Napisane przez munipl
Jego agresja nabudowana jest przez 100% cbet, a nie przez jakieś spazy..
Bet vs missed cb też nie ma niski, to tak przy okazji oczywiście.
Napisane przez munipl
On ma c/r 5. Myślisz, że co on tu gorszego stackuje, bo wyżej pisałeś o trylionie słabszych rąk. AT? Nie? KQ z :club:? Nie. On tu pewnie nie c/r AQ z :club:.
Moja 'podpowiedź do tego się odnosiła właśnie
Nie możesz rozpatrywać statystyk gry postflop przeciwnika bez połączenia z jego range preflop. Jest zasadnicza różnica, bo co innego oznacza x/r 5% u nita 10/8 a `o innego u profesora 44/11. Ten drugi będzie raisował znacznie więcej kombinacji rąk -> jego range jest słabsze i myśle, ze u tego średnio agresywnego typa częściej zobaczysz jakieś overplayowane made(np. Ax) niż pure blef, nie spodziewam się też patrząc po jego statach by wykorzystywał często kolejnego trefla jako dobrą karte do wpychania kasy w kieszeń hero.
Napisane przez munipl
Na 2 pary jesteśmy z tyłu, na sety także, na flushe także.
Na dwie pary kochany... hero jest z przodu, sety poza 88 w jego range nie ma bo jednak on podbija całkiem sporo preflop. Problemem są tylko flushe ale jeśli zalożymy, że on będzie grał aggro combodrawy to:
Stół: J♣8♣A♣
Equity Wygrana Podział
MP2 45.07% 44.97% 0.10% { AhKc }
MP3 54.93% 54.83% 0.10% { 88, AJs, A8s, J8s, QcAc, TcAc, 9cAc, QcKc, TcKc, 9cKc, 8cKc, KcQc, JcQc, TcQc, 9cQc, 8cQc, 7cQc, 6cQc, 5cQc, 4cQc, 3cQc, 2cQc, TcJc, 9cJc, QcTc, 9cTc, 8cTc, 7cTc, 6cTc, 5cTc, 4cTc, 3cTc, 2cTc, 8c9c, 7c9c, 6c9c, 5c9c, 4c9c, 3c9c, 2c9c, 7c8c, 6c8c, 5c8c, 4c8c, 3c8c, 2c8c, AJo, A8o, J8o, KdQc, KhQc, KsQc, QcTd, QcTh, QcTs }
wychodzi profitowy stackoff, a myśle, że spokojnei można dać mu do range nieco rąk typu ATo czy nawet AQo które gra szybko bojąc się trefla.
Także dobry trolling z tym, że Club zabija nam tu jakąśkolwiek akcję, bo jeśli cokolwiek ci zabija tutaj akcję to twój 3bet na flopie, który wywala jego bluffy, które według ciebie może on tu mieć.
Ale o tzm pisaem przecież, że skłaniam się do stwierdzenia, że on pure blefów tu będzie miał mało, a fisz jak to fisz trafiając asa nie odpuści tak łatwo.
Jak dla mnie w tym spocie wszystko rozbija się o to jak wyciągnąć max value w oparciu o range i sposób gry przeciwnika. Można się spierać co lepsze stackoff czy b/c, ale nie możesz myśleć w takim spocie na zasadzie 'jestem z tyłu, ale mam nutfd i oddsyy na uzupełnienie koloru - call!' ale raczej na zasadzie czy on dostatecznie czesto będzie sam się wieszał wkładając hajs do puli. A przynajmniej ja tak to interpretuje bo nigdy nie folduje tego na river jeśli board nie zrobi się naprawdę paskudny.