.
To jest jedna z najgorszych rąk dla mnie i chyba najbardziej przeceniana. Ile razy coś z nią w ogóle trafiałem w 3-bet czy 4-bet potach przez wszystkie gry to na palcach mogę policzyć.
Wg mnie całkiem prosty spot. Pula jest już nabudowana do tego stopnia, że wystarczy że trafimy A lub K i jesteśmy nie do sfoldowania. Nie trafiamy, ok trudno, trzeba odpuścić. A samo AKo jest bardzo fajną ręką, ale trzeba do niej odpowiednio podchodzić. Najwięcej będzie wygrywać w spotach, gdy razem z przeciwnikiem traficie parkę, a Ty po prostu będziesz dominować cały jego zakres. Ale w takich spotach jak ten, gdy idzie gruba akcja, a Ty nic nie trafiasz, po prostu odpuść i zapomnij.
Tylko, że ja nigdy nie mogę trafić A ani K w takich potach i zawsze musi być fold, bo nie da się inaczej, gdybym choć nieco trafiał z tymi rękami, to nie miałbym samych strat na nich.