Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AKo

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
198 Wyświetlenia

PokerStars - $0.10 NL (9 max) - Holdem - 7 players
Hand converted by PokerTracker 3

BB: $21.54
UTG: $10.87
UTG+1: $3.07
Hero (MP): $13.16
CO: $11.07
BTN: $4.09
SB: $16.40

SB posts SB $0.05, BB posts BB $0.10

Pre Flop: ($0.15) Hero has A♥ K♣

UTG calls $0.10, fold, Hero raises to $0.50, fold, fold, fold, fold, UTG calls $0.40

Flop: ($1.15, 2 players) 6♣ T♥ K♠
UTG checks, Hero bets $0.83, UTG raises to $1.66, Hero calls $0.83

Turn: ($4.47, 2 players) 3♥
UTG bets $1.50, Hero calls $1.50

River: ($7.47, 2 players) 3♠
UTG checks, Hero checks

UTG: VP: 41 \ PR: 22 \ AFq: 30 \ h: 46

Fold to F CBet: 71% (5/7) \ Raise Flop: 0% (0/13)

WTS: 27% (4/15) \ W$S: 25% (1/4)

Amount Won: -$7.74

Powinienem tutaj pasować? Martwi mnie niska agresja tego gracza i to, że nie raisował dotąd flopa, chociaż miał sporo okazji do tego. Z racji tego, że to jest minraise, mam świetny stół, przeciwnik jest tak czy inaczej fishem i może poprostu postanowił sobie przebić ot tak bez powodu bo naszła go taka ochota, zasugerowałem się też tym, że słabo mu idzie w tej sesji, przegrał pare dolców i może jest wkurzony.

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
insanepro

Ja bym grał podobnie ogólnie rzecz biorąc. Na Fisha TPTK to jest nuts. Turna callowałeś bo pewnie jeszcze nie wiedząc co tak na prawdę on gra, ale river bym obowiązkowo betował. Jeśli ma z czym to i tak sprawdzi a ty jesteś na swoim top range w tym momencie.

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Siema.

Prawde mwoiac, to ja tutaj gram tak samo do turna - zmiana na river, bo ja tam po checku betuje! :) Nie moge sie powstrzymac od tego, bo jesli on gra tam check, to wg mnie bardzo rzadko ma mocno. Oczywiscie zdaje sobie sprawe z tego, ze to rybka i pewnie moze nawet nutsa Ci pokazac, ale czesciej ma slabo.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

A bet powinien byc mocny czy słaby (bet/fold)? Mamy po $7,16 (prawie pula) efektywnego stacka i nie wiem troche jaki tu sizing dać.

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Ja tu potrafie wciskac stacka nawet. Po prostu po tym co on zagral, najczesciej wyglada mi to _max_ na KX, moze KJ, moze KQ, ale na nic wiecej. Najwyzej - jesli ma trasha ( blefowal ), to nie sprawdzi.

Mozesz myslec o tym, aby betowac tu za 2$, zeby on callowal szeroko, ale to juz trzeba dokladnie liczyc jak szeroko on musi sprawdzic za 2$, zeby Ci sie to bardziej oplacalo, niz kiedy dostajesz stacka od KX - bo wg mnie on nie zrzuci tej reki.

* Dla mnie po prostu KT, czy 66/TT, czy jakims cudem 33 raczej betuje na river samo. Minibetem, betem za 1$, czy cos, ale betuje ;) A jesli nie zabetowal, to bym sie tylko usmiechnal, bo to znaczy ze rybka z niego nieprzecietna :)

Odpowiedz
Cytat