Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AKo

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
428 Wyświetlenia
p4welek11

PartyGaming - $0.10 NL (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 4

BB: $10.87
UTG: $13.92
Hero (CO): $10.00
BTN: $10.29
SB: $14.61

SB posts SB $0.05, BB posts BB $0.10

Pre Flop: (pot: $0.15) Hero has K♥ A♠

fold, Hero raises to $0.30, fold, SB calls $0.25, fold

Flop: ($0.70, 2 players) J♥ 2♥ A♦
SB bets $0.40, Hero raises to $1.30, SB calls $0.90

Turn: ($3.30, 2 players) 4♥
SB checks, Hero checks

River: ($3.30, 2 players) K♠
SB bets $2.35, Hero calls $2.35

Na flopie myślę, że stackował by sety/ 2parki/

3bet dałem JJ+, ATs+, KJs+, ATo+, KJo+

Mało rąk tylko się domyślam. Myślę, że mógłby przeczekać seta 4 na T gdy uzupełnił się FD. Na R mógł betować Ax, może mógł pomyśleć tak jak ja, że zagrał x więc może nie mieć flusha.

Może b/f T byłby lepszy?

Stół: A♦J♥2♥ 4♥ K♠
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    65.96%   65.96%    0.00% { 44, A9s-A8s, A4s, A2s, QTs, Qh9h, Th9h, Kh8h, 9h8h, Ah7h, Kh7h, 8h7h, Ah6h, 7h6h, Ah5h, 6h5h, Ah3h, A9o-A8o, QTo }
MP3    34.04%   34.04%    0.00% { AsKh }

Potrzebowałem 29%

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
MrJuskux

Wydaje mi się że wszystko było ok. Myśle że b/f na turnie nie byłby lepszy. Nie widzę wiele słabszych rąk które cię calluja. Jesli chodzi o river masz na niego raptem 30 rąk i nie wiem czy słusznie dajesz mu w rangu A10- i K10-, ale na pewno może mieć AJ i AQ. Byc może KJs. Na pewno nie widzę u niego seta 2 i 4. set 2 powinien zagrac 4bet na flopie a 44 zrzuca na flopie. Tak więc bije cie tylko kolor. Myśle że ja również bym callował

Odpowiedz
Cytat
Fishu88

Hej, ja tutaj na pewno na flopie raisowałbym więcej, tak do ~1.55, jak koleś gra jakiś dbt na takim flopie za 1/2 pota to na pewno jest fishem i będzie tam callował z masą gorszych rąk.

Ja tam chyba jednak wolę bet/foldowac turn ponieważ - jak sam piszesz dużo lepszych rzeczy będzie 3betowało flopa a cały czas masz value od gorszych Ax/FD które otworzyły się na turnie ( ok nie będzie tego aż tak dużo ale na pewno AhX gra tutaj x/c, jak ma jakieś QhT/QhJ/QhK też pewnie callnie; na river grałbym jakiegoś thin valuebeta za ~pół pota na tym K.

As played na river call.

Odpowiedz
Cytat
MrJuskux

Fishu. wydaje mi się że stwierdzenie

jak koleś gra jakiś dbt na takim flopie za 1/2 pota to na pewno jest fishem

jest trochę na wyrost.
Tak niski donkbet może oznaczac np draw.

Traktowanie zawodnika na którego nie ma się odpowiedniego reada jak fisha może bardzo dużo kosztować. Callowanie A10- K10- bez pozycji nie jest opłacalne dlatego dopóki nie mam jakiejs informacji że gość może tak grać te ręce to nie biorę ich pod uwage.

Odpowiedz
Cytat
Fishu88

Nie no przecież donkbet na tym konkretnym boardzie to totalna pomyłka, z jaką ręką byś grał tam donkbet ? ;>

Przede wszystkim gość nie ma na Ciebie też żadnych readów więc standardem będzie tam x/c lub x/f, wiadomo że przy tak małej ilości informacji nie przypiszemy mu konkretnego range'u ale my przecież crushujemy ten board z naszym AK więc dopóki nie dostajemy raise'u to nie ma się czego obawiać imho.

Odpowiedz
Cytat
muckinfella

Hey

Sizing na F jest calkiem w porzadku. Sam raise tez jest ok zakladajac, ze zawsze valueraisujesz i stackujesz sie z nim na F przy jego poki co strasznie aggro statach i liczysz na sporo gorszych Ax/flushdrawow/combodrawow typu Q:hT:h.
Chb na turnie mi sie podoba-> tutaj juz nie chcesz sie stackowac, bardzo czesto masz wciaz najlepsza rękę + redraw do 2nd nutsa i chcesz pot controlowac. Call river to obowiazek.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat