Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AKo

14 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
435 Wyświetlenia
Moderator
baadnewz01

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]MP2$13.28:///////;MP3$19.46:///////;CO (Hero)$10.15:///////;BU$10.00:///////;SB$14.27:///////;BB$6.34:///////;UTG1$10.00:///////;UTG2$10.89:///////;MP1$3.14:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with A:h, K:c.
UTG1 folds, UTG2 calls $0.10, 3 folds, Hero raises to $0.50, 3 folds, UTG2 calls $0.40.

Flop: ($1.15) J:c, 8:c, A:c (2 players)
UTG2 checks, Hero bets $0.65, UTG2 raises to $1.90, Hero raises to $5.70, UTG2 raises to $10.39, Hero calls $3.95.

Turn: ($21.19) A:d (2 players)

River: ($21.19) 4:h (2 players)

Final Pot: $21.19.
vs.

Spoiler

PRE : izo limpera
FLOP : cbetuje for value za mało zdecydowanie.Dostaje raise daje mu taki range

Stół: A♣J♣8♣
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    52.78%   52.56%    0.22% { AhKc }
MP3    47.22%   47.01%    0.22% { 88, AJs-ATs, A8s, J8s, QcTc, Qc9c, Tc9c, Qc7c, Qc6c, 7c6c, 6c5c, 5c4c, AJo-ATo, A8o, J8o }

gram raise bo kolejny :club: może zabić mi akcję i wtedy może niekoniecznie będzie mi chciał się wypłacić? Co prawda x/r on ma bardzo mały ,ale jakoś dziwnie duże wwsf?

Odpowiedz
Cytat
13 odpowiedzi
EmiyaKiritsugu

Dla mnie spoko, bo trefl zabije ci akcje a on może mieć trylion gorszych rąk które stakuje. Ostro wpierdalasz tylko z setami a on tak moze grać gorsze Axy, KQ/T9 z treflem itd - nawet vs AJ masz coinflipka.

Odpowiedz
Cytat
munipl

Możecie powiedzieć co macie na myśli, że kolejny :club: zabije nam akcję? Vs sety jesteśmy z tyłu, vs 2 pary jesteśmy z tyłu, vs madeflushe jesteśmy z tyłu. Czy on coś słabszego stackuje? Nie. O jakim trylionie słabszych rąk, które stackuje mówicie to nie mam pojęcia. Stackujemy się tutaj vs range na który jesteśmy z tyłu.

Odpowiedz
Cytat

Czy on coś słabszego stackuje? Nie.

Trochę pochopny wniosek na takiego wieloryba , lol.

Ale call flop jak dla mnie.

pzdr

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Napisane przez munipl
Możecie powiedzieć co macie na myśli, że kolejny :club: zabije nam akcję? Vs sety jesteśmy z tyłu, vs 2 pary jesteśmy z tyłu, vs madeflushe jesteśmy z tyłu. Czy on coś słabszego stackuje? Nie. O jakim trylionie słabszych rąk, które stackuje mówicie to nie mam pojęcia. Stackujemy się tutaj vs range na który jesteśmy z tyłu.

Dobry trolling.

Mała podpowiedź - gracz 44/11 z afq 35 jest agresywniejszy niż 14/10 z takim samym afq. To co piszesz mogłby być trafne vs nit ale vs profesor stackoff z TPTK + nutfd nigdy nie będzie błędem bo choć daleko mu do najwiekszych artystów to na pewno stakuje tu szerzej niż sety+.

@yro - nie sądzisz, że to nie jest typ aggrodonka co będzie tu spazzował z any two bo mu sie akurat uwidzi? Ja tu wolę stackoff właśnie dlatego, że on raisując często będzie tu jednak miał showdown value które gra zbyt ostro, pure blefów raczej ma mało.

Odpowiedz
Cytat
munipl

Napisane przez EmiyaKiritsugu

Napisane przez munipl

Dobry trolling.

Mała podpowiedź - gracz 44/11 z afq 35 jest agresywniejszy niż 14/10 z takim samym afq. To co piszesz mogłby być trafne vs nit ale vs profesor stackoff z TPTK + nutfd nigdy nie będzie błędem bo choć daleko mu do najwiekszych artystów to na pewno stakuje tu szerzej niż sety+.

@yro - nie sądzisz, że to nie jest typ aggrodonka co będzie tu spazzował z any two bo mu sie akurat uwidzi? Ja tu wolę stackoff właśnie dlatego, że on raisując często będzie tu jednak miał showdown value które gra zbyt ostro, pure blefów raczej ma mało.

Jego agresja nabudowana jest przez 100% cbet, a nie przez jakieś spazy. On ma c/r 5. Myślisz, że co on tu gorszego stackuje, bo wyżej pisałeś o trylionie słabszych rąk. AT? Nie? KQ z :club:? Nie. On tu pewnie nie c/r AQ z :club:, więc nie widzę potrzeby stackowania się na sety, 2 pary i flushe na które jesteśmy z tyłu.
No, ale nawet zakładając, że on c/r luźno, to powiedz mi w jaki sposób niby :club: zabija ci akcję? Bo ja nie widzę, żadnej ręki, która zostaje zabita przez :club: On by tu musiał stackować AQ czy AT bez :club:, aby doszukać się jakiejkolwiek ręki, któa boi się :club: Na 2 pary jesteśmy z tyłu, na sety także, na flushe także. Pozostałe ręce to jakiś semibluffy z Q czy T w :club:, któe się :club: nie boją i nie zabije on nam akcji. Oczywiście to przy założeniu, że on tu gra luźno c/r a tego nie robi. Także dobry trolling z tym, że :club: zabija nam tu jakąśkolwiek akcję, bo jeśli cokolwiek ci zabija tutaj akcję to twój 3bet na flopie, który wywala jego bluffy, które według ciebie może on tu mieć.

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Napisane przez munipl
Jego agresja nabudowana jest przez 100% cbet, a nie przez jakieś spazy..

Bet vs missed cb też nie ma niski, to tak przy okazji oczywiście.

Napisane przez munipl
On ma c/r 5. Myślisz, że co on tu gorszego stackuje, bo wyżej pisałeś o trylionie słabszych rąk. AT? Nie? KQ z :club:? Nie. On tu pewnie nie c/r AQ z :club:.

Moja 'podpowiedź do tego się odnosiła właśnie :) Nie możesz rozpatrywać statystyk gry postflop przeciwnika bez połączenia z jego range preflop. Jest zasadnicza różnica, bo co innego oznacza x/r 5% u nita 10/8 a `o innego u profesora 44/11. Ten drugi będzie raisował znacznie więcej kombinacji rąk -> jego range jest słabsze i myśle, ze u tego średnio agresywnego typa częściej zobaczysz jakieś overplayowane made(np. Ax) niż pure blef, nie spodziewam się też patrząc po jego statach by wykorzystywał często kolejnego trefla jako dobrą karte do wpychania kasy w kieszeń hero.

Napisane przez munipl
Na 2 pary jesteśmy z tyłu, na sety także, na flushe także.

Na dwie pary kochany... hero jest z przodu, sety poza 88 w jego range nie ma bo jednak on podbija całkiem sporo preflop. Problemem są tylko flushe ale jeśli zalożymy, że on będzie grał aggro combodrawy to:

Stół: J♣8♣A♣
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    45.07%   44.97%    0.10% { AhKc }
MP3    54.93%   54.83%    0.10% { 88, AJs, A8s, J8s, QcAc, TcAc, 9cAc, QcKc, TcKc, 9cKc, 8cKc, KcQc, JcQc, TcQc, 9cQc, 8cQc, 7cQc, 6cQc, 5cQc, 4cQc, 3cQc, 2cQc, TcJc, 9cJc, QcTc, 9cTc, 8cTc, 7cTc, 6cTc, 5cTc, 4cTc, 3cTc, 2cTc, 8c9c, 7c9c, 6c9c, 5c9c, 4c9c, 3c9c, 2c9c, 7c8c, 6c8c, 5c8c, 4c8c, 3c8c, 2c8c, AJo, A8o, J8o, KdQc, KhQc, KsQc, QcTd, QcTh, QcTs }

wychodzi profitowy stackoff, a myśle, że spokojnei można dać mu do range nieco rąk typu ATo czy nawet AQo które gra szybko bojąc się trefla.

Także dobry trolling z tym, że Club zabija nam tu jakąśkolwiek akcję, bo jeśli cokolwiek ci zabija tutaj akcję to twój 3bet na flopie, który wywala jego bluffy, które według ciebie może on tu mieć.

Ale o tzm pisaem przecież, że skłaniam się do stwierdzenia, że on pure blefów tu będzie miał mało, a fisz jak to fisz trafiając asa nie odpuści tak łatwo.

Jak dla mnie w tym spocie wszystko rozbija się o to jak wyciągnąć max value w oparciu o range i sposób gry przeciwnika. Można się spierać co lepsze stackoff czy b/c, ale nie możesz myśleć w takim spocie na zasadzie 'jestem z tyłu, ale mam nutfd i oddsyy na uzupełnienie koloru - call!' ale raczej na zasadzie czy on dostatecznie czesto będzie sam się wieszał wkładając hajs do puli. A przynajmniej ja tak to interpretuje bo nigdy nie folduje tego na river jeśli board nie zrobi się naprawdę paskudny.

Odpowiedz
Cytat

.

Odpowiedz
Cytat
munipl

No to właśnie tym bardziej, właśnie stąd, że ma wysoki BetvsmissedCbet i ogromny cbet bierze się jego agresja a nie za jakiś sick raisów.

Stary ja rozumiem o czym mówisz, że masz szerzy range preflop, co za tym idzie postflop. Ale 5% c/r to jest ekstremalnie mało. Na niskich limitach pewnie to będzie standardowa wartość, ale to ciągle jest mało. I nawet za 100% rangu ten c/r będzie grany tylko z nutsami. I jeśli według ciebie on tu c/r Ax, a ma tu wszystkie Ax, to by miał c/r 20.

I ja nigdzie nie mówię, że on tu ma odpuszczać Ax, ale gra go przez call i vs jego calling range my tu mamy całą masę value w betowaniu, dlatego też grałbym większy cbet, a nie jak hero zagrał ledwo za pół pota.

Tak masz rację gramy vs range a nie konkretna ręką, ale cały czas powtarzam, że vs range który on gra przez c/r i stackoff jesteśmy z tyłu, a nie chcę grać na range na który jestem z tyłu.

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Napisane przez munipl
Stary ja rozumiem o czym mówisz, że masz szerzy range preflop, co za tym idzie postflop. Ale 5% c/r to jest ekstremalnie mało. Na niskich limitach pewnie to będzie standardowa wartość, ale to ciągle jest mało. I nawet za 100% rangu ten c/r będzie grany tylko z nutsami. I jeśli według ciebie on tu c/r Ax, a ma tu wszystkie Ax, to by miał c/r 20.

No nie do końca łapiesz to o czym pisze. Nie twierdze, że on tu gra z any Ax x/r, ale, że nie stoimy vs jego raise tak źle jak przeciwko jakiemuś nitowi z takim samym x/r.

Spoiler

Tak masz rację gramy vs range a nie konkretna ręką, ale cały czas powtarzam, że vs range który on gra przez c/r i stackoff jesteśmy z tyłu, a nie chcę grać na range na który jestem z tyłu.

Niach, ja cały czas twierdze jedynie, że stackoff pre ne jest błędem bo będziemy na tym zyskiwać w longrunie - pytanie w tym spocie jest raczej takie czy grając call nie możemy wyciągnąć więcej value(bo my trafimy to i tak sie wypłaci, a tak jesteśmy zdolni by ograniczyć straty gdy ma lepiej)

Odpowiedz
Cytat
munipl

Jakbym dostał tu x/r od nita to bym kompletnie zgupiał, blokujemy nut flusha, ograniczamy top seta do 1 kombinacji, a z czym nit ma grać x/r jak nie z nutsami. Zmierzamy do tego, ze nasz przeciwnik ma dużo szerszy range a co za tym idzie ma dużo wiecej rąk, które nas biją. Ma AJ,A8,J8 których nit nie ma i cały trylion made flushy. Także nie jest prawdą, że vs range nita na tym boardzie wyglądamy gorzej niż vs range naszego przeciwnika.

No i o tym własnie cała dyskusje. Nie będziemy zyskiwać w longranie, bo gramy na range na który jesteśmy z tylu i nie mamy tutaj oddsow.

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Taka ciekawostka:

Equity  Wygrana  Podział
MP2    50.36%   50.17%    0.19% { AhKc }
MP3    49.64%   49.45%    0.19% { AJs, A8s, J8s, AJo, A8o, J8o }

Odpowiedz
Cytat
munipl

Napisane przez EmiyaKiritsugu
Taka ciekawostka:

Equity  Wygrana  Podział
MP2    50.36%   50.17%    0.19% { AhKc }
MP3    49.64%   49.45%    0.19% { AJs, A8s, J8s, AJo, A8o, J8o }

Tak to już ustaliliśmy, że na 2 pary mamy flipa. Tylko problemem jest to, że 2 pary to jest bottom jego stackoff rangu. Do tego dochodzą tylko lepsze ręce i nasze equity drastycznie spada.

Odpowiedz
Cytat
wma21

Cześć

PF ok. Na F ja również nie widzę sensu aby się stackować. Tak naprawdę to on jest pasywnym graczem, a skoro tak to nie będzie nas luźno raisował (x/r na poziomie 5%). Mamy tu TPTK + nut FD więc spokojnie możemy grać call bo jedyne co nas gorszego tu sprawdzi to jakieś AxQc (nie wierzę w to, że on gra tu gołego Ax przez x/r.) co przy czwartym :club: i tak się wypłaci. Jeśli ma 2 pairs to bez poprawienia ręki nie wygramy puli. FE nie mamy żadnego na lepsze ręce więc ja gram tu call F i w zasadzie czekam na poprawienie swojego układu bo tak naprawdę to nawet dając mu kilka FD z Qc mamy grę o stacki mocno na granicy gdyż potrzebujemy equity ~45%.

Odpowiedz
Cytat